<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">De VPN snelheid beïnvloed de huidige internet snelheid weinig
Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

5 Comments
 1. Anonieme gebruiker
  Geplaatst door Gast | Maandag, 16:43
  een VPN is (soms) noodzakelijk als je op een open wifi verbinding gaat.
  Vooral als je bv bij een terras wat gaat drinken of eten kan het zijn dat je “gratis” internet krijgt maar die is zo open dat een hacker met kwade bedoelingen je laptop, tablet of je telefoon kan hacken en voor je het weet is je bankrekening leeg.
  Wie controleert nou niet even na het shoppen of zijn of haar bankrekening wel klopt, of gaat even op facebook of whatsapp ?

 2. Misschien een idee snelheid nog eens te testen met bv een 400mbit verbinding
  Het wel meevallen van snelheidsverlies gaat dan beduidend anders zijn (b)lijkt me…

  Zoals in van 50MB/s naar 1MB/s downloads…

 3. Ik heb zo’n 400 mbit verbinding. Sinds 3 dagen Cactus vpn die mij 150 mbit downloadsnelheid geeft. Gisteren ook via hun Softether client geinstalleerd op Windows pc, waardoor ik nu 375 mbit downloadsnelheid heb (ping=11, upload=38). Torrents haal ik sneller binnen dan zonder VPN omdat ik niet meer hoef te encrypten. Je kunt Softether ook via VPN gate gratis regelen via VPN Gate, maar die is gevestigd in Japan en dus cooperative met 14 eyes landen. Beter dus via betaalde vpn met betere privacy.

 4. Ja hier 8MB.s download uploadsnelheid vrijwel gelijk… dus mijn vraag wat is de maximale snelheid van een VPN verbinding eigenlijk?

  • Hi,

   Lastige vraag dan zou ik ze allemaal moeten gaan testen op snelheid en dat heb ik nog niet gedaan. Sommige VPN zijn wel sneller omdat ze bijvoorbeeld Netflix USA supporten.

   Groeten,
   Mike

  Stel een vraag

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  DeBesteVPN.nl