<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">VPN verbinding - Enkele voordelen van versleutelden verbindingen

VPN verbinding | Enkele voordelen van versleutelden verbindingen

VPN verbinding is een versleutelde verbinding waardoor je surf gedrag afgeschermd is. Het is onmogelijk deze versleutelde verbinding te kraken.

VPN verbinding

Een VPN of Virtual Private Network, kan je een beveiligde/versleutelde verbinding met een andere server op een openbaar netwerk (internet) creëren. Het zorgt ervoor dat jij als gebruiker van apparatuur zoals een computer, tablet, telefoon ect. anoniem kan deelnemen aan deze informatie stroom. Jouw data wordt namelijk versleuteld verzonden via aparte server.

Hierdoor kan niemand meekijken met wat je aan het doen bent en is zelfs je locatie verborgen.

VPN verbinding De VPN verbinding kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot-regio beperkt websites, bescherm uw browser activiteiten tegen pottenkijkers op openbare Wi-Fi, echter ook thuis ben je niet veilig. Je internet service provider (ISP) kijkt ook mee met wat je aan het doen. Ze slaan al je info op en kunnen precies zien wat je aan het doen bent. Wanneer je een torrent fan ben kunnen ze zelfs de bandbreedte kleiner maken om je het downloaden moeilijker te maken.

Al je internet data wordt over de beveiligde VPN netwerk verbinding gestuurd. Dit heeft dus vele voordelen zoals hier bovengenoemd. Met een VPN verbinding kan je echter ook internetcensuur omzeilen. De meeste besturingssystemen hebben VPN-ondersteuning geïntegreerd. Echter er zijn ook vele VPN aanbieder op de markt die tegen betaling je toegang geven tot een interface waardoor een VPN voor iedereen te snappen is en je geen racket geleerde hoeft te zijn.

Wat is een VPN?

Wanneer je computer (of een ander apparaat, zoals een smartphone of tablet ect.) een VPN verbinden maakt, doet je computer net alsof je op hetzelfde lokale netwerk zit als dat van de VPN server waar je bent inlogt (elke VPN aanbieder heeft verschillende landen waar je kan inloggen). Al je internetdata wordt via een beveiligde verbinding met het VPN verzonden. Omdat je computer zich gedraagt alsof het op het locale netwerk zit, heb je veilige toegang tot alle lokale netwerkbronnen, zelfs wanneer je aan de andere kant van de wereld zit.

Tevens kan een VPN verbinding zeer nuttig zijn wanneer je veel onderweg bent en gebruik maakt van gratis WiFi, de VPN verbinding zal je beschermen tegen hackers die je data uit je telefoon willen stelen. De VPN verbinding zal je hiertegen beschermen.

Kenmerken van een VPN verbinding

VPN’s zijn betrekkelijk eenvoudige programma, maar kunnen worden gebruikt om diverse dingen:

 • Toegang tot intranet wanneer je onderweg bent/ thuiswerkers: VPN’s worden vaak gebruikt door zakelijke reizigers om toegang tot hun bedrijfsgegevens (intranet), terwijl ze onderweg zijn. Gevoelige bedrijfs informatie hoeft niet hierdoor niet direct worden blootgesteld aan het internet, wat de veiligheid verhoogt.
 • Toegang tot uw thuisnetwerk wanneer je onderweg bent: je kan ook  je eigen VPN toegang creëren tot je eigen netwerk. Je zal  toegang krijgen tot een Windows Remote Desktop via het internet, gebruik van lokale file shares en games kunnen spelen via het internet alsof je op hetzelfde LAN (local area network) zit.
 • Verberg je browsing activiteit van je ISP: Als je gebruik maakt van een openbare Wi-Fi-verbinding, zijn je browser activiteiten voor iedereen zichtbaar dwz voor peVPN verbinding NPO kijkenrsonen met een beetje technische achtergrond. Wanneer je je browser activiteiten wilt verbergen, kan een VPN verbinding maken. Het lokale netwerk zal slechts een enkele verbinding zien. Alle overige dataverkeer gaat over de VPN verbinding. Dit kan worden gebruikt om verbinding controle te omzeilen door uw huidige IPS (internet service provider), echter houdt er wel rekening mee dat wanneer je op zoek gaat naar een VPN-aanbieders ze niet op hun beurt logs bij houden van je activiteiten. Ik raad daarom aan nooit een gratis VPN te kiezen omdat je gewoon dan ook niet echt beschermd bent.

Overige functies van een versleutelde verbinding:

 • Toegang Geo-geblokkeerde websites: Wanneer je toegang  zou willen krijgen tot diensten die regio beperkt zijn. Is een VPN verbinding ideaal. Je logt namelijk in het land in waar die diens wordt aangeboden. Als voorbeeld Netflix Nederland kijken wanneer je in Italie, Spanje, Portugal, Afrika of Azië zit is geen probleem. Je logt gewoon in in een server in Nederland en het zal net lijken alsof je daar werkelijk zit. Deze handelijk geld ook voor NPO (Nederlandse TV kijken), BBC iPlayer of de Amerikaanse media sites zoals Pandora en Hulu, Canal + en zo kan ik wel even doorgaan
 • Internet censuur: Veel Chinese mensen gebruiken VPN om rond de Grote Firewall van China toegang te krijgen tot het hele internet. Echter, de Great Firewall is onlangs begonnen met hierop in te spelen. Nog geen specifiek nieuws er zijn echter wel een paar VPN aanbieders beter voor de Chinese  markt Het downloaden van bestanden: Ja, laten we eerlijk zijn – veel mensen gebruiken VPN verbindingen om bestanden te downloaden via BitTorrent. Je ISP kan het downlaoden vertragen. Een VPN verbinding er voor zorgen dat je niet gehinderd wordt door je ISP. Hetzelfde geldt voor andere vormen van verkeer tenzij de ISP zelf gaat  interfereren met VPN verkeer.

Betrouwbare VPN bedrijven

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl