Hoe gebruik je een Kodi VPN 2024

Waarschijnlijk heb je al van deze mediaspeler gehoord, maar voor de zekerheid zal ik een korte introductie geven. Kodi is een gratis, open-source entertainment hub die al je digitale media op een nette manier samenbrengt. Downloaden en installeren zou ik zeggen. Maar lees eerst maar het artikel: VPN voor Kodi.

Je kunt hiermee video’s, muziek, podcasts en andere digitale mediabestanden afspelen, vanaf je lokale schijf of via internet. Ik kan het je ten zeerste aanbevelen als je videos wilt streamen. Maar Kodi of niet, je hebt nog steeds te maken met geo-beperkingen op auteursrechtelijk beschermde inhoud. Daarom zal ik je in dit artikel de beste VPN voor Kodi geven, om alle videostreams te deblokkeren!

Probeer nu
Kodi kijken met ExpressVPN - Bespaar 49%

Met de diensten van ExpressVPN kun je de Kodi streams ontgrendelen in het buitenland. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS.

Bijgewerkt: 21 mei, 2024

Kodi en hoe installeer je deze op een Kodi Media Player

Voor deze ene keer zal ik een artikel beginnen met een ranglijst van Kodi via VPN NL. Omdat je mogelijk een stream probeert te bekijken die pas binnenkort wordt gestart. En misschien weet je alles al over Kodi. In dat geval zal ik je tijd besparen en je eerst mijn aanbevelingen geven. Hierna zal ik ook veel nuttige informatie en tips over Kodi met je delen. Dus het is echt de moeite waard om verder te lezen!

Ik had mijn landgenoten in Nederland in gedachten tijdens het schrijven. De VPN-serviceproviders die ik aanraad zullen de meeste in Nederland beperkte inhoud deblokkeren. En als je meer specifieke behoeften hebt, zoals toegang tot US Netflix, zorg er dan voor dat Kodi compatibel is!

Snelheid is super belangrijk

Ik heb deze Kodi NL-selectie met drie hoofdcriteria samengesteld. Vanzelfsprekend bieden ze allemaal ten minste één server aan in NL, omdat je de Nederlandse inhoud anders niet kunt deblokkeren. En ze behoren tot de snelste VPN op de markt, met een Tier 1-netwerk en krachtige servers. Daarmee kun je video’s van de hoogste kwaliteit bekijken, waarvoor veel bandbreedte nodig is. Ten slotte zijn ze allemaal eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk. Dus maakt het niet uit of je niet technisch onderlegd bent, je kunt Kodi met een VPN bekijken.

Beste Kodi via VPN diensten

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Opmerking betreffende bovenstaande scores

De score behorend bij de hierboven vermelde VPN aanbieders geeft niet altijd de rangorde van deze pagina weer. Dit omdat het een globale score is van mijn algemene ranglijst van deBestVPN.NL. En omdat ik ook veel andere criteria in overweging heb genomen.

Alhoewel je Kodi zonder VPN kunt gebruiken, kun je toch in de problemen komen als je de inhoud streamt. En je zult ook beperkt zijn tot lokale inhoud. Dit is de reden waarom ik aanbeveel om de beste VPN te gebruiken. Anoniem surfen wordt super makkelijk met een versleutelde verbinding.

 

Kodi instellen?

Zoals ik hierboven al zei, is Kodi nu de ultieme mediaspeler-software voor al je apparaten. Het begon allemaal met de eerste generatie Xbox-spelconsole, en met de release van de Xbox Media Player (XBMP) in 2002. De XBMC Foundation, een non-profit technologieconsortium, heeft zijn opvolger Xbox Media Center (XBMC) ontwikkeld. En ze brachten de eerste stabiele versie uit in 2004.

Door de jaren heen en door de versies heen werd de mediaspeler steeds beter er is zelfs een Kodi boxen (Android box) op de markt. En het team achter XBMC bleef nieuwe Kodi addons creëren. Ook porten de ontwikkelaars de software op andere platforms: Windows Mac, Linux, Android box. De community groeide gestaag, en derde partijen begonnen Kodi-add-ons te ontwikkelen.

VPN voor Kodi interface

Omdat XBMC op veel verschillende platforms populair werd, besloot Team-XBMC om hun software in 2014 te hernoemen. En in plaats van XBMC 14 uit te brengen, introduceerden ze KODI 14. Het was inderdaad logisch dat een entertainmentcentrum met meerdere platforms werd afgescheiden van zijn Xbox-roots .

vpn voor kodi een streamingplatform maken

Maak een streamingplatform

Met Kodi kunt je van je apparaat een streaming platform maken. En dat is wat ik een paar jaar geleden deed met een oude pc van mij. Bij het installeren van XBMC (de naam op dat moment), heb ik het ingesteld om te starten bij het opstarten van het systeem. Dus ik zet deze pc aan, verbonden met mijn tv en heb zo een volledig functioneel mediacentrum. En dit zonder enige vertraging. Dit is mogelijk omdat Kodi niet veel hulpmiddelen nodig heeft. Je kunt het zelfs op een Raspberry Pi installeren!

Naast het afspelen van jouw eigen inhoud, kun je ook inhoud van online bronnen afspelen. Met enkele van de beste Kodi-add-ons kun je live NL TV- of sportevenementen streamen. Maar ben er wel van bewust dat de meest populaire add-ons van Kodi niet legaal zijn. Dit betekent dat er een risico is om ze te gebruiken zonder een Kodi NL.

Is Kodi legaal?

Ja, Kodi is volkomen legaal. Je kunt dus zonder risico Kodi instellen op je apparaat. Het is gewoon een mediaspeler software, een beetje zoals VLC of MPC-HC. Je kunt Kodi ook vergelijken met een dvd- of Blu-Ray-speler, als dat helpt. Maar in plaats van een machine om je video-inhoud te bekijken, is het een programma. Zo kun je je bibliotheek sorteren en al je inhoud zonder risico afspelen, zolang je deze maar legaal hebt verkregen.

Bovendien kun je de add-ons van de Kodi Add-on-repository legaal gebruiken. Dit omdat deze de auteursrechtelijk beschermde inhoud respecteren en geen illegale inhoud aan je aanbieden.

Add-ons van derden uit andere repositories, waarmee gebruikers gratis inhoud uit verschillende bronnen kunnen bekijken, zijn echter in veel landen illegaal. Onder de bronnen vindt je illegale IPTV-streams, torrents en websites die inhoud hosten zonder toestemming van de auteursrechthouder. En als je deze installeert en gebruikt, kun je de wet overtreden. Omdat het streamen van illegale inhoud op Kodi is als torrenting: het is illegaal en strafbaar volgens de wet.

Kodi-box

Als je een Kodi-box hebt gekocht die is voorgeladen met externe add-ons, moet je voorzichtig zijn. Omdat ze je in de problemen kunnen brengen wegens schending van het auteursrecht. Als je niet weet welke add-on legaal is, heb ik twee oplossingen. Ten eerste raad ik aan om geen van deze te gebruiken, dus blijf uit de problemen. Je kunt ze beter verwijderen. Maar als je ze toch wilt gebruiken, moet je Kodi installeren om je activiteit te verbergen voor je ISP en andere entiteiten.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Hoe Kodi instellen?

Terwijl ik onderzoek deed voor dit artikel, vertelde een vriend van mij dat het ingewikkeld was om Kodi te installeren. Hij is geen technisch onderlegde man en hij draait MacOS, misschien is dat ingewikkelder. Maar ik heb het eerder op Windows en Linux geïnstalleerd. Het is supereenvoudig, zelfs mijn oma zou het kunnen… Hoe dan ook, hier is een tutorial om Kodi op Windows te installeren. Omdat ik je niet kan vertellen hoe je VPN met Kodi moet gebruiken, als je het niet eerst zelf kunt installeren!

Download Kodi-installatieprogramma 

Allereerst moet je de Kodi Download-pagina bezoeken. Scrol omlaag naar het gedeelte Je wapen kiezen. Je zult alle besturingssoftware zien waarop je Kodi kunt draaien. En je hoeft alleen maar op het Windows-pictogram te klikken (je weet wel, het raampje).

vpn voor kodi download pagina bezoeken

In de pop-up kun je kiezen of je het wilt installeren vanuit de Windows Store of door het installatieprogramma te downloaden. Omdat ik een beetje old-school ben, raad ik aan om gewoon op Installer (32-bits) te klikken, om zo het installatiebestand te downloaden. En als je een melding krijgt met de vraag of je wilt uitvoeren of opslaan, zou ik opslaan selecteren. Als er dan iet mis gaat hoef je het niet nog een keer te downloaden! En je kunt het bestand later altijd verwijderen om ruimte te besparen.

vpn voor kodi installatieprogramma te downloaden

 

Installeer Kodi op Windows

Nu moet je het installatiebestand uitvoeren dat je zojuist hebt gedownload. Dus dubbelklik op het .exe-bestand en als je een gebruikersaccountmelding krijgt, klik je gewoon op Ja. Dan word je begroet door een welkomstbericht. En het enige dat je hoeft te doen, is op Volgende klikken.

vpn voor kodi set up

Ik zou je moeten aanraden om de licentieovereenkomst te lezen. Maar niemand geeft er echt om, toch? Dus klik gewoon op Ik ga akkoord. Omdat je hoe dan ook Kodi wilt kunnen gebruiken.

 

Nu kun je kiezen welke functies van Kodi je wilt installeren. En als je geen idee hebt waar ik het over heb, klik dan gewoon op Volgende. Dan krijg je het volledige pakket. En je kunt jouw liedjes, video’s enz. afspelen.

kodi vpn instellen via een setup

Op het volgende scherm moet je de map kiezen waarin je Kodi wilt installeren. Als je geen partities hebt raad ik je aan de standaardlocatie te accepteren en op Volgende te klikken.

kodi vpn instellen via setup scherm

Hoewel je ervoor kunt kiezen de map met het startmenu te wijzigen, denk ik dat het behoorlijk nutteloos is. Dus klik op Installeren en aan de slag! Het zou niet te lang moeten duren.

kodi vpn instellen via installatie scherm

Bonus: installeer de meest populaire Kodi-add-ons

Omdat ik een heel aardige vent ben, zal ik je vertellen over de beste Kodi-add-ons. En hoe ze te installeren. Je kunt dus apps installeren en je mediaspeler aanpassen. Maar zoals ik hierboven al zei, sommigen gaan over de streep en bieden illegale inhoud aan. En daardoor kunnen ze van het ene op het andere moment offline gaan… Bovendien kun je beter Kodi gebruiken wanneer je deze add-ons gebruikt. Ik zeg het nog maar een keer.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Run Kodi

Als je Kodi nog niet hebt gelanceerd, is dit het juiste moment om dit te doen. Omdat je add-ons moet installeren vanuit een opslagplaats, opgenomen in de software. Wanneer je Kodi voor de eerste keer start, is deze leeg en ziet er als volgt uit:

vpn voor kodi run

Je kunt je eigen media toevoegen aan de bibliotheek door te klikken op het gedeelte Bestanden invoeren. Maar hier gaat het niet om. En ik weet zeker dat je het zelf zult uitzoeken.

Installeer Superrepo

Hoewel Kodi een officiële opslagplaats bevat met duizenden add-ons , heb je zeker Superrepo nodig. Omdat het de grootste Kodi add-on opslagplaats ter wereld is, met meer dan 5.000 gratis add-ons. En de meeste video-add-ons voor streaming bevinden zich in deze opslagplaats, die ook mooie uiterlijke platforms bevat om de interface te veranderen. Dus laat ik je ook zien hoe je Superrepo kunt installeren.

Schakel onbekende bronnen in

Omdat Superrepo niet door het XBMC-team is ontwikkeld, moet je add-ons van derden toestaan. Om dit te doen, moet je op het tandwiel klikken vanuit het startscherm. Dan kom je bij de Kodi-instellingen.

vpn voor kodi settings

Klik op Systeeminstellingen en verander de weergave van Standaard naar Geavanceerd (of Expert), linksonder in het menu. Selecteer het tabblad Add-ons en schakel de schakelwijze naar Onbekende bronnen. Als er een melding verschijnt, klik je gewoon op Ja.

kodi

Voeg de bron toe voor Superrepo

Laten we dus de bron voor de opslagplaats toevoegen. Deze is namelijk niet opgenomen in Kodi. We moeten Kodi vertellen waar de Superrepo-bestanden te vinden zijn. Daarom moet je teruggaan naar het startscherm en klikken op Instellingen. En selecteer vervolgens Bestandsbeheer.

kodi via vpn kijken

Dubbelklik op Bron toevoegen. En klik in het pop-upvenster op om het pad naar Superrepo in te voeren: http://srp.nu/

VPN voor Kodi gebruiken

Geef tot slot een naam aan de mediabron in het overeenkomstige veld, zoals ‘Super Repo’of ‘onze superrepo’. Het maakt niet echt uit, kies gewoon iets dat gemakkelijk is voor je. En klik op OK.

kodi via vpn afspelen

Installeer de Repo

Nu ben je bijna helemaal klaar. Je hoeft alleen maar de opslagplaats te installeren. Dus ga nu terug naar het startscherm. En klik op Add-ons in het hoofdmenu aan de linkerkant. Je komt dan in het submenu, waar je video-, muziek-, programma- of foto-add-ons kunt selecteren. Op dit moment is het nog leeg. Klik dus op het pictogram van het pakketinstallatieprogramma, dat eruit ziet als het Dropbox-pictogram …

VPN voor Kodi

Selecteer Installeren vanaf ZIP-bestand op het volgende scherm. En ik herhaal: je moet onbekende bronnen hebben ingeschakeld. Anders kun je niet doorgaan.

VPN voor Kodi

In de pop-up selecteer je de bron die je in de vorige stap hebt toegevoegd. Voor mij is het Superrepo.

VPN voor Kodi

Selecteer vervolgens de map die overeenkomt met je versie van Kodi: Helix (14), Isengard (15), Jarvis (16) of Krypton (17). Ik hoop dat je deze verwijzingen ook krijgt… Omdat ik de nieuwste versie heb geïnstalleerd, selecteer ik Krypton.

Selecteer vervolgens de map alles. En selecteer het zipbestand om van te installeren (er zou er maar één moeten zijn, zoiets als superrepo.kodi.krypton.all-x.x.x.zip). Klik ten slotte op OK. Je zult nu een melding zien dat de opslagplaats is geactiveerd, in de rechterbovenhoek van het scherm. Gefeliciteerd, je kunt video-add-ons voor streaming installeren!

kodi

Opslagplaatsen worden op gezette tijden afgesloten. En add-ons zijn in een constante staat van verandering. Superrepo is misschien intussen niet de beste repo meer. Dus je moet een kijkje nemen bij andere repos zoals Blamo (http://repo.mrblamo.xyz/), Jesus Box (http://jesusboxrepo.xyz/repo/) of XvBMC Repository (http://archive.org/ download / repository.xvbmc). Misschien zelfs nog anderen. Met een snelle Google-zoekopdracht vind je vast wat je zoekt.

Installeer een invoegtoepassing

Nu je de opslagplaats hebt ingesteld, kun je beginnen met het installeren van Kodi addons. Ik zal je laten zien hoe je de BT Sport-add-on kunt installeren om video’s van hun websites op Kodi te bekijken. En dan werkt het hetzelfde voor alle andere add-ons. Je hoeft dus alleen maar de onderstaande stappen te herhalen om nieuwe add-ons te installeren.

Begin zoals gewoonlijk vanaf het startscherm en klik op Add-ons in het hoofdmenu aan de linkerkant. Je komt in het submenu met add-ons, dat nog steeds leeg is. Ga naar Video-add-ons en klik op Add-on browser  toevoegen om aan de slag te gaan. Je ziet alle video-add-ons die beschikbaar zijn op al je opslagplaatsen.

vpn in kodi

Blader naar de add-on die je wilt installeren (BT Sport in dit geval).

vpn in kodi installeren

Klik op de naam van de add-on om de add-on pagina te bereiken.

vpn in kodi installeren

Klik nu op Installeren. De software zou terug moeten gaan naar de add-onbrowser, waar je de status van je installatie zult zien. Als je te lang op de add-on-pagina blijft en er gebeurt niets, dan is de add-on off-line. Dan kun je deze dus niet meer installeren en moet je een nieuwe vinden.

vpn in kodi setup

Ten slotte krijg je een melding in de rechterbovenhoek van het scherm wanneer de invoegtoepassing is ingeschakeld. Je kunt nu video’s van de add-on bekijken! Om dit te doen, verlaat je gewoon de browser naar het startscherm. Je zou je nieuwe add-on moeten zien wanneer je je het menu Add-ons begeeft.

De best werkende Kodi-add-ons 2024

Hoewel er een add-on voor Netflix op Kodi, NetfliXbmc, was, kon ik het deze keer niet laten werken. Dus ik denk dat het nu off-line is. Jammer, want het is natuurlijk leuk om Netflix op Kodi te kunnen kijken. Maar hier is een lijst met de beste Kodi-add-ons die in 2024 werken.

Kodi on:

  • YouTube
  • Twitch
  • iPlayer WWW (om BBC iPlayer te bekijken)
  • Apple iTunes-podcasts
  • BT Sport

Maar nogmaals, sommigen van hen kunnen niet werken als je in het buitenland bent, niet zonder een Kodi NL. En anderen kunnen illegaal zijn, dus moet je je absoluut abonneren en een verbinding maken met Kodi voordat je deze gebruikt.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Hoe installeer ik Kodi?

Je bent bijna klaar voor je videostreaming op Kodi. Vanaf nu zou je altijd een VPN provider moeten gebruiken. Hierdoor zullen je moves op internet ontraceerbaar zijn voor derden. Daarom zal ik in deze paragraaf uitleggen hoe een VPN met Kodi moet worden geïnstalleerd en gebruikt.

Heb ik een VPN nodig voor Kodi?

Hoewel ik niet van plan ben je hiervan te overtuigen, herhaal ik mijn favoriete motto: altijd een VPN gebruiken op al je aangesloten apparaten. Het is voor je eigen bestwil. Inderdaad, je wordt blootgesteld zonder een VPN. Ten eerste weet jouw ISP alles over wat je online doet, dankzij jouw DNS-verzoeken. Bovendien laat je overal sporen van je activiteit achter op alle websites die je bezoekt. En met al deze anonieme stukjes informatie is het mogelijk om je te volgen. En om je te identificeren.

Een VPN is de enige manier om je privacy te beschermen en je veiligheid te vergroten. Het maakt een gecodeerde tunnel tussen de computer en de VPN-server. En de gegevens zijn veilig voor de ISP, overheid of hackers. Bovendien wordt jouw IP-adres anoniem gemaakt nu kun je anoniem op internet surfen.

De versleutelde verbinding

Maar er zijn nog andere voordelen om Kodi-apps te gebruiken, die betrekking hebben op streaming. Allereerst kun je toegang krijgen tot geo-beperkte inhoud, met behulp van het IP-adres van de VPN-server. Laten we zeggen dat je op vakantie bent in Australie – geluksvogel! Zonder een VPN kun je NL Netflix niet vanuit het buitenland bekijken. Maar als je verbinding maakt met een VPN-server in Nederland, kun je de hele Nederlandse bibliotheek deblokkeren en je favoriete programma’s blijven bekijken. En dit werkt voor alle landen waar je VPN-provider een server aanbiedt: je hebt toegang tot de beperkte inhoud van dit specifieke land.

Je kunt eindelijk, met een versleutede verbinding, je activiteit verbergen voor snoopers. Dus als je een add-on gebruikt om illegale streams te bekijken, weet niemand het. Niet jouw ISP, niet de overheidsinstanties en niet de auteursrechttrollen. Je kunt dus anoniem streamen. Maar je moet er wel voor zorgen dat jouw VPN-verbinding actief blijft, anders kan je IP-adres lekken. En je kunt gepakt worden.

Hoe kies je een VPN? Het kiezen van een versleutelde verbinding is nooit gemakkelijk. Omdat er honderden op de markt beschikbaar zijn. En ze zijn er allemaal trots op de beste versleutelde verbinding te zijn. Maar om Duncan MacLeod van de clan MacLeod te citeren: “There can be only one“. Daarom zal ik je mijn aanbevelingen geven, gebaseerd op mijn VPN-reviews en de speciale wensen wanneer Kodi gebruikt wordt.

In de regel is mijn favoriet ExpressVPN. Omdat het de algehele beste VPN is, volgens mijn tests en mijn ervaring. En het zou geweldig zijn om het ook met Kodi te gebruiken. Maar ik geef graag meer keuzes aan de lezers van deBestVPN.NL. Dus ik heb een ranglijst opgesteld van de VPN-serviceproviders die je kunt gebruiken met Kodi. Hiermee heb je alle informatie die je nodig hebt om een ​​besluit te nemen.

Kies een snelle VPN

Ik herinner je eraan dat deze rangorde voor gebruikers in Nederland is, om ervoor te zorgen dat zij de beste ervaring met Kodi hebben. Dus al deze VPN aanbieders bieden ten minste één server in Nederland. Maar als je je in een ander land bevind, kun het beste kiezen voor een VPN aanbieder die ten minste een server biedt waar je woont. Anders kun je weer geen lokale inhoud bekijken.

En zelfs als je alleen een VPN nodig hebt om je privacy te beschermen, moet je ervoor zorgen dat deze snel genoeg is om HD-streaming mogelijk te maken. Dus ik heb de snelste VPN’s op de markt gekozen, met Tier 1-netwerken en premiumservers.

Uiteindelijk heb ik software gekozen die gebruiksvriendelijk is. Omdat ik weet dat niet iedereen technisch onderlegd is, net zoals mijn vriend. Dus als je klaar bent met installeren, kan je uitzoeken wat je moet doen. En als je er niet uit komt, voel je dan vrij om contact met me op te nemen.

Opmerking in verband met bovenstaande scores

De score behorend bij de hierboven vermelde VPN aanbieders geeft niet noodzakelijk de rangorde van deze pagina weer. Dit omdat het een globale score is van mijn algemene ranglijst van deBestVPN.NL. En omdat ik veel andere criteria in overweging heb genomen.

Zodra je hebt bepaald wat de beste versleutelde verbinding is, klik je op de rode knop om de VPN-site te bezoeken. En registreer/abonneer je jezelf.

Hoe zit het met een Kodi VPN addon?

Add-ons laten toe de mogelijkheden van Kodi uit te breiden, zoals ik eerder al zei. Dus waarom zou je geen werkende Kodi addon vinden? Welnu, ik raad je geen Kodi -add-on aan. En er zijn drie redenen. Ten eerste zijn er niet zoveel VPN-providers die een Kodi VPN addon aanbieden. Eigenlijk vond ik er maar twee: PureVPN en Ivacy, beide niet mijn favoriet. Ten tweede is het veel ingewikkelder om een ​​Kodi addon te installeren dan een normale VPN-client. Ik heb geprobeerd om deze twee Kodi VPN-add-ons te installeren. Het lukte alleen niet om er met succes een te installeren. En ik probeerde het een paar keer, geloof me. Ragequit.

vpn in kodi afspelen

Derde en laatste reden: een Kodi addon beschermt alleen het verkeer van het mediacentrum. Dit betekent dat de rest van je online activiteiten niet worden afgeschermd. En als je geabonneerd bent op een VPN, moet je dit te allen tijde gebruiken voor al je verkeer. Anders blijf je blootgesteld tijdens het surfen op internet of het downloaden van torrents. Daarom zou je geen Kodi VPN addon moeten gebruiken, maar indien mogelijk liever de Windows-client. Dat is logischer en gebruiksvriendelijker.

Kodi-configuratie

Als het gaat om het installeren van een Kodi op je apparaat, zijn er verschillende oplossingen. Hoewel je zou kunnen proberen om een ​​Kodi VPN-add-on te installeren, zou ik aanraden om de VPN-client te gebruiken. Omdat het veel gemakkelijker is. Als het niet mogelijk is op je apparaat, kun je een VPN op je router installeren. Alle apparaten die op de router zijn aangesloten, maken gebruik van de VPN-verbinding, waardoor deze zou kunnen vertragen. Ook zouden al je apparaten op dezelfde server zijn aangesloten. Dus terwijl jij Amerikaanse Netflix kijkt met een Amerikaanse server, kan je vriendin geen Britse Netflix kijken in een andere kamer. Daarom zal ik me concentreren op de installatie van een VPN in Windows.

De meeste VPN-providers bieden native apps voor Windows. En ik raad je aan om deze te gebruiken, omdat het handmatig instellen van een VPN op Windows een uitdaging kan zijn. En als je hebt gekozen voor een client-less VPN, denk ik dat je mijn hulp niet echt nodig hebt!

Nadat je je hebt geabonneerd, moet je de VPN-client downloaden. Je kunt het rechtstreeks downloaden van de website, of er staat een link in de bevestigingsmail. En dan moet je het installatieprogramma starten. Hoewel je voor elk scherm gewoon op Volgende kunt klikken, controleer wel of je geen crapware installeert, zoals een browserextensie. En als je klaar bent met de installatie, raad ik je aan om je apparaat opnieuw te starten. Baat het niet dan schaadt het niet.

Vervolgens kan je de VPN-client starten. En schakel twee functies in: DNS-lekbescherming en VPN-kill-schakelaar. De eerste zorgt ervoor dat al je verkeer via de VPN verloopt en de tweede blokkeert al je internetverkeer als je VPN-verbinding wegvalt. Omdat de OS je VPN kan negeren als het niet werkt. En dan kom je in de problemen.

Een VPN gebruiken met Kodi

Eindelijk, je bent er bijna! Nu moet je gewoon weten hoe je VPN met Kodi moet gebruiken. En het is vrij eenvoudig, dus geen paniek. Met je Kodi-box kun je op dat moment slechts verbinding maken met één server. Je moet dus dagelijks verbinding maken met een VPN-server in Nederland. Waarom? Hoe dichterbij de server, hoe sneller je verbinding. Je moet ook je lokale services kunnen gebruiken. En als ze geo-beperkt zijn tot het Verenigd Koninkrijk, kun je ze niet openen als je bent verbonden met een VPN-server in het buitenland.

Je hoeft dus alleen maar verbinding te maken met een VPN-server. En dan kan je Kodi starten en het normaal gebruiken. Dat is alles. Je hebt al gecontroleerd of je Kodi-verkeer je VPN-verbinding zou gebruiken tijdens de installatie. De privacy is beschermd. En je kunt anoniem kijken wat je maar wilt. Geniet ervan!

En als je verbinding wilt maken met andere landen om toegang te krijgen tot andere inhoud, dan is dat mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je VPN-client openen (met bijvoorbeeld Alt+Tab, zodat je Kodi niet hoeft te verlaten) en de verbinding met de Nederlandese server verbreken. Kies vervolgens het betreffende land en klik op verbinden. En wanneer je in Kodi bent, blader en stream je nu vanuit een ander land!

Als je problemen ondervindt bij het deblokkeren van een geo, raad ik je aan contact op te nemen met je VPN-provider via de livechat. En de klantenservice zal je laten weten welke server werkt! Dit kan gebeuren, omdat inhoudsproviders de neiging hebben om VPN te blokkeren om hun contracten te respecteren. Ten slotte, als je een probleem hebt met streaming, kun je het VPN-protocol wijzigen. Hoewel ik OpenVPN aanraad omdat het snel, stabiel en veilig is, kun je ook PPTP of L2TP proberen. Ze zijn minder veilig maar bieden een betere snelheid.

Wat is de beste gratis VPN?

Kodi VPN gratis… Ik weet dat sommigen van jullie niet willen betalen voor VPN in Kodi . En sommigen van jullie kunnen het niet betalen. Dus ik zal proberen je de beste gratis VPN voor Kodi te geven. Maar verwacht natuurlijk geen premium service. Omdat je het equivalent van ExpressVPN niet gratis kunt krijgen. En als je een gratis VPN aanbieder vindt die zegt van wel, kun je er vanuit gaan dat het oplichters zijn!

De risico’s van gratis VPN’s

De meeste gratis VPN aanbieders zijn oplichting. Omdat niets tegenwoordig echt gratis is. Kortom, als je er niet voor betaalt, bent je de klos. Zo ook gratis VPN providers. Ze moeten ergens geld mee verdienen. En het enige dat jij oplevert zijn je activiteit gegevens. Daarom loggen ze alles wat je doet wanneer je verbonden bent. En zij verkopen je gegevens aan de hoogste bieder. Dus je kunt afscheid nemen van je privacy.

Maar het kan nog erger zijn. Terwijl je op zoek bent naar de beste encryptie voor Kodi, zou je je per ongeluk aan kunnen melden bij eentje die wordt beheerd door cybercriminelen. Zij kunnen vervolgens je gegevens registreren en stelen! Als je dagelijks een VPN gebruikt, hebben ze eenvoudig toegang tot je bankgegevens, creditcardgegevens en alle inloggegevens van jouw accounts. Een gratis VPN is de beste manier voor hackers om een ​​enorme hoeveelheid gegevens te verzamelen van nietsvermoedende gebruikers!

Gratis VPN providers

En het mooiste heb ik nog tot het laatst bewaard: Gratis VPN-providers kunnen jouw extra bandbreedte verkopen. Misschien denk je dat dat niks uitmaakt, omdat je het toch niet gebruikt. Maar die mensen die jouw bandbreedte kopen, wat gaan die ermee doen? Ze kunnen doen wat ze willen: enorme hoeveelheden gegevens verplaatsen, kwaadwillende DDoS-aanvallen lanceren, toegang krijgen tot auteursrechtelijk beschermde inhoud of, nog erger, beelden van kindermishandeling. Met jouw IP-adres, gekoppeld aan jouw naam. Dus ik hoop dat je een Verlaat de gevangenis zonder te betalen kaart hebt!

VPN voor Kodi

Streamen met een gratis VPN

Ik gaf je hierboven al verschillende redenen. Maar laat me je vertellen waarom zelfs de beste gratis encryptie voor Kodi niet genoeg is voor je. Allereerst is de service tot een minimum beperkt. Omdat een gratis VPN niet de beste service hoeft te bieden, alleen een service die werkt voor de basistaken. Daarom zullen ze een paar servers instellen met lage tot gemiddelde specs. Hoewel dit voor sommige gebruikers genoeg zou kunnen zijn, kun je video-streaming vergeten.

Inderdaad, een beperkt aantal servers betekent dat hun IP’s waarschijnlijk al zijn geblokkeerd door de grote streamingplatforms. Je kunt dus niet naar Netflix, Hulu of Ziggo Go kijken. En verwacht niet dat de provider dit snel voor je oplost. Er is een groot budget nodig om hun IP’s regelmatig te vernieuwen.

De snelheid van een Tier 1-netwerk kun je met tweedeklas hardware ook niet krijgen. Je mag dus streaming van lage kwaliteit verwachten, met veel gebuffer. Ik kan het weten. Toen ik nog jong en onbezonnen was keek ik vaak genoeg naar voetbalwedstrijden waarbij ik de bal niet eens kon zien en de actie dus niet te volgen was. Echt, daar moet je je tijd niet aan verspillen. Zelfs een goedkope VPN is beter dan een gratis VPN.

De beste gratis VPN  2024

Als je op dit moment nog steeds aan het lezen bent, heb ik je nog niet kunnen overtuigen om je te abonneren op een goede en betrouwbare VPN-service. En het spijt me, voor jou. Gelukkig heb ik nog een troef in handen: de allerbeste gratis Kodi versleutelde verbinding. Maar er is addertje onder het gras. Dat is er altijd, toch? Je kan een van mijn top 10 VPN-aanbevelingen gebruiken, vertrouwd door miljoenen gebruikers over de hele wereld. Maar met een beperkte hoeveelheid gegevens elke maand. Hoe dan ook, hier is mijn beste gratis VPN:

Conclusie

Je hebt nu het einde van mijn artikel bereikt over de beste encryptie voor Kodi. En je weet bijna alles van het mediacentrum en de Kodi VPN NL. Kodi is legaal en is mijn favoriete mediaspeler. En als je van plan bent je pc op je tv-scherm aan te sluiten, is dit absoluut de optimale oplossing. Omdat Kodi al je media (afbeeldingen, liedjes, films, afleveringen enz.) in één softwarepakket verzamelt. En dan kun je ze allemaal vanaf je bank afspelen, met de beste kwaliteit.

Mocht je streaming-bronnen moeten toevoegen, dan is dit mogelijk met Kodi-add-ons. Hoewel de officiële add-ons legaal zijn, is het mogelijk dat sommige add-ons van derden dit niet zijn. Daarom moet je de VPN in Kodi inschakelen en gebruiken voor je eigen bescherming. Maar ik raad aan om ze in de eerste plaats niet te gebruiken. Omdat piraterij niet mag en je je ongemakkelijk zult voelen!

Privacy beschermen VPN en Kodi

Je kunt echter altijd Kodi VPN instellen. Omdat het je internetverbinding beveiligt en je privacy beschermt. Inderdaad, wanneer je verkeer door een VPN netwerk gaat, is het gecodeerd en geanonimiseerd. Daarom kunnen jouw internet provider, overheidsinstanties en eventuele hackers je geen kwaad doen.

Kodi via VPN helpt je om toegang te krijgen tot je media wanneer je in het buitenland bent. Omdat de meeste platforms geo beperkingen instellen. En je hebt een Kodi via VPN nodig om ze te omzeilen middels het veranderen van je IP-adres.

Ten slotte is hier mijn aanbeveling voor de VPN manager Kodi in spe:

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

En nu kun je je richten op iets leukers, skins aanpassen in de Kodi VPN setup!

vpn in kodi op de computer installeren

Dit was mijn gids: Beste VPN voor Kodi NL en hoe VPN op Kodi mediaspeler te installeren. En pas op voor gratis VPN aanbieders. Houd de site in de gaten voor meer interessante artikelen. Lees meer over de beste kodi-Addons.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
  1. Super artikel zeer uitgebreid mijn complimenten!

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl