VPNArea, review 2024

VPNArea review

VPNArea is een VPN aanbieder welke een hoge snelheid garandeert en een geen log beleid hanteert.

Update: jul 2024

VPNArea staat voor veiligheid

Korte samenvatting VPN Area eigenschappen


VOORDEEL:

  • Geen log beleid
  • Locatie van bedrijf, Bulgarije
  • Locatie servers in Zwitserland
  • 7 x multi login
  • Gebruikte encryptie
  • Extra: eigen vast IP-adres en server

NADEEL:

  • Live chat is niet 24/7
  • Geen makkelijke installatie iOS
  • Niet echt stabile verbinding ik had veel stabiliteitsproblemen
  • Niet handig in gebruik

VPNArea een VPN service uit Bulgarije

VPN Area is een bedrijf opgericht in 2012 in Bulgarije, dit betekent dat je onder de Bulgaarse wetgeving valt. Dit is goed om te weten omdat het bijna onmogelijk zal zijn voor de Nederlandse justitie een uitlevering van mogelijke data te krijgen.

VPN Area begon met een klein aantal servers maar is sindsdien wel degelijk uitgegroeid tot een van de grotere aanbieders van VPN’s op de markt. VPN Area heeft nu servers in verschillende landen. SmartDNS zit in het pakket waardoor het mogelijk is geografisch geblokkeerde sites zoals Netflix Amerika zonder problemen te openen.

Torrent en P2P gebruik was eveneens indrukwekkend. Wel zal ik je erop moeten wijzen dat het torrent en P2P gebruik in landen waar dit verboden is niet is toegestaan.

De prijs van VPN Area is competitief en samen met deze technologische aspecten raakte ik geïnteresseerd in deze VPN. Ik ben toen overgegaan tot schrijven van een review over Area VPN. Zie artikel: Wat is een VPN en Nederlandse TV kijken buitenland

De prijs VPNArea

VPNArea

De prijs van Area VPN is conform de dienst die wordt aangeboden. VPN Area werkt met snelle servers. Waar je VPNArea ook voor wilt gebruiken: openen van geografisch geblokkeerde sites, streaming video’s of afschermen en beveiligen van je privacy, alles wordt afgedekt. Er bestaat de mogelijkheid om in te loggen in 60 landen en meer dan 200 locaties.

De instap prijs van Area VPN is competitief en misschien handig voor degene onder ons die VPN Area eerst voor een maand willen proberen. Toch zou ik het jaarabonnement willen aanbevelen. Het is ook redelijk risico vrij omdat ze een niet-goed-geld-terug garantie hanteren van 7 dagen.

Voor een extra 15 USD per jaar heb je de mogelijkheid van een eigen server en IP-adres. Bezoek de website om te zien welke landen in aanmerking komen voor deze extra service.

Samenvatting VPNArea

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, AU ,CA, FR, DE
Multi-login 6 gelijktijdige connecties
Aantal landen 65+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 209+

 

We zullen nu iets dieper ingaan op de gebruikers mogelijkheden

De gebruikersinterface is verschillend voor elke gebruiker (pc, Mac, Android of iOS) en wanneer je een 1 klik variant gewend bent kan het in eerste instantie iets overrompelend zijn.

De interface

VPNarea

 

Home

De interface is vergelijkbaar met HMA en PureVPN met links de menu knoppen. Zo kan je eenvoudig je persoonlijk installatie voorkeur invoeren.

VPNArea

Server & Speed

Hier vind je alle aangeboden servers van VPSArea op alfabetische volgorde. Door een keuze te maken kan je de snelheid en het aantal gebruikers zien die op dat momenten zijn ingelogd.

VPNArea

Kill-switch

Deze optie vinden we bij alle grote VPN aanbieders. Je zal nu nooit meer zonder dat de VPN aanstaat een connectie maken.

VPNArea

Anti-DNS-Leak

De VPN provider zorgt voor een versleutelde verbinding wat het onmogelijk maakt voor je IPS (Internet Service Provider) om over je schouder mee te kijken. De IPS kan niet zien wat je precies doet maar wel zien welke websites er bezocht worden. Dit laatste willen we natuurlijk ook afgeschermd hebben. De reden hiervoor is omdat de zoekopdracht, van URL naar IP loopt via de DNS (Domain Name System) van de IPS.

Je kan voorkomen dat de ISP ook inzicht krijgt in deze gegevens door in de VPNArea interface de Anti DNS Leak aan te zetten. Nu zal je voortaan ook deze informatie afschermen voor de ISP.

VPNArea

Auto-IP changer

Deze functie is handig wanneer je om de zoveel minuten je IP-adres wilt veranderen. Je moet er wel mee oppassen, omdat bij de wisseling dit enkele mini seconde wel zichtbaar zal zijn. Pas dus op bij het gebruik van deze functie.

VPNArea

Setting

Als laatste functie button vind je de setting. Hier kan je bijvoorbeeld bepalen of je VPNArea zou willen opstarten gelijktijdig met je computer.

VPNArea

Torrent en P2P

In mijn voorbeeld heb ik QBittorrent gebruikt. In mijn voorbeeld was het mogelijk om tijdens downloaden 100% van mijn 15 megs p/sec (Wifi) te realiseren. Er zijn weinig connecties met een snelheidslimiet.

De torrent en P2P connectie werkt niet wanneer je de volgde servers probeert: USA, Canada, UK, Australia, Sweden, France, Japan en Singapore.

Nogmaals raden wij het illegale gebruik van torrent en P2P af.

In de gebruiksvoorwaarde van VPNArea staat:

We allow torrents downloads on most servers. Please keep in mind we naturally DO NOT support copyright infringement activity.

VPNArea

Video stream

Een betrouwbare video stream is geen probleem vanuit het buitenland om bijvoorbeeld  in te loggen in je Amerikaanse Netflix account  of in te loggen vanuit het buitenland op de NPO (Nederlandse Publieke Omroep), Ziggo/Horizon GP, RTLxl is ook geen probleem. Overige zender heb ik nog niet getest. Zou je daar behoefte aan hebben stuur mij dan een email: debesteVPN[at]gmail com.

SmartDNS (UPDATE 11-01-2017)

Via “member” kan je inloggen op de SmartDNS configuratie handleiding.

VPNArea

VPNArea

Mobiel

Het is eenvoudig de VPNArea applicatie te downloaden via de App Store en Google Play. Hierbij is de Android App “plug en Play” de iOS app een gebruiksaanwijzing die men moet volgen.

Conclusie VPNArea review

Area VPN is een plezierige VPN op een markt waar veel concurrentie is. Je zal dus wel met een product aan moeten komen welke aansluit bij de behoefte. Naar ons inziens zijn ze daar ook wel in geslaagd. Met het minpunt over de installatie van een iOS, om echt te concurreren met de grote VPN aanbieders zal het ook eenvoudig op dit besturingssysteem te installeren moeten zijn.

Wanneer we het hebben over anonimiteit en beveiliging raden wij het gebruik van PPTP ten zeerste af. Dit protocol staat bekend als onstabiel en makkelijk te hacken. In plaats hiervan raden wij het gebruik van OpenVPN of L2TP aan.

Persoonlijk, zou ik OpenVPN gebruiken, omdat VPNArea als versleuteling het “open source” protocol van algorithm 256-bit AES gebruikt. L2TP is ook een optie, omdat het veiliger is dan PPTP en sneller dan OpenVPN. Het zou dus een prima optie kunnen zijn voor diegenen die de voorkeur aan snelheid geven in plaats van anonimiteit.

Er is een 7 dagen geld terug garantie. Dit zou voldoende tijd moeten zijn om de VPN uitgebreid te testen. Tevens is het de VPN provider met de meest aangeboden multi-login. Dit zijn er namelijk maar liefst 7.

5.5 TOTALE SCORE
VPNArea

KWALITEIT
6
GEBRUIKERSGEMAK
6
STABILITEIT NETWERK
4.6
RANDAPPARATUUR
5.5
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
4.9
PRIJS
6
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl