VyprVPN, review 2024

vyprvpn review

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om je te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ze een unieke Cloud optie aan en een soort van gratis optie. De optie zal ik nooit aanraden omdat je data dan misbruikt wordt of gewoon niet echt goed werkt. In deze VyprVPN beoordeling zal ik tal van aspecten bespreken die  zeker de moeite waard zijn om te lezen. Er zullen dan ook allerlei gebruikersaspecten in de VyprVPN review worden behandeld.

Bijgewerkt: 24 mei, 2024

Locatie VypreVPN

VypreVPN is gevestigd in Zwitserland. Het bedrijf biedt privacy, veiligheid en staat voor toegang tot een vrij en open Internet. Het is een van mijn favorieten, omdat ik hun mening over internet deel. De dienst is een van de beste middelen tegen censuur, dankzij hun eigen DNS en een gepatenteerd verbindingsprotocol (Chameleon). Bovendien wordt er een NAT-firewall meegeleverd. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je gegevens worden opgeslagen omdat er een non-log beleid is.

Coupon gebruiken voor korting “KLIK HIER”

VyprVPN App

VPN App is ontwikkeld door Golden Frog, een bedrijf gespecialiseerd in veiligheid op het internet. Het bedrijf werd opgericht in Zwitserland, waar men privacywetten en de rechten van internetgebruikers respecteert. Ze hebben 2 applicaties ontwikkeld gewijd aan veiligheid. De eerste is een versleutelde verbinding, VyprVPN, waar ook de VyprDNS ondervalt. De tweede applicatie is een chat applicatie vergelijkbaar met WhatsApp en Telegram, Cyphr genoemd.

Een korte VyprVPN beoordeling

VyprVPN
VyprVPN de beste VPN tegen censuur, perfect voor China, Thailand, Rusland, Noord-Korea en Turkije

VypreVPN een VPN met vele functies

Deze VPN app heeft wereldwijd meer dan 72 eigen server locaties met meer dan 700 servers en 200.000 IP’s, waaronder in Nederland. Dit garandeert weinig vertraging in de verbinding waar ook ter wereld. De snelheid in Nederland is zeker goed te noemen door het aantal servers dat hier staat.

Vypr VPN werd ontwikkeld door Golden Frog. Dit bedrijf houdt zich bezig met computerbeveiliging en internet verbindingen. Golden Frog heeft software ontwikkeld op deze twee gebieden. De eerste is gewijd aan de veiligheid, de Vypr VPN en de andere is Dump Truck, een Cloud om op een gecodeerde manier gegevens op te slaan. Met behulp van VyprVPN krijg je toegang tot Dump Truck (gratis 50 GB).

Veel VPN’s richten zich op bepaalde markten. Bijvoorbeeld markten ter verbetering van het downloaden (bit torrent, P2P) of het streamen van films, dit alles tegen verschillende tarieven afhankelijk van de duur van het abonnement.

VyprVPN’s toegevoegde waarde is meer te bieden in de vorm van “sneller en meer zekerheid”. De prijs is beduidend hoger (maar nog steeds betaalbaar!).

Prijs VyprVPN – Speciale prijs alleen via onze website

vypr vpn prijs

Coupon gebruiken voor korting “KLIK HIER”

VypreVPN biedt twee soorten abonnementen aan, verdeeld over twee keuzes; Basic & Premier.

De prijs VypreVPN is afhankelijk van jouw keuze en of je besluit maandelijks of jaarlijks te betalen (jaarlijks is altijd voordeliger).  Het Premium Vypr VPN pakket is het meest interessante. Het Premium-pakket is interessant wanneer je geïnteresseerd bent in 5 multi logins, VypreVPN Cloud en Chameleon Protocol.

Wanneer je kiest voor Vypr VPN is het verstandig om het volgende Premium abonnement te kiezen. Dit kost slechts € 86,00 per jaar (direct te betalen in plaats van per maand). Bij deze constructie zul je dan € 7,17 per maand kwijt zijn (ipv € 13,00) voor een uitstekende VPN provider.

Specificaties VyprVPN:

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 73+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, robust VPN,IPsec, OpenVPN, Chameleon
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 200.000+
Servers 700+

Coupon gebruiken voor korting “KLIK HIER”

Een aantal kenmerken van VyprVPN:

Het basispakket (BASIC) is in mijn ogen van minder belang, de prijs is niet concurrerend en de technische kenmerken zijn voor mij veel belangrijker. Deze zal ik toelichten.

VyprVPN DNS 100% anoniem surfen

VyprVPN

Omdat de meeste VPN aanbieders hun eigen DNS niet uitvoeren, vertrouwen zij op DNS servers van derde partijen, die vaak gelegen zijn in een ander land dan de VPN server waarmee je verbinding hebt. Daardoor sturen websites die je bezoekt resultaten door, die geoptimaliseerd zijn voor de plaats waar de DNS server zich bevindt en niet voor je VPN server locatie.

Golden Frog voorkomt deze geo-locatie fouten door VyprDNS in te voegen in dezelfde locatie als de Vypr VPN server waarmee je verbinding hebt, zodat je de juiste online ervaring geniet van dat land.

Natuurlijk kun je handmatig jouw eigen DNS-adressen invoeren, zoals voor Google of Open DNS. Maar zelfs met Google DNS of DNS Open zijn er enkele verschillen: VyprVPN biedt hiervoor een goede oplossing.

De belangrijkste verschillen zijn:

 • Censuur door het blokkeren van DNS: landen of bedrijven blokkeren bepaalde IP-adressen of DNS (zoals Google of Open DNS), of zijn gewoon traag (want onder controle). Met VyprDNS komen deze problemen niet voor.
 • Zero censuur: Zowel Google als Open DNS blokkeren bepaalde websites, welke gevaarlijk of onwettig worden gevonden. Vypr VPN voert een zero censuur beleid. Surf maar waar je heen wilt, niemand zal voor jou beslissen wat je wel of niet mag zien op de internet.

VyprVPN protocol Chameleon

VyprVPN camelion

In landen met een hoge mate van censuur zoals China, Thailand, Iran, Turkije, Noord-Korea en Rusland kunnen er verbindingsproblemen zijn, zelfs met een VPN. Dit komt omdat in deze landen de overheid er alles aan doet om je te blokkeren.

OpenVPN-protocol biedt een gedeeltelijke oplossing tegen overheid censuur, maar het biedt geen bescherming. Vypr heeft het voor elkaar gekregen een eigen protocol te creëren en heeft daar patent op. Het is gebaseerd op de encryptie OpenVPN maar net even iets anders.

Lees ook het artikel over protocollen VPN dat de verschillen tussen de belangrijkste VPN-protocollen uitlegt.

VyprVPN NAT FIREWALL

NAT Firewall-service is inbegrepen in de versies PRO en PREMIUM van VyprVPN. Als je een firewall op je pc/mac hebt zal deze VPN geen enkele soort externe verbinding van je apparaat blokkeren.

Vypr VPN Kill

VyprVPN Kill Switch

Coupon gebruiken voor korting “KLIK HIER”

Op veler verzoek is de Kill Switch functie weer geïntegreerd in VyprVPN.

In het geval dat er geen internet verbinding is via de VPN van VyprVPN kun je voorkomen dat bepaalde applicatie gegevens worden verzonden naar het internet-netwerk. Om jou te beschermen!!

vyprevpn test

VyprVPN perfect voor iOS

Ik testte voor deze VypreVPN review de volgende iOS systemen o.a. op de iPad mini 3, iPhone 4s, iPhone 5s, iPhone 6. Mijn conclusie was dat dit nu de beste VPN voor iOS systemen is. Wanneer je dus op zoek bent naar een VPN om vooral te gebruiken op de iPad of iPhone dan is VyprVPN de makkelijkste in het gebruik.

Gebruikersgemak is TOP

Het is belangrijk dat een VPN makkelijk te gebruiken is en dat is Vypr VPN zeker. Het begint met een openingsmenu waar je de inlog gegevens moet invoeren.

Daarna kom je op een scherm vergelijkbaar met Google Maps. Hier zie je de lijst met landen: kies de verbinding. Je kunt ook een “ping” sturen van de verbinding, op basis van de huidige locatie. Klik op contact en je kunt beginnen.

Functionaliteit snelste server

VyprVPN

Zeer geschikt voor torrent gebruik

Voorheen was de versleutelde verbinding niet geschikt voor torrent gebruik. Het bedrijft heeft zich gerealisserd dat er een grote groep van torrent liefhebbers zijn en nu is Vypr een zeer geschikte kandidaat voor het veilig downloaden van online materiaal.

De Cloud van VyprVPN

Als laatste biedt Vypr VPN Cloud, een versleutelde cloud ruimte aan. Een cloud is opslag ruimte voor al je bestanden, het is een externe harde schijf ergens op een servers toegankelijke plek via het internet. Het is vergelijkbaar met een dienst zoals Dropbox.

Heb je je weleens afgevraagd of dit een veilige manier is van het opslaan van data, daar ergens in een cloud? De gegevens worden niet gecodeerd. Het is leuk om al je gegevens in de cloud hebben, maar wees voorzichtig!!!

Het zijn doorgaans gratis aanbieders tot aan een bepaald aantal GB. Let wel op want ze zijn niet veilig, ze zijn zelfs gevaarlijk!! Er zijn hackers die software ontwikkelen voor het onderscheppen van deze datastromen.

De gestolen data kan tegen je worden gebruikt. Goed voorbeeld is de porno/naakt foto’s van bekende Amerikaanse actrices. Niet echt leuk voor alle partijen zal ik maar zeggen!!

VypreVPN Cloud is de veilige versie van versleuteld beheer door Vypr op speciale VPN-servers, net zoals Dropbox in een Cloud. We kunnen echter alleen toegang krijgen wanneer we verbonden zijn met de VPN van Vypr VPN want de gegevens in op de cloud servers zijn gecodeerd.

Dit is wat wij beveiliging noemen toch?

Coupon gebruiken voor korting “KLIK HIER”

VyprVPN beoordeling

Uit de VyprVPN review komt naar voren dat deze provider ideaal is tegen censuur, perfect voor landen zoals China, Thailand, Rusland, Noord-Korea en Turkije. Zie artikel: Censuur vakantie landen

Een uitstekende VPN provider omdat de VPN server over zijn eigen DNS technologie beschikt, extra externe opslag in een gecodeerde Cloud, een uniek protocol, zodat we kunnen communiceren met elkaar. Voor Torrents en P2P gebruik is deze VPN geen heel handige keuze. Ook wanneer we kijken naar de prijs behoort deze VPN zeker ook niet tot de goedkoopste aanbieders. Tevens wil ik nogmaals benadrukken dat Vypr VPN een uitstekende VPN provider is tegen censuur.

VyprVPN review gebruikersinterface video

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:
VyprVPN
VyprVPN de beste VPN tegen censuur, perfect voor China, Thailand, Rusland, Noord-Korea en Turkije
8.7 TOTALE SCORE
VypreVPN

Hierbij de 6 waarden waarop ik deze dienst heb gewaardeerd.

KWALITEIT
9.4
PRIJS
8.5
GEBRUIKERSGEMAK
9
STABILITEIT NETWERK
9
RANDAPPARATUUR
9
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
8.9
Pluspunten
 • Chameleon-protocol tegen de filtering
 • Eigen snelle DNS servers en zonder filtering
 • Gecodeerde cloud storage
 • NAT Firewall (niet in de basis versie)
 • Snelle verbindingen
 • De beste VPN provider tegen censuur
 • Drie dagen gratis te proberen
 • Jaarlijkse facturatie betekent 43% korting
 • Geen log beleid
 • Torrent vriendelijk
Minpunten
 • Vypr VPN behoort tot de duurdere VPN aanbieders.
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
 1. Is het ook mogelijk om een verbinding te maken met je tablet naar t.v.

  • Hoi Rob,

   Normaal gesproken is het mogelijk met je tablet met bijvoorbeeld een Chromecast en iPad met Apple TV. Het is verder wel afhankelijk van de App. bij Ziggo bijvoorbeeld is dit onmogelijk.

   Groet,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl