VyprVPN | Meer dan standaard VPN aanbieder

VyprVPN

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om u te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ze een unieke Cloud optie aan.

Laten we deze VPN maar eens nader gaan bekijken en bespreken.

Update: 23 februari, 2018

Korte samenvatting VyprVPN eigenschappen


VOORDEEL:
 • Chameleon-protocol tegen de filtering
 • Eigen snelle DNS servers en zonder filtering
 • Gecodeerde cloud storage
 • NAT Firewall (niet in de basis versie)
 • Snel verbindingen
 • de beste VPN provider tegen censuur
 • Drie dagen gratis te proberen
 • Jaarlijkse facturatie is 43% korting

NADEEL:
 • VyprVPN behoort tot de duurdere VPN aanbieders.
 • Het nadeel is wel dat logs relatief lang bewaard worden, minimaal 90 dagen bewaard
 • Niet zo geschikt voor Torrents en P2P

VyprVPN een uitgebreide VPN

Deze VPN heeft wereldwijd meer dan 72 eigen server locaties met meer dan 700 servers en 200.000 IP’s, waaronder in Nederland. Dit garandeert weinig vertraging in de verbinding waar ook ter wereld. De snelheid in Nederland is zeker goed te noemen door het aantal servers die hier staan.

VyprVPN

 

VyprVPN werd ontwikkeld door Golden Frog. Dit bedrijf houdt zich bezig met computerbeveiliging en internet verbindingen. Golden Frog heeft software ontwikkeld op deze twee gebieden. De eerste is gewijd aan de veiligheid, de VyprVPN en de andere is Dump Truck, een Cloud om op een gecodeerde manier gegevens op te slaan. Met behulp van VyprVPN krijgt u toegang tot Dump Truck (gratis 50 GB).

Veel VPN’s richten zich op bepaalde markten. Bijvoorbeeld markten ter verbetering van het downloaden (bit torrent, P2P) of het streamen van films, dit alles tegen verschillende tarieven afhankelijk van de duur van het abonnement.

VyprVPN’s toegevoegde waarde is meer te bieden in de vorm van “sneller en meer zekerheid”. De prijs is beduidend hoger (maar nog steeds betaalbaar!).

Prijs VyprVPN

VyprVPN prijs

VyprVPN biedt twee soorten abonnementen aan verdeeld over twee keuzes; Basic & Premier.

De prijs VypreVPN is afhankelijk van uw keuze en of u besluit maandelijks of jaarlijks te betalen (jaarlijks is altijd voordeliger).  Het Premium VyprVPN pakket  is het meest interessante. Het Premium-pakket is interessant wanneer u geïnteresseerd bent in 5 multi login, VypreVPN Cloud en Chameleon Protocol.

Wanneer u kiest voor VyprVPN is het verstandig om het volgende Premium abonnement te kiezen. Dit kost slechts € 75.60 per jaar (direct te betalen ipv per maand). Bij deze constructie zult u dan € 6,67 per maand kwijt zijn (ipv € 11,99) voor een uitstekende VPN provider.

Specificaties VyprVPN:

Onderwerp Eigenschap
Verkeersgegevens Onbeperkt
Netwerk Type Privaat
Geheimschrift Militaire 256 bits
Server Schakelaars Onbeperkt
Server 700+
IP adressen 200.000+
Protocollen OpenVPN, L2TP / IPSEC,  PPTP en Chameleon™
Ondersteunde apparaten Windows, Mac, iOS, Android,
Ondersteuning OpenVPN Support for SSL-based OpenVPN protocol with 256-bit data encryption 
Type ondersteuning 24/7/365 compleet. via Email of Live Chat
Geld terug? Test dagen is drie dagen. Zijn VPN providers met langer proeftijd
Landen gedekt 79 landen in  Noord-Amerika, Azië, Oceanië, Europa (Nederland)
Multi Inloggen 5 gelijktijdige login

Een aantal kenmerken van VyprVPN:

Het basispakket (BASIC) is in mijn ogen van minder belang, de prijs is niet concurrerend en de technische kenmerken zijn voor mij veel belangrijker. Deze zal ik gaan toelichten.

VyprVPN DNS 100% anoniem surfen

VyprVPN

Omdat de meeste VPN aanbieders hun eigen DNS niet uitvoeren, vertrouwen zij op DNS servers van 3de partijen die vaak gelegen zijn in een ander land dan de VPN server waarmee u verbinding hebt. Daardoor sturen websites die u bezoekt resultaten door, die geoptimaliseerd zijn voor de plaats waar de DNS server zich bevindt en niet voor uw VPN server locatie.

Golden Frog voorkomt deze geo-locatie fouten door VyprDNS in te voegen in dezelfde locatie dan de VyprVPN server waarmee u verbinding hebt zodat u de juiste online ervaring geniet van dat land.

Natuurlijk kunt u handmatig uw eigen DNS-adressen invoeren zoals voor Google of Open DNS. Maar zelfs met Google DNS of DNS Open zijn er enkele verschillen: VyprVPN biedt hiervoor een goede oplossing.

De belangrijkste verschillen zijn:

 • Censuur door het blokkeren van DNS:landen of bedrijven blokkeren bepaalde IP-adressen of DNS (zoals Google of Open DNS) of zijn gewoon traag (want onder controle). Met VyprDNS zult u deze problemen niet hebben.
 • Zero censuur:Zowel Google of Open DNS blokkeren bepaalde websites, deze worden gevaarlijk of onwettig gevonden. VyprVPN voert een zero censuur beleid. Surf maar waar u heen wilt, niemand zal voor u beslissen wat u wel of niet mag zien op de internet.

VyprVPN protocol Chameleon

VyprVPN camelion

In landen met een hoge mate van censuur zoals China, Thailand, Iran, Turkije, Noord-Korea en Rusland kunnen er verbindingsproblemen zijn zelfs met een VPN. Dit komt omdat in deze landen de overheid er alles aan doet om u te blokkeren.

OpenVPN-protocol biedt een gedeeltelijke oplossing tegen overheid censuur maar het biedt geen bescherming. Vypr heeft het voor elkaar gekregen een eigen protocol te creëren en heeft daarop octrooi. Het is gebaseerd op de encryptie OpenVPN maar net even iets anders.

Lees ook het artikel over protocollen VPN dat de verschillen tussen de belangrijkste verbindingen VPN-protocollen uitlegt.

VyprVPN NAT FIREWALL

NAT Firewall-service is inbegrepen in de versies PRO en PREMIUM van VyprVPN. Als u een firewall op uw pc/mac heeft zal deze VPN geen enkele soort externe verbinding van uw apparaat blokkeren.

VyprVPN Kill

VyprVPN Kill Switch

Op veler verzoek is de Kill Switch functie weer geïntegreerd in VyprVPN.

In het geval dat er geen internet verbinding is via de VPN van VyprVPN kunt u voorkomen dat bepaalde applicatie gegevens worden verzonden naar het internet-netwerk. Om u te beschermen!!

vyprvpn

VyprVPN perfect voor iOS

We testten de VPN van VyprVPN uit op de volgende iOS systemen o.a. op de iPad mini 3, iPhone 4s, iPhone 5s, iPhone 6. Onze conclusie was dat dit nu de beste VPN voor iOS systemen is. Wanneer u dus op zoek bent naar een VPN om vooral te gebruiken op de iPad of iPhone dan is VyprVPN de makkelijkste in het gebruik.

Gebruikersgemak is TOP

Het is belangrijk dat een VPN makkelijk te gebruiken is en dat is VyprVPN zeker. Het begint met een openingsmenu waar u de inlog gegevens moet invoeren.

Daarna komt u op een scherm vergelijkbaar met Google Map. Hier ziet u de lijst met landen: kies de verbinding. U kunt ook een “ping” sturen van de verbinding op basis van de huidige locatie. Klik op contact en u kunt beginnen.

Functionaliteit snelste server

VyprVPN

NIET AANBEVOLEN VOOR TORRENTS

Als de belangrijkste activiteit P2P en Torrent is, dan is VyprVPN niet de meest geschikte, dwz niet torrent vriendelijk. Het is niet aan te raden de VPN van Vypr  voor dit soort activiteiten te gebruiken.

DE CLOUD van VyprVPN

Als laatste biedt VyprVPN Cloud, een versleutelde cloud ruimte aan. Een cloud is opslag ruimte voor al uw bestanden, het is een externe harde schijf ergens op een servers toegankelijke plek via het internet. Het is vergelijkbaar met een dienst zoals Dropbox.

Hebt u zich weleens afgevraagd of dit een veilige manier is van het opslaan van data, daar ergens in een cloud? De gegevens worden niet gecodeerd. Het is leuk om al uw gegevens in de cloud hebben, maar wees voorzichtig!!!

Het zijn doorgaans gratis aanbieders tot aan een bepaald aantal GB. Let wel op want ze zijn niet veilig, ze zijn zelfs gevaarlijk!! Er zijn hackers die software ontwikkelen voor het onderscheppen van deze datastromen.

De gestolen data kan tegen u worden gebruikt. Goed voorbeeld is de porno/naakt foto’s van bekende Amerikaanse actrices. Niet echt leuk voor alle partijen zal ik maar zeggen!!

VyprVPN Cloud is de veilige versie van versleuteld beheer door Vypr op speciale VPN-servers, net zoals Dropbox in een Cloud. We kunnen echter alleen toegang krijgen wanneer we verbonden zijn met de VPN van VyprVPN want de gegevens in op de cloud servers zijn gecodeerd .

Dit is wat wij beveiliging noemen toch?

Eind conclusie VyprVPN

VyprVPN is een van de beste VPN provider tegen censuur, perfect voor landen zoals China, Thailand, Rusland, Noord-Korea en Turkije. Zie artikel: Censuur vakantie landen

Een uitstekende VPN provider omdat de VPN server over zijn eigen DNS technologie beschikt, extra externe opslag in een gecodeerde Cloud, unieke protocol, zodat we kunnen communiceren met elkaar. Voor Torrents en P2P gebruik is deze VPN niet zo’n handige keuze. Ook wanneer we kijken naar de prijs behoort deze VPN zeker ook niet tot de goedkoopste aanbieders. Tevens zal ik ook willen benadrukken dat VyprVPN een uitstekende VPN provider is tegen censuur.

VyprVPN gebruikersinterface video

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

VyprVPN

9 Waardering
VypreVPN

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
9.3
PRIJS
9
GEBRUIKERSGEMAK
9
STABILITEIT NETWERK
8.5
RANDAPPARATUUR
9
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9.5
2 Comments
 1. Reply
  Rob Klokkers 29 maart 2017 at 17:07

  Is het ook mogelijk om een verbinding te maken met je tablet naar t.v.

  • Reply
   debestevpn 30 maart 2017 at 16:25

   Hoi Rob,

   Normaal gesproken is het mogelijk met je tablet met bijvoorbeeld een Chromecast en iPad met Apple TV. Het is verder wel afhankelijk van de App. bij Ziggo bijvoorbeeld is dit onmogelijk.

   Groet,
   Mike

Laat een bericht achter