<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Wat is de VPN Kill Switch | Hebben we deze functie nodig? | De beste VPN

Wat is de Internet Kill Switch VPN

Wat is de VPN Kill Switch? De VPN KillSwitch wordt bijna genoemd in elke VPN review. Het is een van die functies die niet meer weg te denken is bij een goede VPN service. Ik heb nog nooit een artikel over internet kill switch vpn geschreven en het wordt nu eens tijd dit te doen.

Wat is de VPN Kill Switch functie

Wat is VPN Kill Switch? Deze VPN functie wordt ook wel network lock, app kill, EverSecure of Vigilant genoemd. Een goede internet kill switch VPN heeft deze functionaliteit dan ook als een van de functies om de klant extra te beschermen mocht de verbinding onverhoopt wegvallen. Het enige wat je als VPN gebruiker dient te doen is de Kill Switch in te schakelen.

Wat is de VPN kill switchWat gebeurt er precies?

Het is niet specifiek een probleem voor Windows, Mac-, iOS- of Androidgebruikers. Tijdens het internet gebruik kan de verbinding gewoon verbroken worden. Dit gebeurt nu eenmaal. Met de Kill Switch zal je altijd beschermd zijn omdat de VPN altijd eerst weer contact zal maken zodat er geen moment zal zijn dat je OS (Operating System) onbeschermd het internet zal opgaan (NordVPN Kill switch of ExpressVPN Kill Switch).

Er bestaan ook VPN-providers ( zoals VyperVPN KillSwitch) die twee toepassingen van de Kill Switch VPN aanbieden. Namelijk de eerste zoals hierboven reeds besproken, maar ook een tweede optie van deze functie. Je kan de Kill Switch instelling ook  gebruiken zodat de VPN provider altijd eerst aan moet staan voordat je contact kan maken met het internet. Zo zal je voortaan nooit onbeschermd het internet op gaan.

Beste VPN internet kill switch VPN

Wat is de VPN Kill Switch

Best vpn kill switch

Is een VPN Kill Switch echt noodzakelijk?

Voor de meeste doorsnee internet VPN-gebruikers zal een Kill Switch overbodige luxe zijn. Je privégegevens zullen niet direct worden gestolen wanneer je op een onbewaakt moment even onbeschermd op het internet zal zijn. Verder is deze functie soms best wel irritant. Elke keer wel een verbinding dan weer niet en altijd eerst contact met de VPN maken, kost tijd….

Daartegenover staat wel dat we nooit meer onbeschermd gebruik zullen maken van het internet. Dit is toch een van de voordelen van een VPN-pakket en wanneer het als functie onderdeel uit maakt van de VPN-provider is het gebruik aan te raden.

 Een voorbeeld van twee toepassing van de Kill Switch

Wanneer is een VPN KillSwitch wel noodzakelijk

Wanneer je je bezighoudt met P2P en torrents (BitTorrent) zou ik zeker een VPN provider aanraden die als een van de functies een Kill Switch heeft.  Een van de voordelen van een VPN-provider is juist dat deze gevoelige informatie wordt afgeschermd. De VPN-provider zal je automatisch van een andere inlog locatie voorzien en je huidige IP-adres afschermen.

Wanneer je bezig bent met het downloaden van een film en er is een moment dat de internet connectie tijdelijk weg valt, kan 0,01 seconde zijn, ook dan zal je nooit zomaar weer contact maken zonder dat de VPN-provider als eerste contact maakt met het internet.

Het downloaden is voor alsnog niet illegaal in Nederland maar wel strafbaar in Duitsland bijvoorbeeld. In Nederland zijn er wel partijen zoals BREIN die er alles aan doen om het downloaden in Nederland ook strafbaar te maken. Voor alsnog zonder  succes, omdat de ISP(Internet Service Providers) nog niet mee willen werken en dit via de rechter zal moeten. Mocht het ooit zover komen dat de ISP jouw log gegevens aan een derde partij moet vrijgeven dan zullen ze niets kunnen zien, omdat je altijd onder de bescherming van een VPN hebt gewerkt. Je volledige log data is immers gecodeerd.

Zie artikel: Anoniem torrents downloaden

Wat is de VPN kill switch

Overige voordelen van een VPN KillSwitch

Een VPN-aanbieder beschermd je internetcommunicatie van A naar B. Wanneer de VPN-provider “aan” staat zal van af dat moment al de data worden gecodeerd. Het zal onmogelijk worden voor derden (overheid, ISP, hackers) deze informatie te gebruiken voor foute zaken die ten nadele van jou zijn.

Velen van jullie zullen zich afvragen waarom je een VPN nodig zal hebben, omdat je niets te verbergen hebt. Nu is het ook zo dat 99,9% van de VPN-gebruikers niets te verbergen hebben. Het gaat mij er dan ook om dat het derden niets aangaat wat ik op het internet doe. Dit heeft met privacy te maken. Wanneer we zo ruimdenkend zouden zijn zouden we toch ook geen sloten meer gebruiken. We zouden erop vertrouwen dat onze nieuwe fiets nog gewoon op het station zou staan, zonder slot…….

Helaas is dit niet zo. Er zijn partijen op het internet die dit recht niet respecteren en onze internetdata doorverkopen of onze identiteit, welke ze hebben gestolen vanaf onze computer of mobile telefoon, misbruiken.

Een VPN-provider zal je niet alleen maar beschermen via je thuis netwerk maar ook andere apparaten kunnen via een makkelijk te downloaden app gebruik maken van deze beveiliging. Vanaf nu ben je dan ook buitenshuis beschermd op openbare wifi-netwerken.

Zie artikel: Gevaren van openbare Wifi netwerken

Ginternet kill switch vpnRATIS VPN providers

De verleiding is groot om te kiezen voor een GRATIS VPN aanbieder omdat je nu eenmaal niet op de hoogte bent van de gevaren van een gratis VPN-aanbieder. Waarom zou je voor iets betalen wanneer het ook gratis kan. Maar wees op je hoede! Gratis VPN-providers zijn gevaarlijk. Mijn moeder zei altijd: Niets is gratis in het leven dus pas op !!!

Zo is het ook met de bedrijven die gratis VPN’s aanbieden, ze doen dit niet uit liefdadigheid. Het zijn keiharde zakelijke bedrijven met het oogmerk op winst. Er zijn grote bedragen geïnvesteerd in de infrastructuur met een team van professionals aan hun zijde. De datastromen, waar je zogenaamd gratis gebruik van mag maken, zijn dan ook niet gratis natuurlijk.

Maar hoe ziet het verdienmodel er dan uit van deze gratis VPN-aanbieders wanneer ze geen abonnementsgeld rekenen voor de dienst die ze aanbieden? Het is heel eenvoudig. Jij bent het product! Alles wat je doet op het internet, gebruikmakende van hun GRATIS VERBINDING wordt vastgelegd. Deze log data is voor hun goud waard omdat er bedrijven of criminele organisaties zijn die op hun beurt weer flink wat geld betalen voor deze informatie.

Wat kost een VPN-provider?

Een VPN-provider zal je ongeveer 2 biertjes gaan kosten elke maand. Dit bedrag moet iedereen toch wel kunnen betalen. Veel VPN-providers geven de prijs alleen maar weer in USD. De gemiddelde VPN-prijs is dan ook $3 tot $9 USD per maand. De prijs is afhankelijk van de VPN-aanbieder. Dit is eenvoudig te controleren door te kijken in hoeveel landen ze aanwezig zijn met hun servers en hoeveel servers ze hebben per land. NordVPN en ExpressVPN zitten in vele landen en hebben ook bijvoorbeeld meer dan 50 servers in Amerika staan. Kijk hoe het zit met hun helpdesk, want het is altijd prettig niet te lang te hoeven wachten wanneer je een vraag of een probleem hebt.

Deze infrastructuur mis je nu eenmaal bij een kleine VPN-organisatie die misschien wel een goed netwerk heeft maar te kort schiet in het bovenstaande.

Om toch in te spelen op onze gratis en goedkoop behoefte zal je het onderstaande goed in je op moeten nemen. Deze TIP is namelijk heel belangrijk.

30 dagen garantie

Kijkend naar de gemiddelde prijs van een VPN met de langere looptijd, zijn deze gemiddeld altijd het goedkoopst. Maar het zit in het aard van het beestje om niet aan zo’n langere termijn vast te willen zitten, dat is “eng” en dat begrijp ik ook. Maar we kunnen over deze angst heen met de volgende benadering en een beetje hulp van de VPN-provider.

De meeste goede VPN-aanbieders bieden een niet goed geld terug garantie aan. Gedurende een bepaalde tijd, meestal 3 tot 30 dagen, krijg je als klant de tijd om de volledige applicatie te kunnen testen in je eigen omgeving. Wanneer je niet tevreden bent is er dan “de geld terug” garantie.

Het is natuurlijk kosten besparend wanneer we dit koppelen aan het idee dat we onze multi-login kunnen delen met vrienden en familie. Elke VPN geeft je de beschikking over een aantal login zodat je met verschillende apparaten kan inloggen op dezelfde account.

Je kunt dus, ondanks dat je betaalt voor een van de beste VPN’s op de markt, uiteindelijk toch nog goedkoop uit zijn als je maar slim genoeg bent.

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl