Wat is de Internet Kill Switch VPN

Wat is de VPN KillSwitch? De killSwitch VPN wordt bijna genoemd in elke VPN review. Het is een van die functies die niet meer weg te denken is bij een goede VPN service. Ik heb nog nooit een artikel over internet kill switch VPN geschreven en het wordt nu eens tijd dit te doen.

Bezoek nu
Beste VPN met Kill Switch functie: ExpressVPN - 49% KORTING!

Dat is ExpressVPN! Deze nummer 1 VPN is de meest betrouwbare optie op de markt blijkt uit de resultaten van uitgebreid onderzoek. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug

Bijgewerkt: 16 april, 2024

Wat is de internet killswitch functie

Wat is internet killswitch? Deze VPN functie wordt ook wel network lock, app kill, EverSecure of Vigilant genoemd. Een goede internet kill switch VPN heeft deze functionaliteit dan ook als een van de functies om de klant extra te beschermen mocht de verbinding onverhoopt wegvallen. Het enige wat je als VPN gebruiker dient te doen is de Kill Switch in te schakelen.

Wat is de VPN kill switchWat gebeurt er precies met de killswitch internet?

Het is niet specifiek een probleem voor Windows, Mac-, iOS- of Android Gebruikers. Tijdens het internet gebruik kan de verbinding gewoon verbroken worden. Dit gebeurt nu eenmaal. Met de Kill Switch zal je altijd beschermd zijn omdat de VPN altijd eerst weer contact zal maken zodat er geen moment zal zijn dat je OS (Operating System) onbeschermd het internet zal opgaan (CyberGhost Kill-Switch of ExpressVPN Kill-Switch).

Er bestaan ook VPN-providers ( zoals VyperVPN KillSwitch) die twee toepassingen van de Kill Switch VPN aanbieden. Namelijk de eerste zoals hierboven reeds besproken, maar ook een tweede optie van deze functie. Je kan de Kill Switch instelling ook  gebruiken zodat de VPN provider altijd eerst aan moet staan voordat je contact kan maken met het internet. Zo zal je voortaan nooit onbeschermd het internet op gaan.

Beste VPN internet kill switch VPN

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Wat is de VPN Kill Switch

Is een VPN KillSwitch echt noodzakelijk?

Voor de meeste doorsnee internet VPN-gebruikers zal een Kill Switch overbodige luxe zijn. Je privacy gegevens zullen niet direct worden gestolen wanneer je op een onbewaakt moment even onbeschermd op het internet zal zijn. Verder is deze functie soms best wel irritant. Elke keer wel een verbinding dan weer niet en altijd eerst contact met de VPN maken, kost tijd….

Daartegenover staat wel dat we nooit meer onbeschermd gebruik zullen maken van het internet. Dit is toch een van de voordelen van een VPN-pakket en wanneer het als functie onderdeel uitmaakt van de VPN-provider is het gebruik aan te raden.

 Een voorbeeld van twee toepassing van de Killswitch internet

Wat is de VPN Kill Switch

Wanneer is een KillSwitch VPN wel noodzakelijk

Wanneer je je bezighoudt met P2P en torrents (BitTorrent) zou ik zeker een VPN provider aanraden die als een van de functies een Kill Switch heeft.  Een van de voordelen van een VPN-provider is juist dat deze gevoelige informatie wordt afgeschermd. De VPN-provider zal je automatisch van een andere inlog locatie voorzien en je huidige IP-adres afschermen.

Wanneer je bezig bent met het downloaden van een film en er is een moment dat de internet connectie tijdelijk weg valt, kan 0,01 seconde zijn, ook dan zal je nooit zomaar weer contact maken zonder dat de VPN-provider als eerste contact maakt met het internet.

Het downloaden is vooralsnog niet illegaal in Nederland maar wel strafbaar in Duitsland bijvoorbeeld. In Nederland zijn er wel partijen zoals BREIN die er alles aan doen om het downloaden in Nederland ook strafbaar te maken. Vooralsnog zonder  succes, omdat de ISP(Internet Service Providers) nog niet mee willen werken en dit via de rechter zal moeten. Mocht het ooit zover komen dat de ISP jouw log gegevens aan een derde partij moet vrijgeven dan zullen ze niets kunnen zien, omdat je altijd onder de bescherming van een VPN hebt gewerkt. Je volledige log data is immers gecodeerd.

Zie artikel: Anoniem torrents downloaden

Wat is de VPN kill switch

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Overige voordelen van een VPN KillSwitch

Een VPN-aanbieder beschermd je internetcommunicatie van A naar B. Wanneer de VPN-provider “aan” staat zal vanaf dat moment al de data worden gecodeerd. Het zal onmogelijk worden voor derden (overheid, ISP, hackers) deze informatie te gebruiken voor foute zaken die ten nadele van jou zijn.

Velen van jullie zullen zich afvragen waarom je een VPN nodig zal hebben, omdat je niets te verbergen hebt. Nu is het ook zo dat 99,9% van de VPN-gebruikers niets te verbergen hebben. Het gaat mij er dan ook om dat het derden niets aangaat wat ik op het internet doe. Dit heeft met privacy te maken. Wanneer we zo ruimdenkend zouden zijn zouden we toch ook geen sloten meer gebruiken. We zouden erop vertrouwen dat onze nieuwe fiets nog gewoon op het station zou staan, zonder slot…….

Helaas is dit niet zo. Er zijn partijen op het internet die dit recht niet respecteren en onze internetdata doorverkopen of onze identiteit, welke ze hebben gestolen vanaf onze computer of mobile telefoon, misbruiken.

Een VPN-provider zal je niet alleen maar beschermen via je thuisnetwerk maar ook andere apparaten kunnen via een makkelijk te downloaden app gebruik maken van deze beveiliging. Vanaf nu ben je dan ook buitenshuis beschermd op openbare wifi-netwerken.

Zie artikel: Gevaren van openbare Wifi netwerken

Gratis VPN provider

De verleiding is groot om te kiezen voor een GRATIS VPN aanbieder omdat je nu eenmaal niet op de hoogte bent van de gevaren van een gratis VPN-aanbieder. Waarom zou je voor iets betalen wanneer het ook gratis kan. Maar wees op je hoede! Gratis VPN-providers zijn gevaarlijk. Mijn moeder zei altijd: Niets is gratis in het leven dus pas op !!!

Zo is het ook met de bedrijven die gratis VPN’s aanbieden, ze doen dit niet uit liefdadigheid. Het zijn keiharde zakelijke bedrijven met het oogmerk op winst. Er zijn grote bedragen geïnvesteerd in de infrastructuur met een team van professionals aan hun zijde. De datastromen, waar je zogenaamd gratis gebruik van mag maken, zijn dan ook niet gratis natuurlijk.

Maar hoe ziet het verdienmodel er dan uit van deze gratis VPN-aanbieders wanneer ze geen abonnementsgeld rekenen voor de dienst die ze aanbieden? Het is heel eenvoudig. Jij bent het product! Alles wat je doet op het internet, gebruik makende van hun GRATIS VERBINDING wordt vastgelegd. Deze log data is voor hun goud waard omdat er bedrijven of criminele organisaties zijn die op hun beurt weer flink wat geld betalen voor deze informatie.

Wat kost een VPN-provider?

Een VPN-provider zal je ongeveer 2 biertjes gaan kosten elke maand. Dit bedrag moet iedereen toch wel kunnen betalen. Veel VPN-providers geven de prijs alleen maar weer in USD. De gemiddelde VPN-prijs is dan ook 3 tot 9 euro per maand. De prijs is afhankelijk van de VPN-aanbieder. Dit is eenvoudig te controleren door te kijken in hoeveel landen ze aanwezig zijn met hun servers en hoeveel servers ze hebben per land.  CyberGhost en ExpressVPN zitten in vele landen en hebben ook bijvoorbeeld meer dan 50 servers in Amerika staan. Kijk hoe het zit met hun helpdesk, want het is altijd prettig niet te lang te hoeven wachten wanneer je een vraag of een probleem hebt.

Deze infrastructuur mis je nu eenmaal bij een kleine VPN-organisatie die misschien wel een goed netwerk heeft maar te kort schiet in het bovenstaande.

Om toch in te spelen op onze gratis en goedkoop behoefte zal je het onderstaande goed in je op moeten nemen. Deze TIP is namelijk heel belangrijk.

30 dagen garantie

Kijkend naar de gemiddelde prijs van een VPN met de langere looptijd, zijn deze gemiddeld altijd het goedkoopst. Maar het zit in het aard van het beestje om niet aan zo’n langere termijn vast te willen zitten, dat is “eng” en dat begrijp ik ook. Maar we kunnen over deze angst heen met de volgende benadering en een beetje hulp van de VPN-provider.

De meeste goede VPN-aanbieders bieden een niet goed geld terug garantie aan. Gedurende een bepaalde tijd, meestal 3 tot 30 dagen, krijg je als klant de tijd om de volledige applicatie te kunnen testen in je eigen omgeving. Wanneer je niet tevreden bent is er dan “de geld terug” garantie.

Het is natuurlijk kosten besparend wanneer we dit koppelen aan het idee dat we onze multi-login kunnen delen met vrienden en familie. Elke VPN geeft je de beschikking over een aantal login zodat je met verschillende apparaten kan inloggen op dezelfde account.

Je kunt dus, ondanks dat je betaalt voor een van de beste VPN’s op de markt, uiteindelijk toch nog goedkoop uit zijn als je maar slim genoeg bent.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
 1. Hi Mike,
  Ik heb een express VPN abo en onder Windows 7 werkte dat oke.
  Nu wegens de ondersteuning van Windows 7 die afloopt overgaan op Windows 7.
  Mijn express VPN app start mee als ik mijn PC opstart. Soms heeft hij dan geen verbinding met een VPN server en zou ik verwachten dat ik geen internet connectie zou kunnen maken met een site op het www.
  Maar dat lukt wel. Voorheen was het ook zo, dat als ik de verbinding zelf onderbrak met de VPN server ik geen contact meer kon maken met het internet. Maar als ik nu onder Windows 10 prof. de connectie verbreek, kan ik nog steeds internetten. Express VPN helpdesk ingeschakeld, maar die vertellen dat de killswitch niet zo werkt. Het werkt alleen als tijdelijk de serverconnectie wordt verloren.
  IK dacht toch echt (onder windows 7 in ieder geval ) dat als ik de app aan laat staan en de connectie verbreek met bijv een VPN server van express VPN in Londen, ik toen niet meer het internet op kwam, totdat ik de connectie weer herstelde. Dus zit met de vraag.. heb ik een probleem, of heeft de dame van express vpn gelijk ? Soms valt kortstondig de connectie weg ( geen wifi, maar gewoon een bedrade LAN verbinding van XS4all ) , maar heb ik nog steeds de indruk dat ik kan internetten. Hoop dat jij het antwoord weet…als specialist ! Mvg T IJff

  • Hoi Teun,

   Wanneer je verbonden bent met ExpressVPN en de verbinding valt weg, zal je pas weer het internet op kunnen gaan wanneer ExpressVPN de connectie maakt. Dit is de killswitch. Mocht het zo zijn dat je toch het internet op kan dan ben je niet beschermd. De dame van Express heeft dus gelijk. Dit kan vervelend zijn wanneer je een onstabiele verbinding hebt. Misschien heeft het met een instelling van Windows 10 prof. te maken. Maar ik zou wel oppassen omdat je niet anoniem meer bent wanneer dat gebeurt.

   Ik kan je helaas geen antwoord geven op instellingen van Windows Prof.

   Groeten,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl