Wat is VPN | Waarom moeten we ons beschermen op het internet?

Wat is VPN of wat betekent VPN nu eigenlijk? Een VPN netwerk is een zogenaamde versleutelde verbinding. Een privé netwerk wat je beschermd tegen pottenkijkers, omdat je internet activiteiten onzichtbaar zijn. Deze gecodeerde verbinding is bijna onmogelijk is te kraken.

De service staat voor privacy en bescherming in je dagelijkse internet activiteiten. Jammer genoeg is niet elke aanbieder even professioneel. Op de vraag “Wat is VPN” zal een duidelijk antwoord worden wanneer je verder zal lezen. 

Bijgewerkt: 2 november, 2018

Populaire VPN aanbieders voor Nederland

Wat is VPN of wat betekent VPN?

Wat betekent deze afkorting en wat is een versleutelde verbinding netwerk? Zo moeilijk is het allemaal niet en ik zal het proberen uit te leggen en dan zal het hopelijk duidelijk zijn …….

Wat is een VPN provider :  Een Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk (Virtual Private Network) is een methode om een Wide Area Network (WAN) uit te bouwen met behoud van bestaande verbinding.

back to menu ↑

VPN verbinding

Ooit een VPN gebruikt? Een versleutelde verbinding is bedoeld voor privé gebruik. Het is een gesloten netwerk, om in te loggen heb je een account nodig (gebruikersnaam en wachtwoord). Het is een Virtuele tunnel, dwz er wordt een verbinding gemaakt van het huidige inlog punt(A) via de servers van de aanbieder van de tunnel(versleutelde) naar de ontvanger (B).

back to menu ↑

IP-ades en locatie afgeschermd

Mede door deze functies is het gebruik van een versleutelde verbinding netwerk zo populair. Favoriete streaming giganten zoals Ziggo Go maken streamen in het buitenland (buiten de EU) moeilijk door de boel te blokkeren. Een versleutelde verbinding kan ook handig zijn om de Amerikaanse Netflix te kunnen openen zodat we kunnen genieten van een uitgebreider assortiment films.

Ze zorgen ervoor dat we anomiem kunnen surfen en overal ter wereld sites kunnen openen. We worden niet meer vertraagd of geblokkeerd en hebben nu een beveiligde verbinding. Niemand houd bij wat we nu aan het doen zijn.

back to menu ↑

“Wat is een VPN verbinding” is dan ook een zeer belangrijke vragen!

Wat is goede VPN Verbinding en welke VPN moet je kiezen is een veel gestelde vraag. Hierna hoor je vaak : een versleutelde verbinding netwerk….. Ik heb niets te verbergen hoor laat maar komen, maar toch sta jij ook bloot aan de gevaren die het “onbeschermd internetten” met zich meebrengt. Want ook jij bent een prooi voor partijen die uit zijn om jouw gegevens op een of ander manier te misbruiken. Hierbij gebruiken ze geavanceerde technologie zodat ze honderdduizenden computer kunnen analyseren en hierbij zijn ze opzoek naar persoonlijke gegevens, creditkaarter info of bijvoorbeeld het wachtwoorden geheugen van je browser ect.

back to menu ↑

De beste versleutelde verbinding netwerk 

In de de Beste VPN.nl schrijf ik over tal van providers van deze versleuteling technologie. Deze aanbieders hebben gemeen dat ze een product in de markt zetten wat ons beschermend tegen pottenkijkers.

back to menu ↑

Wat is VPN netwerk: Geen software

Wat is een versleutelde verbinding netwerkservice is hopelijk wel duidelijk. Zelfs ik maak weleens de fout door software te noemen. Jullie moeten mij hier vergeven. Wat is een versleutelde verbinding niet? Deze technologie is geen software. Wat houd deze service dan wel in? het is een privénetwerk. Waar je gebruik van mag maken wanneer je betaald.

Op de debesteVPN.nl test ik persoonlijk alle aanbieders uit waarover ik schrijf. Elk versleutelde verbinding netwerk service  (zoals ExpressVPN  of NordVPN) heeft verschillende kenmerken (snelheid, multi inloggen, firewall, functionaliteit, kosten, locatie van de server).

back to menu ↑

De interface

Om verbinding te maken met een versleutelde verbinding netwerkservice, moeten een betalende klant worden. Via een interface ( toegangs software) kunnen we de instelling bepalen van je verbinding of locatie server.

Elke versleutelde verbinding netwerkservice heeft zijn eigen interface (toegangs software) en op onze website worden deze allemaal persoonlijk getest en beoordeeld. Zodat jij makkelijker kan beslissen welke aanbieder het beste aansluit bij jouw behoefte.

Je kan tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn met wat je allemaal prijsgeeft via het internet, zonder het gebruik van een versleutelde verbinding netwerk service.

Je laat de deur van uw huis toch ook niet openstaan. Nee deze doet u normaal gesproken op slot!!!

Zie ook de volgende artikel: Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland en netwerk protocollen op een rij

back to menu ↑

Wat is VPN service  in ons kleine landje

Dat openbare Free Wi-Fi/Hotspots netwerken onveilig zijn, is geen nieuws. Maar het is wel een verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden. Er zijn in Nederland nu 8,5 miljoen smartphonebezitters en 7 miljoen tableteigenaars. Naar schatting hebben bijna 10 miljoen Nederlanders een laptop. Grote kans dat nagenoeg iedere Nederlander met één van die draagbare apparaten weleens is ingelogd op een openbare wifi netwerken. In het café, in de trein, in een hotel vermijdt open wifi zonder VPN.

Het blijkt kinderspel te zijn voor hackers om aan uw gegevens te komen wanneer je gebruik maakt van deze openbare ruimte. Tegenwoordig hoef je geen wize-kid meer te zijn want er is op de zwarte markt genoeg te vinden qua apparatuur. Een versleutelde verbinding verbinding kan je hiervoor beschermen.

back to menu ↑

De veiligheidsmonitor

Zo blijkt uit de Veiligheidsmonitor: De Veiligheidsmonitor 2013 van het CBS van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waren meer dan 850.000 Nederlanders slachtoffer van hacking, variërend van inbraak op een computer of smartphone tot het inloggen op iemands e-mail- of Facebookaccount. Bijna 60.000 Nederlanders waren slachtoffer van succesvolle zogenoemde phishing– of pharming-aanvallen, waarbij betalingsgegevens via gehackte computers of websites van gebruikers worden ontfutseld.

Hoe moeten we ons hiertegen beschermen? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. We nemen een abonnement op deze service. Er zijn tal van aanbieders op de markt en wij van van dit forum testen providers op hun gebruikersgemak. Voor elke mogelijk gebruiker is er een provider te vinden op de markt. Wij raden je wel aan om een betaalde variant te kiezen. Je zal dan optimaal kunnen profiteren van alle gebruikers voordelen.

Het is toch prettig wanneer je vragen hebt die makkelijk gesteld kunnen worden onwaar je snel een antwoord op zal krijgen. Deze functies zullen beter tot zijn recht komen bij een betaal aanbieder.

back to menu ↑

Wat is een VPN verbinding : Enkele praktijk voorbeelden

Wat is een VPN? En hoe zal ik dit de praktijk gebruiken. Hierbij zijn nog elke andere voordelen:

 • Thuis werken betekend ook dat je toegang hebt tot servers op je werk/kantoor. Via een versleutelde verbinding kan je handelingen veilig verrichten. Een versleutelde verbinding werd vroeger veel gebruikt door bedrijven toen het gebruik nog niet zo bekend was onder het grote publiek.
 • Waneer je interesse hebt in het kijken naar commerciële TV (RTLxl) of een uitzending van de publieke omroep  wanneer u in het buitenland verblijft . Deze worden geblokkeerd omdat je in een andere regio zit. Dit heeft te maken met auteursrechten of sponsoren binnen dit bepaalde gebied bijvoorbeeld: Tour de France, Olympische spelen of WK voetbal. In ieder geval krijg je geen toestemming om de uitzending te zien en wordt u geblokkeerd. Via een  provider heb je dit probleem niet. Je logt in op een server die in Nederland staat (meeste aanbieders hebben een server in NL) en nu lijkt het alsof je  gewoon in Nederland bent. De uitzendingen bekijken levert geen problemen op.
 • Mocht je in het buitenland wonen bijv. in China dan was je vroeger het bokje. Facebook, porno, pokersites zijn geblokkeerd door de overheid (censuur). Echter met een van deze aanbieders als bijv.  NordVPN of ExpressVPN  kan je gewoon je ding doen en kan je ongecensureerde en anoniem surfen.
back to menu ↑

Wat betekend VPN netwerk in mij leven ?

Ik ben een enorme fan van Formule 1 en Max Verstappen. Het is heel moeilijk om dit circus te volgen. Een aantal jaar gelden zenden BBC nog bijna alle races uit echter nu ga ik van land naar land en ben nu zelf betaal lid bij RTL Duitsland. Dit was niet mogelijk zonder versleutelde verbinding.

Hetzelfde geldt voor het Netflix aanbod Nederland. Dit aanbod is zeer beperkt wanneer je weet dat het Amerikaanse Netflix in Nederland ook gewoon kan ontvangen. Het enige wat je moet doen is de blokkade opheffen. Dit betekend dat je moet inloggen in een server in Amerika dit kan zeer eenvoudig met de provider. Ben je eenmaal ingelogd krijg je toegang tot het totale Amerikaanse Netflix aanbod. Je bent niet illegaal bezig dus daar hoeft je niet bang voor te zijn. Sterker nog Netflix weet dat je het doet maar ze knijpen een oogje dicht. Het gaat tenslotte om heel veel geld.

Sommige film maatschappijen komen in opstand. Het enige wat ze kunnen doen is hun films niet onderbrengen bij Netflix. Netflix heeft ook hier iets op gevonden door nu zelf te gaan produceren. Ze brengen steen goede series uit en zeer goede documentaires.

Een provider is een “must” voor ieder huishouden. Het kost relatief weinig geld en beschermd je internet surf gedrag. Op deze website zullen proberen aanbieders te testen, zodat we ze zo goed mogelijk met elkaar kunnen vergelijken.

back to menu ↑

Wat is een VPN verbindingen en wat zijn kost van deze dienst

De prijs van een versleutelde verbinding zal ongeveer 3-8 USD per maand. Dit is vergelijkbaar met 2 biertjes of koffie met gebak op het terras. Wanneer je zal kiezen uit een van onze TOP VPN netwerk aanbieders kies je voor een bedrijf welke zijn infrastructuur is ingericht om jouw te beschermen. Wanneer je met vragen zit is een live helpdesk wel zo prettig, maar ook een stabiele verbinding of een ruime keuze aan inlog landen en server steden zijn het kenmerk van een betrouwbare versleutelde verbinding.

back to menu ↑

Een gratis versleutelde verbinding netwerk

Graag zou ik je willen waarschuwen voor de zogenaamde gratis diensten. Bij het woord GRATIS zullen alle alarmbellen al moeten gaan rinkelen. Niets is namelijk gratis in het leven dus ook niet een pWat is VPN rovider. De gratis providers zullen uw inlog data misbruiken door dit aan de hoogste bieders te verkopen. Verder kunnen zij ook malware installeren op uw computer zonder dat je er erg in hebt. Maar misschien wel het belangrijkste is dat deze aanbieder van gratis service een zeer lage snelheid hebben en vaak niet werken om goed te kunnen streamen.

Wat ik jullie wel zou willen aanraden is wanneer je opzoek bent naar een aanbieder niet voor een maand abonnement te gaan maar gelijk een jaarabonnement af te sluiten. Dit klink misschien raar maar zo kan je veel geld besparen. De meeste van de TOP 10 aanbieders hebben een zogenaamde 30 dagen geld terug garantie. Mocht je niet tevreden zijn kan je het geld retour krijgen. In die 30 dagen heb je ruim de tijd om de service te testen.

back to menu ↑

Kosten verdelen

Nog een handige truc kan zijn het abonnement te delen met vrienden of familie. Hierdoor kan je ook de kosten drukken. Als laatste tip zou ik willen adviseren een VPN router (huiselijke omgeving) aan te schaffen zodat je voor het volledige gezin 1 aansluiting voldoenden is .

30 dagen geld terug garantie. Lees wel even goed de voorwaarde zodat je niet voor verassingen komt te staan

back to menu ↑

Heb jij niets te verbergen?

Wat is VPN netwerk en is het een “noodzakelijkheid” voor ieder huishouden die hun privacy wil beschermen er eentje aan te schaffen? Wat is VPN is dus een belangrijk vraag, maar het is nog belangrijk te begrijpen wat er allemaal in onze samenleving gebeurt. Het en de vraag “Wat is VPN netwerk” zal makkelijker te uit te leggen zijn.

Het begin oa allemaal bij onze overheid, deze wil steeds meer van jouw en mij weten en het gevaar is dat niemand onze samenleving kan garanderen dat onze verzamelde privé informatie 100% veilig is. De nieuwe Sleepnetwet is hier een goed voorbeeld van. De regering probeert deze wet door onze strot te drukken. Gelukkig komt hier een referendum over maar of onze politieke leiders hiernaar zullen luisteren. Want ben ik nu de enige die bewust is van het gevaar? Ik ben gelukkig niet alleen nog 320.000 andere hebben de petitie getekend, maar helaas is het merendeel van ons nog niet helemaal bewust van het gevaar.

back to menu ↑

De statistieken liegen niet

Ook als denk je dat je niets te verbergen hebt. Iedereen heeft vroeg of laat iets te verbergen. Degende die niets heeft te verbergen heeft niets te vrezen, maar kijkende naar de statistieken bestaat dit helemaal niet. Geloof je mij nog steeds niet. Nou hier begint de opsomming.

Een kwart van de Nederlandse burgers (zo saai zijn we dus eigenlijk toch niet) gaat weleens vreemd. Bijna 12 procent heeft een verslaving van het een of ander. Zo’n 10 procent heeft een psychologische klachten (10% maar?). Een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva, een veelvoud daarvan andere medicijnen. Een op de 10 mannen gaat regelmatig naar de hoeren (dit moet hoger zijn kijkende naar punt 1). Een op de zes huishoudens heeft een grote schulden of dreigt die te krijgen. Honderdduizenden van onze Nederlandse kinderen zijn gediagnosticeerd als niet helemaal normaal. En jij? Nooit gescholden op onze politieke leiders? “Doe eens normaal??” Nooit de werkster of Poolse werker zwart betaald? Nooit een compromitterende selfie gemaakt?

back to menu ↑

Zwart wit

De controle heeft niet alleen een absoluut karakter gekregen maar ook nog een onbeperkt geheugen. Het internet is net een olifant en vergeet niets. Wie vandaag geen rekening houd met de relevantie van kennis of informatie over zichzelf, kan over een paar jaar behoorlijk bedrogen uitkomen.

Enkele voorbeelden:

 • Klopt het dat je enige tijd geleden Weedmedicijnen slikte?
 • Was je ooit op vakantie in Libanon?
 • Had je in 2001 kinderporno op je computer terwijl je als vrijwilliger voor “We are the world” werkte.
 • Ben je verslaving gevoelig en rijdt regelmatig te hard?
 • Ooit heb je je kritisch uitgelaten over afluisterpraktijken en nu wil je je verkiesbaar stellen?

Natuurlijk heb je op al deze vragen je antwoord klaar. De weedmedicijen die je door de huisarts was voorgeschreven was na aanhoudende reuma klachten. Je bent geïnteresseerd in de oudheidkunde en naast Libanon en vele andere landen geweest. De porno was je toegestuurd. De enige verslaving die je hebt is drop. Je bent zelfs nu bereidt je nooit meer kritisch uit te laten over onze regeringsleiders.

back to menu ↑

De resultaten keren zich tegen je

Maar het is allemaal al te laat. Alles wordt uit zijn verband getrokken zal je nu zeggen. Zeer suggestieve verbanden worden aan elkaar geknoopt. Je bent onschuldig maar de feiten spreken je tegen. Je bent nu digitaal gebrandmerkt en een paria voor de samenleving. Overal wordt je geweigerd omdat alles met elkaar in contact staat, geen verzekering meer voor je auto, verhoogde ziektekosten verzekering. Het is nog niet zover dus we kunnen nu nog in opstand komen wanneer onze privacy in gevaar komt.

Voor relatief voor een klein bedrag kan je op eenvoudige manier beschermen. Ik zal je niet kunnen beloven dat deze service je op alle vlakken zal kunnen beschermen maar we komen er een heel eind mee. Op de eerst volgende verjaardag zal je kunnen opscheppen “anoniem surfen op het internet laat dat maar aan mijn over” en  jij vriend “heb jij niets te verbergen ……..” en dan kom je met je statistieken. 1 op de 10 was het toch? Op de vragen als “wat is VPN service” of “VPN wat is dat” zal jij nu antwoord op kunnen geven.

We moeten niet uit het oog verliezen dat privacy een van onze grondrechten is!

back to menu ↑

Onze online veiligheid (VIDEO)

Ik hoop dat de vraag “wat is een vpn verbinding” nu goed is beantwoord. Het is slechts een kleine investering om vpm internet te krijgen om dan met een gerust hart anoniem te kunnen surfen op het VPN netwerk. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp “Wat is VPN” hoor ik het graag. Ik heb nog vele interessante andere onderwerpen op deze site staan die je misschien zullen aanspreken.

Populaire VPN aanbieders voor Nederland

Tags:

3 Comments
 1. Ik ben geen nerd maar ik heb toch wel verstand van het internet dwz een beetje. Ik heb met veel aandacht gelezen wat debesteVPN.nl schrijft over veiligheid op he internet en dan met name hoe gemakkelijk Wi-Fi-netwerken kunnen worden gekraakt of hoe makkelijk het is om wachtwoorden en cookies te achterhalen.

  Mijn vraag is nu: Hoe gevaarlijk is het wanneer ik onbeveiligd mijn email check bijvoorbeeld bij de McDonald?

  Ik heb niets specials of privé in mijn e-mail correspondentie staan en ik ben meestal alleen aan surfen op het web. Heb ik dan echt een VPN provider nodig?

  • Bedankt voor je vraag. Het is een vaak terugkeerdende vraag. Ik ben toch niet interessant voor hackers? Echter ik denk dat je gewoon het onzekere voor het onzekere moet nemen en geen risico moet nemen. Het kost per maand bijna niets en je moet ook al ben je niet interessant genoeg gewoon pottenkijkers weren.

   Er staan op de site vele opties allemaal getest door debestevpn.nl en dan bedoel ik persoonlijk getest.

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.