Wat is VPN | Waarom moeten we ons beschermen?

Wat is VPN. Een VPN is een privé netwerk wat u beschermd tegen pottenkijkers. Al uw activiteiten zijn anoniem voor P2P en torrent gebruikers ideaal.

Wat is een VPN verbinding zal ik u gaan uitleggen in het onderstaande artikel. Belangrijk is hoe een VPN service u kan beschermen in het dagelijkse leven, omdat een VPN aanbieder U veel plezier en een veilig gevoel zal geven wanneer u aan het surfen bent op het internet.

Wat is VPN verbinding?

U hoeft helemaal niets te verbergen te hebben om toch tegenwoordig voorzichtig te zijn met wat u allemaal prijsgeeft via internet. U laat de deur van uw huis toch ook niet openstaan. Nee deze doet u normaal gesproken op slot!!! Wat is VPN service, dit zal ik u hieronder uit gaan leggen.

Dat openbare Free Wi-Fi/Hotspots netwerken onveilig zijn, is geen nieuws. Maar het is wel een verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden. Er zijn in Nederland nu 8,5 miljoen smartphonebezitters en 7 miljoen tableteigenaars. Naar schatting hebben bijna 10 miljoen Nederlanders een laptop. Grote kans dat nagenoeg iedere Nederlander met één van die draagbare apparaten weleens is ingelogd op een openbaar wifinetwerk. In het café, in de trein, in een hotel.

Het blijkt kinderspel te zijn voor hackers om aan uw gegevens te komen wanneer je gebruik maakt van deze openbare ruimte. Tegenwoordig hoef je geen wize-kid meer te zijn want er is op de zwarte markt genoeg te vinden qua apparatuur.

Zo blijkt uit de Veiligheidsmonitor: De Veiligheidsmonitor 2013 van het CBS van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waren meer dan 850.000 Nederlanders slachtoffer van hacking, variërend van inbraak op een computer of smartphone tot het inloggen op iemands e-mail- of Facebookaccount. Bijna 60.000 Nederlanders waren slachtoffer van succesvolle zogenoemde phishing– of pharming-aanvallen, waarbij betalingsgegevens via gehackte computers of websites van gebruikers worden ontfutseld.

Hoe moeten we ons hiertegen beschermen? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. We nemen een abonnement op een VPN. Er zijn tal van aanbieders op de markt en wij van van dit forum testen VPN providers op hun gebruikersgemak. Voor elke mogelijk gebruiker is er een VPN provider te vinden op de markt. Wij raden u wel aan om een betaalde variant te kiezen. U zal dan optimaal kunnen profiteren van alle gebruikers voordelen. Het is toch prettig wanner u vragen hebt u makkelijk en snel geholpen wordt door een helpdesk.

Wat betekend VPN, de afkorting

Wat betekent deze afkorting, VPN? Zo moeilijk is het allemaal niet en ik zal het proberen uit te leggen en dan zal het hopelijk duidelijk zijn …….

Wat is VPN, Wikipedia uitlegt het als volgt uit:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Virtueel_Particulier_Netwerk

Een Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk (Engels: Virtual Private Network, VPN) is een goedkope manier om een Wide Area Network (WAN) uit te bouwen met behoud van vertrouwelijkheid over een bestaande verbinding.

 

Wat is een VPN verbindingWat is VPN

Een VPN netwerk is bedoeld voor privé gebruik. Het is een gesloten netwerk, om in te loggen heb je een account nodig (gebruikersnaam en wachtwoord). Het is een Virtuele brug, dwz er wordt een verbinding gemaakt van het huidige inlog punt naar een van de VPN servers (via interface van de VPN).

Kenmerk van deze verbinding is de versleuteling vaak via tunneling systemen gaat tijdens de overdracht.

In de deBesteVPN.nl schrijf ik over een aantal providers van VPN software. Deze VPN aanbieders hebben gemeen dat ze een product in de markt zetten wat ons beschermend tegen pottenkijkers.

Ze zorgen ervoor dat we anomiem kunnen surfen en overal ter wereld sites kunnen openen. We worden niet meer vertraagd of geblokkeerd en niemand houd bij wat we nu aan het doen zijn.

 

Wat is een VPN: Enkele praktijk voorbeelden

De VPN service heeft nog enkele andere voordelen:

 • Thuis werken betekend ook dat u toegang hebt tot servers op je werk/kantoor. Via een VPN kan u deze handeling veilig verrichten. Deze versleuteling werd vroeger veel gebruikt door bedrijven toen het VPN gebruik nog niet zo bekend was onder het grote publiek.
 • U hebt interesse in het kijken naar commerciële TV (RTLxl) of een uitzending van de publieke omroep  wanneer u in het buitenland verblijft . Deze worden geblokkeerd omdat u in een andere regio zit. Dit heeft te maken met auteursrechten of sponsoren binnen dit bepaalde gebied bijvoorbeeld: Tour de France, Olympische spelen of WK voetbal. In ieder geval krijg u geen toestemming om de uitzending te zien en wordt u geblokkeerd. Via een VPN provider heeft u dit probleem niet. U logt in op een server die in Nederland staat (meeste VPN hebben een server in NL) en nu lijkt het alsof u  gewoon in Nederland bent. De uitzendingen bekijken levert geen problemen op.
 • Mocht u in het buitenland wonen bijv. in China dan was u vroeger het bokje. Facebook, porno, pokersites zijn geblokkeerd door de overheid (censuur). Echter met een VPN als bijv.  IPvanish  of ExpressVPN  kan je gewoon je ding doen en kan je ongecensureerde en anoniem surfen.

Wat betekend VPN in mij leven?

Ik ben een enorme fan van Formule 1 en Max Verstappen. Het is heel moeilijk om dit circus te volgen. Vorig jaar zende BBC bijna alle races uit echter nu ga ik van land naar land en ben nu zelf betaal lid bij RTL Duitsland. Dit was niet mogelijk zonder VPN provider.

Hetzelfde geldt voor het Netflix aanbod Nederland. Zeer beperkt wanneer je weet dat het Amerikaanse netflix in Nederland ook gewoon kan ontvangen. Het enige wat je moet doen is de blokkade opheffen. Dit betekend dat u moet inloggen in een server in Amerika dit kan zeer eenvoudig met uw VPN provider. Ben u eenmaal ingelogd heeft u het totale Amerikaanse Netflix aanbod tot uw beschikking. U bent niet illegaal bezig dus daar hoeft u niet bang voor te zijn. Sterker nog Netflix weet dat u het doet maar ze knijpen een oogje dicht. Het gaat tenslotte om heel veel geld.

Sommige film maatschappijen komen in opstand. Het enige wat ze kunnen doen is hun films niet onderbrengen bij Netflix. Netflix heeft ook hier iets op gevonden door nu zelf te gaan produceren. Ze brengen steen goede series uit en zeer goede documentaires.

Een VPN provider is een must voor ieder huishouden. Het kost relatief weinig geld en heeft veel. Op debesteVPN.nl zullen  proberen VPN’s te ontleden, zodat elk specifiek kenmerk van de VPN naar voren komt.

Wat is VPN

Wat is VPN: Geen software

Ik maak weleens de fout door VPN software te noemen. Jullie moeten mij hier vergeven. Wat is VPN niet? VPN is geen software. Wat is VPN wel? het is een privénetwerk. Waar u gebruik van mag maken wanneer u betaald.

Op de debesteVPN.nl test ik persoonlijk alle VPN aanbieders uit waarover ik schrijf. Elk van deze netwerken (zoals ExpressVPN  of NordVPN) heeft verschillende kenmerken (snelheid, multi inloggen, firewall, functionaliteit, kosten, locatie van de server).

Om verbinding te maken met een van deze netwerken, moeten een betalende klant worden. Via een interface ( VPN toegangs software) kunnen we de instelling bepalen van je verbinding of locatie server.

Elke VPN heeft zijn eigen interface (toegans software) en op debesteVPN.nl worden deze allemaal persoonlijk getest en beoordeeld. Zodat jij makkelijker kan beslissen welke VPN het beste aansluit bij jouw behoefte.

Online veiligheid

DNS systeem TOP VPN PROVIDERS

NordVPN | Zeer uitgebreid VPN en goedkoope

NORDVPN is een uitgebreid VPN providers en een van de goedkoopste voor de Nederlandse VPN markt. Top anonimiteit en ...

9.4
2 ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN is een van de beste VPN aanbieders voor in Nederland. De VPN provider heeft servers in vele landen en is een ...

9.3
3 VyprVPN | Meer dan standaard

VyprVPN | Meer dan standaard

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om u te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ...

9
4 PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN is een Zweedse VPN aanbieder opgericht in 2009. Ook al bestaan ze al een tijdje, echt bekend zijn ze nog ...

8.7
5 CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN is reeds een oude gediende op de van markt. Ze hebben onlangs hun benadering tot de VPN markt veranderd ...

8.5

 

3 Comments
 1. Reply
  Mike Star 26 maart 2016 at 14:19

  nice

 2. Reply
  Victoria 26 maart 2016 at 14:29

  Ik ben geen nerd maar ik heb toch wel verstand van het internet dwz een beetje. Ik heb met veel aandacht gelezen wat debesteVPN.nl schrijft over veiligheid op he internet en dan met name hoe gemakkelijk Wi-Fi-netwerken kunnen worden gekraakt of hoe makkelijk het is om wachtwoorden en cookies te achterhalen.

  Mijn vraag is nu: Hoe gevaarlijk is het wanneer ik onbeveiligd mijn email check bijvoorbeeld bij de McDonald?

  Ik heb niets specials of privé in mijn e-mail correspondentie staan en ik ben meestal alleen aan surfen op het web. Heb ik dan echt een VPN provider nodig?

  • Reply
   Mike Star 26 maart 2016 at 14:44

   Bedankt voor je vraag. Het is een vaak terugkeerdende vraag. Ik ben toch niet interessant voor hackers? Echter ik denk dat je gewoon het onzekere voor het onzekere moet nemen en geen risico moet nemen. Het kost per maand bijna niets en je moet ook al ben je niet interessant genoeg gewoon pottenkijkers weren.

   Er staan op de site vele opties allemaal getest door debestevpn.nl en dan bedoel ik persoonlijk getest. Een simpele en goedkope is https://www.debestevpn.nl/surfeasy-vpn/. Wil je een meer complexe met dele inlog landen dan is https://www.debestevpn.nl/ipvanish/ een zeer goede optie !! En let op een VPN is niet alleen voor beveiliging ook geografische grenzen kunnen vermeden worden!!!

Laat een bericht achter