Wat is een VPN en waarom moeten we ons beschermen 2024

Wat is VPN service? En wat betekent VPN? De Engelse VPN afkorting is Virtuel Private Network. Een VPN netwerk is een versleutelde oftewel gecodeerde verbinding netwerk. Het is een privé netwerk dat je beschermt tegen pottenkijkers, het maakt je internetactiviteiten onzichtbaar en dus veilig. Met een VPN server is al je data gecodeerde en hierdoor bijna onmogelijk te kraken.

Wat betekent VPN dan? En wat is VPN service? De service staat voor privacy en bescherming in je dagelijkse internetactiviteiten. Helaas is niet elke aanbieder even professioneel. Op de vraag “Wat is een VPN ” zal een duidelijk antwoord komen in dit artikel ” Wat is VPN service”.

Probeer Nu
Leer alles over ExpressVPN - 49% KORTING!

Dat kan met ExpressVPN, de beste op de markt! Deze VPN biedt de mogelijkheid om jou IP adres te verbergen voor anonimiteit online. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS!' voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug

Bijgewerkt: 5 juli, 2024

VPN betekenis: Wat is een VPN?

Wat is VPN service? Dit is dus een versleutelde verbinding die bedoeld is mogelijk meekijkers zoals je internet provider, hackers of overheid niet te laten zien wat je aan het doen bent. Het is een gesloten netwerk, om in te loggen heb je een account nodig (gebruikersnaam en wachtwoord). Het is een Virtuele tunnel. 

Dat wil zeggen: als je gebruikt van een VPN app maakt wordt er een verbinding gemaakt van het huidige inlog punt(A) via de servers van de aanbieder van de tunnel(versleutelde verbinding) naar de ontvanger (B). De verbinding tussen twee punten is dankzij de VPN protocollen bijna onmogelijk te kraken. Op de vraag” Wat betekent VPN” zal ik nu gaan bespreken.

Wat betekent VPN: IP-adres en locatie afgeschermd

Mede door deze functies is het gebruik van een VPN dienst zo populair. Favoriete streaming giganten zoals Ziggo Go maken streamen in het buitenland (buiten de EU) moeilijk door de boel te blokkeren. Een versleutelde verbinding kan ook handig zijn om de Amerikaanse Netflix te kunnen openen zodat we kunnen genieten van een uitgebreider assortiment films. De meeste VPN aanbieders hebben een mogelijkheid om dergelijke blokkades te omzeilen.

Ze zorgen ervoor dat we anoniem kunnen surfen en overal ter wereld sites kunnen openen. We worden niet meer vertraagd of geblokkeerd en hebben nu een beveiligde verbinding. Niemand houdt bij wat we nu aan het doen zijn.

De video: Wat is VPN service

“Wat betekent VPN en wat is VPN service?” is dan ook een zeer belangrijke vraag!

Wat is een VPN en welke VPN moet je kiezen is een veel gestelde vraag. Hierna hoor je vaak: “Een versleutelde verbinding netwerk? Ik heb niets te verbergen hoor laat maar komen!” Maar toch sta ook jij bloot aan de gevaren die het “onbeschermd internetten” met zich meebrengt.

Want ook jij bent een prooi voor partijen die uit zijn om jouw gegevens op een of ander manier te misbruiken. Hierbij gebruiken ze een geavanceerde technologie, zodat ze honderdduizenden computers kunnen analyseren. Hierbij zijn ze opzoek naar persoonlijke gegevens, creditkaart info of bijvoorbeeld het deel van je browser dat wachtwoorden opslaat.

Wat betekent VPN: De beste versleutelde verbinding netwerk 

Wat is VPN service en waar koop ik een betrouwbare? Op de vraag “Wat is VPN service” heb je hopelijk al een beetje een antwoord op gekregen. Hieronder zie je een TOP van betrouwbare VPN aanbieders. Ik heb ze allemaal getest en wanneer je er een wilt kopen hoef je alleen op de knop te drukken en je wordt naar de website gebracht.
Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

In de deBesteVPN.nl schrijf ik over tal van providers van deze versleutel technologie. Deze aanbieders hebben met elkaar gemeen dat ze een product in de markt zetten wat ons beschermt tegen pottenkijkers.

Wat betekent VPN: is het software?

Wat een versleutelde verbinding netwerkservice is, is hopelijk wel duidelijk. Wat is VPN service? Zelfs ik maak weleens de fout om het VPN software te noemen. Jullie moeten mij maar vergeven. Wat is een versleutelde verbinding niet? Deze technologie is geen software. Wat houdt deze service dan wel in? Het is een privénetwerk. Waar je gebruik van mag maken wanneer je betaalt.

Op de debesteVPN.nl test alle aanbieder waar ik over schrijf persoonlijk uit. Elke VPN service  (zoals enkele van de meest gebruikte betaalde VPN diensten ExpressVPN  of NordVPN) heeft verschillende kenmerken (snelheid, multi inloggen, firewall, functionaliteit, kosten, locatie van de server).

Wat is VPN service: De interface

Om verbinding te maken met een versleutelde verbinding netwerkservice, moet je een betalende klant worden. Via een interface (toegangs-software) kunnen we de instelling bepalen van je verbinding of locatie server.

Elke versleutelde verbinding netwerkservice heeft zijn eigen interface (toegangs-software) en op onze website worden deze allemaal door mij persoonlijk getest en beoordeeld. Zodat jij makkelijker kan beslissen welke aanbieder het beste aansluit bij jouw wensen.

Je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn met wat je allemaal prijsgeeft via het internet, zonder het gebruik van een versleutelde verbinding netwerk service.

Je laat de deur van je huis toch ook niet openstaan. Nee, deze doe je normaal gesproken op slot!!!

wat is vpn

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Wat is VPN service in ons kleine landje

Dat openbare Free Wi-Fi/Hotspot netwerken onveilig zijn, is geen nieuws. Maar het is wel een verhaal dat niet vaak genoeg verteld kan worden. Er zijn in Nederland nu 8,5 miljoen smartphonebezitters en 7 miljoen tablet eigenaars. Naar schatting hebben bijna 10 miljoen Nederlanders een laptop. Grote kans dat nagenoeg iedere Nederlander met één van die draagbare apparaten wel eens is ingelogd op een openbaar wifi netwerk. In het café, in de trein, in een hotel. Vermijd open wifi zonder VPN. Wat is VPN service zonder een goede provider.

Het blijkt kinderspel te zijn voor hackers om aan jouw gegevens te komen wanneer je gebruik maakt van deze openbare ruimte. Tegenwoordig hoeft een hacker geen whiz-kid meer te zijn, want er is op de zwarte markt genoeg te vinden qua apparatuur. Als je een VPN dienst gebruikt ben je hier tegen beschermd.

Wat is een VPN: De veiligheidsmonitor

Zo blijkt uit de veiligheidsmonitor 2013 van het CBS  (Centraal Bureau voor de Statistiek), dat er meer dan 850.000 Nederlanders slachtoffer van hacking waren geweest. Variërend van inbraak op een computer of smartphone, tot het inloggen op iemands e-mail- of Facebook Account. Bijna 60.000 Nederlanders waren slachtoffer van succesvolle zogenoemde phishing– of pharming-aanvallen, waarbij betalingsgegevens via gehackte computers of websites van gebruikers worden ontfutseld.

Wat betekent VPN hierin? Hoe moeten we ons hiertegen beschermen? Dit is eigenlijk heel eenvoudig. We nemen een abonnement op een VPN service. Er zijn tal van aanbieders op de markt en ik test providers op hun gebruiksgemak. Voor elke mogelijke gebruiker is er een provider te vinden op de markt. Ik raad je wel aan om een betaalde variant te kiezen. Dan kun je optimaal profiteren van alle gebruikersvoordelen.

Het is toch prettig als je snel antwoord krijgt op simpele vragen die zo gesteld zijn. Bij een betaalde aanbieder zijn dit soort dingen mogelijk.

Wat is een VPN: Enkele praktijk voorbeelden

Wat is VPN service? Wat is een provider? Wat betekent VPN? En hoe gebruik ik dit in de praktijk? Hierbij enkele voordelen:

 • Thuis werken betekent ook dat je toegang hebt tot servers op je werk/kantoor. Via een versleutelde verbinding kan je handelingen veilig verrichten. Een versleutelde verbinding werd vroeger al veel gebruikt door bedrijven toen het gebruik nog niet zo bekend was onder het grote publiek.
 • Wanneer je interesse hebt in het kijken naar commerciële TV (RTLxl) of een uitzending van de publieke omroep terwijl je in het buitenland verblijft . Deze worden geblokkeerd, omdat je in een andere regio zit. Dit heeft te maken met auteursrechten of sponsoren binnen dit bepaalde gebied. Voorbeelden waarbij dit van toepassing is zijn: Tour de France, Olympische spelen of WK voetbal. In ieder geval krijg je geen toestemming om de uitzending te zien en word je geblokkeerd. Via een VPN verbinding heb je dit probleem niet. Je logt in op een server die in Nederland staat (de meeste aanbieders hebben een server in NL) en nu lijkt het alsof je  gewoon in Nederland bent. De uitzendingen bekijken levert geen problemen meer op.
 • Mocht je in het buitenland wonen, bijvoorbeeld in China, dan was je vroeger het bokje. Facebook, porno, pokersites zijn geblokkeerd door de overheid (censuur). Echter met een van deze VPN aanbieders als bijv.  NordVPN of ExpressVPN  kan je gewoon je ding doen en kan je ongecensureerd en anoniem surfen. Maar pas op voor de goedkope VPN aanbieders! Deze zijn onbetrouwbaar stelen je internet gedrag verkopen je NAW gegevens.

Wat is een VPN? Wat betekent VPN voor mij?

Ik ben een enorme fan van Formule 1 en Max Verstappen. Het is heel moeilijk om dit circus te volgen. Een aantal jaar geleden zond BBC nog bijna alle races uit. Nu ga ik echter van land naar land en ben nu zelf betalend lid bij RTL Duitsland. Dit was niet mogelijk zonder versleutelde verbinding. Wat betekent VPN voor het kijken van TV?

Hetzelfde geldt voor het Netflix aanbod Nederland. Dit aanbod is zeer beperkt wanneer je weet dat je de Amerikaanse Netflix in Nederland ook gewoon kunt ontvangen. Het enige wat je moet doen is de blokkade opheffen. Dit betekent dat je moet inloggen in een server in Amerika. Dit kan zeer eenvoudig met de VPN provider. Ben je eenmaal ingelogd, krijg je toegang tot het totale Amerikaanse Netflix aanbod. Je bent niet illegaal bezig dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Sterker nog, Netflix weet dat je het doet maar ze knijpen een oogje dicht. Het gaat tenslotte om heel veel geld.

Sommige filmmaatschappijen komen in opstand. Het enige wat ze kunnen doen is hun films niet onderbrengen bij Netflix. Netflix heeft ook hier iets op gevonden: ze zijn zelf gaan produceren. Ze brengen steengoede series uit en zeer goede documentaires.

Een VPN provider is een “must” voor ieder huishouden. Het kost relatief weinig geld en beschermt je internet surfgedrag. Op deze website probeer ik aanbieders te testen, zodat we ze zo goed mogelijk met elkaar kunnen vergelijken.

wat is vpn

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Wat is een VPN: Wat betekent VPN voor mijn portemonnee?

Wat is een VPN en wat kost het? De prijs van een versleutelde verbinding is ongeveer 3-8 USD per maand. Dit is vergelijkbaar met 2 biertjes of koffie met gebak op het terras. Wanneer je kiest uit een van onze TOP VPN netwerk aanbieders, kies je voor een bedrijf waarvan de infrastructuur is ingericht om jou te beschermen. Wanneer je met vragen zit is een live helpdesk wel zo prettig, maar ook een stabiele verbinding of een ruime keuze aan inlog landen en server steden zijn het kenmerk van een betrouwbare versleutelde verbinding.

Wat betekent VPN: Gratis VPN

Graag zou ik je willen waarschuwen voor de zogenaamde gratis diensten. Bij het woord GRATIS moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Niets is namelijk gratis in het leven dus ook een VPN verbinding niet. De gratis providers zullen je inlog data misbruiken door dit aan de hoogste bieders te verkopen. Verder kunnen zij ook malware installeren op je computer, zonder dat je er erg in hebt. Wat is een VPN die niet veilig is? Nutteloos. Maar misschien wel het belangrijkste is dat deze aanbieders van gratis service een zeer lage snelheid hebben en vaak niet goed genoeg werken om te kunnen streamen.

Wat ik jullie wel zou willen aanraden, is wanneer je opzoek bent naar een aanbieder niet voor een maand abonnement te gaan maar gelijk een jaarabonnement af te sluiten. Dit klink misschien raar maar zo kan je veel geld besparen. De meeste van de TOP 10 aanbieders hebben een 30 dagen geld terug garantie. Mocht je niet tevreden zijn kan je het geld retour krijgen. In die 30 dagen heb je ruim de tijd om de service te testen.

Wat is een VPN: Kosten verdelen

Nog een handige truc is om het abonnement te delen met vrienden of familie. Hierdoor kan je ook de kosten drukken. Als laatste tip zou ik willen adviseren een VPN router (huiselijke omgeving) aan te schaffen, zodat voor het volledige gezin 1 aansluiting voldoende is .

30 dagen geld terug garantie. Lees wel even goed de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan

Wat is een VPN: Heb jij niets te verbergen?

Wat is VPN service en wat betekent VPN voor u? Is het voor ieder huishouden dat de privacy wil beschermen noodzakelijk er eentje aan te schaffen? Wat is een VPN is dus een belangrijk vraag, maar het is nog belangrijker te begrijpen wat er allemaal in onze samenleving gebeurt. Dan zal de vraag “Wat is VPN service” zal makkelijker te uit te leggen zijn.

Het begin onder andere allemaal bij onze overheid. Deze wil steeds meer van jou en mij weten en het gevaar is dat niemand onze samenleving kan garanderen dat onze verzamelde privé informatie 100% veilig is. De nieuwe Sleepnetwet is hier een goed voorbeeld van. De regering probeert deze wet door onze strot te drukken. Gelukkig komt hier een referendum over, maar of onze politieke leiders hiernaar zullen luisteren is een tweede. Want ben ik nu de enige die zich bewust is van het gevaar? Ik ben gelukkig niet alleen, nog 320.000 anderen hebben de petitie getekend, maar helaas is het merendeel van ons nog niet helemaal bewust van het gevaar. Hier kan je je IP-address checken. Iedereen weet waar je bent!

Wat betekent VPN: De statistieken liegen niet

Ook al denk je dat je niets te verbergen hebt, iedereen heeft vroeg of laat iets te verbergen. Degene die niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen. Als je echter naar de statistieken kijkt bestaat zo iemand helemaal niet. Geloof je me nog steeds niet? Nou hier begint de opsomming.

Een kwart van de Nederlandse burgers (zo saai zijn we dus eigenlijk toch niet) gaat wel eens vreemd. Bijna 12 procent heeft een verslaving van het een of ander. Zo’n 10 procent heeft psychologische klachten (10% maar?). 1 miljoen Nederlanders slikt antidepressiva, een veelvoud daarvan andere medicijnen. Een op de 10 mannen gaat regelmatig naar de hoeren (als je naar punt 1 kijkt zou dit hoger moeten liggen). 1 op de zes huishoudens heeft grote schulden of dreigt die te krijgen. Honderdduizenden van onze Nederlandse kinderen zijn gediagnosticeerd als niet helemaal normaal. En jij? Nooit gescholden op onze politieke leiders? “Doe eens normaal?” Nooit de werkster of Poolse werker zwart betaald? Nooit een compromitterende selfie gemaakt?

Wat is een VPN: Zwart wit

De controle heeft niet alleen een absoluut karakter gekregen maar ook nog een onbeperkt geheugen. Het internet is net een olifant en vergeet niets. Wie vandaag geen rekening houdt met de relevantie van kennis of informatie over zichzelf, kan over een paar jaar behoorlijk bedrogen uitkomen.

Enkele voorbeelden:

 • Klopt het dat je enige tijd geleden wiet medicijnen slikte?
 • Was je ooit op vakantie in Libanon?
 • Had je in 2001 kinderporno op je computer terwijl je als vrijwilliger voor “We are the world” werkte?
 • Ben je verslavingsgevoelig en rijd je regelmatig te hard?
 • Ooit heb je je kritisch uitgelaten over afluisterpraktijken en nu wil je je verkiesbaar stellen?

Natuurlijk heb je op al deze vragen je antwoord klaar. De wietmedicijnen heeft de huisarts voorgeschreven vanwege aanhoudende reumaklachten. Je bent geïnteresseerd in de oudheidskunde en naast Libanon naar vele andere landen geweest. De porno was je per abuis toegestuurd. De enige verslaving die je hebt is drop. Je bent zelfs nu bereid je nooit kritisch uit te laten over onze regeringsleiders.

Wat betekent VPN: De resultaten keren zich tegen je

Maar het is allemaal al te laat. Alles wordt uit zijn verband getrokken zal je nu zeggen. Zeer suggestieve verbanden worden aan elkaar geknoopt. Je bent onschuldig maar de feiten spreken je tegen. Je bent nu digitaal gebrandmerkt en een paria voor de samenleving. Overal word je geweigerd, omdat alles met elkaar in contact staat. Geen verzekering meer voor je auto, een verhoogde ziektekosten verzekering. Gelukkig is het nog niet zover, dus we kunnen nu nog in opstand komen wanneer onze privacy in gevaar komt.

Voor relatief voor een klein bedrag kan je jezelf op eenvoudige manier beschermen. Ik kan je niet beloven dat deze service je op alle vlakken zal kunnen beschermen, maar we komen er een heel eind mee. Op de eerstvolgende verjaardag zal je kunnen opscheppen “Anoniem surfen op het internet? Laat dat maar aan mijn over!”. En als je vriend dan zegt “Ik heb niets te verbergen”, dan kom je met je statistieken. 1 op de 10 was het toch? Op vragen als “Wat is een VPN verbinding”, “Wat is VPN service” of “Wat betekent VPN?” VPN en Android kun jij nu antwoorden.

We moeten niet uit het oog verliezen dat privacy een van onze grondrechten is!

Video uitleg over: Wat is een VPN verbinding (VIDEO)

Ik hoop dat de vraag “wat is VPN service” nu goed is beantwoord. Het is slechts een kleine investering om VPN internet te krijgen, zodat je met een gerust hart anoniem kunt surfen op het VPN netwerk. Mocht je nog vragen hebben over het onderwerp “Wat is VPN service, dan hoor ik het graag. Ik heb nog vele interessante andere onderwerpen op deze site staan die je misschien zullen aanspreken. Want ook op vakantie is censuur en zelfs in landen waar je het niet zo verwachten.

Wat is een VPN: veelgestelde vragen

Wat betekent VPN voor mijn internetsnelheid?

Wat is VPN bescherming zonder snel internet? Niet veel waard. Kies voor een gerenommeerde VPN dienst, dan heb je weinig tot geen snelheidsverlies.

Wat is een VPN verbinding waard?

De meeste diensten kosten enkele euro’s per maand. Wat is VPN verbinding u waard? Mij wel meer dan een paar euro’s per maand!

Moet je altijd een VPN gebruiken?

Dat raad ik wel aan. Wat is een VPN verbinding nu als je hem niet gebruikt? Dan betaal je ervoor, maar maak je er geen gebruik van. Zonde!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

3 Opmerkingen
 1. Ik ben geen nerd maar ik heb toch wel verstand van het internet dwz een beetje. Ik heb met veel aandacht gelezen wat debesteVPN.nl schrijft over veiligheid op he internet en dan met name hoe gemakkelijk Wi-Fi-netwerken kunnen worden gekraakt of hoe makkelijk het is om wachtwoorden en cookies te achterhalen.

  Mijn vraag is nu: Hoe gevaarlijk is het wanneer ik onbeveiligd mijn email check bijvoorbeeld bij de McDonald?

  Ik heb niets specials of privé in mijn e-mail correspondentie staan en ik ben meestal alleen aan surfen op het web. Heb ik dan echt een VPN provider nodig?

  • Bedankt voor je vraag. Het is een vaak terugkeerdende vraag. Ik ben toch niet interessant voor hackers? Echter ik denk dat je gewoon het onzekere voor het onzekere moet nemen en geen risico moet nemen. Het kost per maand bijna niets en je moet ook al ben je niet interessant genoeg gewoon pottenkijkers weren.

   Er staan op de site vele opties allemaal getest door debestevpn.nl en dan bedoel ik persoonlijk getest.

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl