Welke vakantielanden passen censuur toe 2024

Onzichtbaar surfen op het internet wat betekent dit eigenlijk? Heel simpel betekent dit veiligheid en bescherming. Jouw surfgedrag kunnen we afschermen met een versleutelde verbinding zodat je echt onzichtbaar bent op het internet. Onzichtbaar surfen is een feit en deze veiligheid kan je makkelijk krijgen door een van onze aanbevolen VPN aanbieders aan te schaffen. Meer lezen over wat een VPN precies is kan op deze website door bijvoorbeeld te gaan naar: Wat is een VPN.

Bezoek ExpressVPN
Jezelf opwassen tegen censuur, waar je ook bent met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS?

Ga dan voor de nummer 1, ExpressVPN. Deze provider kan de geografische restricties omzeilen zodat je het wereldwijde nieuws kan volgen. Krijg tot 49% KORTING voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  21 juni, 2024

Betekenis censuur…

De inleiding was een klein ezelsbruggetje naar het onderwerp wat ik graag zou willen bespreken, namelijk: Wat is censuur?

Betekenis censuur is het gebruiken van de macht van de staat, een andere controlerende macht, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen. De verwante term persbreidel geeft de maatregelen aan om de persvrijheid te beperken (bron: wikipedia)

Wat betekent censuur?

Wanneer we met online censuur te maken krijgen wordt dit normaal gesproken van bovenaf gedirigeerd. Je zal gelijk aan de standaard landen denken zoals China, Rusland, Iran…….. Deze landen willen hun regels afdwingen en doorgaans de bevolking klein houden. Hierdoor worden websites en apps geblokkeerd. Informatie is macht!!  Iedereen wordt slachtoffer van deze blokkades van de inwoners tot aan de toeristen die het land bezoeken. Kan lastig worden wanneer je gewoon je e mail wilt checken.

Je zal het niet willen geloven maar er zijn meer censuur landen dan de standaard die ik zojuist noemde. In sommige landen is een VPN provider een “must” omdat onzichtbaar surfen soms een kwestie is van op leven en dood. Je hoeft hiervoor niet een zover van huis te gaan. De situatie Turkije is een goed voorbeeld van een land waar ze sites blokkeren, kranten Turkije worden ook gecensureerd. Anoniem surfen is een onderdeel van het dagelijkse Turkse leven geworden, wil je bestaan en leven in het land van Erdogan.

Wat betekent censuur op vakantie

Wat is censuur? IK kan het niet vaak genoeg zeggen. De betekenis censuur is simpel gezegd het tegenhouden of verbieden van publicatie van bepaalde informatie door individuen, bepaalde groeperingen of de overheid. Vaak wordt censuur gebruikt als onderdrukkingsmiddel. Ja er is ook censuur op vakantie en nog sterker ook censuur in Nederland.

wat is censuur

Een goed voorbeeld is China, waar de overheid er alles aan doet informatie van buiten China tegen te houden of ten minste te filteren. Veel voor ons dagelijks toegankelijke websites als twitter en Facebook worden door de Chinese overheid geblokkeerd. Dit heeft grote impact op de bevolking doordat ze systematisch belangrijke informatie wordt onthouden. China is natuurlijk een inkoppertje hoeveel van ons gaan nu op vakantie naar China., maar welke vakantielanden passen censuur toe…….

Top censuur vakantielanden 2024

Wanneer je kijkt naar de lijst van de 22 landen, zitten er maar 10 top vakantielanden tussen. Waar je ooit bent geweest, nog vaak bent of nog op de” bucketlist” hebt staan. Misschien verbaast deze lijst je, omdat je er niets van censuur hebt gemerkt toen je er was. Dit is logisch, omdat je op vakantie bent. De rest van de landen op de lijst proberen we te mijden. Een vakantie naar Yemen staat bij niemand op zijn verlanglijst.

Verblijf je langer op dit soort censuur locaties dan is het toch wel een groot probleem wanneer je bepaalde websites niet kunnen openen. Het blijft vaak niet bij blokkeren van informatie maar ook actief profileren van het internetgedrag. Je privacy is dan ook nog in het geding!! Het gebruik van een VPN aanbieder voor ontwijken van censuur is de enige oplossing om onzichtbaar surfen op het internet mogelijk te maken.

wat is censuur

Onzichtbaar surfen voor ontwijken van censuur met een VPN aanbieder

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Waarde en normen moderne 2024 internet samenleving

Welke vakantielanden passen censuur toe. In onze huidige samenleving waar waarden en normen voorop staan heerst ook censuur. Ook hier wordt bepaalde informatie geblokkeerd op het internet. Het is dan wel niet vergelijkbaar met de lijst van 22 landen, maar er is ook censuur in Nederland.

anoniem surfen

Een heel simpel voorbeeld waren de gokwebsites deze werden geweerd tot 2016. Er is nu (2017) inmiddels een wet aangenomen waarin het mogelijk wordt vergunning af te geven. In 2018 zullen de eerste spelletjes gespeeld kunnen worden online. In de UK hebben we bijvoorbeeld de “three finger rule” en dan hebben we het over de “Adult entertainment” industrie. Censuur vindt dus ook plaats in onze zogenaamde geciviliseerde samenleving. De censuur is dan meer gericht om ons, als onderdanen, te beschermen, zeggen ze….

 

Onzichtbaar surfen garandeert onze privacy

Aan onze stoelpoot “privacy” wordt ook dusdanig gezaagd. De overheid dringt steeds dieper door binnen ons huiselijke sfeer. Ze willen precies weten wat we doen en met wie we het doen. Het excuus is om zo terroristische cellen en misdadigers beter te kunnen traceren. Vaak hoor ik van mensen dat ze niets te verbergen hebben, maar hier gaat het niet om: het gaat om de privacy. Niemand heeft het recht zonder je toestemming zomaar door je privézaken te gaan.

Gelukkig zijn er organisaties zoals “Bits of Freedom” die ons burgers probeert te beschermen en te informeren. Hetzelfde probeer ik met deze website, door verhalen over privacy te schrijven en over methodes hoe we ons tegen gevaren van buitenaf kunnen beschermen. Onzichtbaar surfen gebruik een VPN!!!!!!
anoniem surfen op het internet

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

De VPN (Virtual Private Network) om je IP adres te verbergen en anoniem surfen te bevorderen

Een van de middelen die we kunnen inzetten tegen censuur en bescherming van onze privacy op het internet is een VPN provider.

Het is een technologische applicatie die uitstekend werk doet om het datagebruik en de identiteit van de gebruiker te verbergen. De identiteit (IP-adres) en locatie worden dan ook afgeschermd wanneer de VPN aan staat. Het is nu mogelijk om censuur te vermijden door geografische blokkades te ontwijken en surfgedrag te versleutelen.

Een VPN provider biedt een versleutelde verbinding aan in de vorm van een tunnel, ook wel tunnelverbinding genoemd. Het is “bijna” onmogelijk voor derden, zoals de ISP (Internet Service Provider), overheid of hackers in te breken in deze verbindingen, waardoor je internetactiviteiten onzichtbaar worden.

Gewoon downloaden

De VPN provider applicatie is te downloaden, niet alleen op de pc maar ook op diverse randapparatuur zoals je iPhone, Android of tablets waardoor je anoniem en veilig bent op al je apparaten binnen je huiselijk netwerk. Maar hoe vaak maken we gebruik van zogenaamde openbare netwerken (Gratis Wifi netwerk)? Vaker dan je denkt, maar met een VPN aanbieder ben je hier ook veilig.

Een misvatting van VPN gebruik is dat de verbinding langzamer wordt. Dit klopt wel, maar vaak is de vertraging bijna niet te merken. Alles hangt natuurlijk wel samen met waar je bent en van welke internetprovider je gebruik maakt.
anoniem surfen met vpn

Voordelen van een VPN

De versleutelde verbinding o.a. bij bedrijven zeer populair omdat communicatie met de werknemers, buiten de deur, op een veilige manier tot stand kan komen. Het is ook een geliefd middel in de journalistiek wanneer men uitgezonden wordt naar een censuur land.

Het VPN gebruik wordt ook steeds populairder onder ons, “normale mensen”, omdat we steeds beter gaan realiseren aan welke gevaren we dagelijks bloot staan. De VPN kan ook worden gebruikt voor meer huiselijke zaken zoals het openen van tv of video streaming websites, die normaal gesproken voor ons geblokkeerd zouden zijn omdat we buiten “die” bepaalde regio proberen in te loggen.

Wat kost een VPN?

“Voor niets gaat de zon op” en een VPN aanbieder is dan ook niet gratis. Een gemiddelde VPN kost 3 – 8 euro per maand. Gelukkig worden er vaak meerdere login mogelijkheden aangeboden waardoor de kosten mogelijk gedeeld kunnen worden. De VPN aanbieders streven het “plug en play” doel na, met een eenvoudige installatie en logische interface. De prioriteit van een betaal VPN is veiligheid en privacy.

Nu zijn er ook van die “gratis” VPN aanbieders op de markt. Deze raad ik aan te mijden. Waar de betaalde VPN staan voor privacy en veiligheid, gaat het bij deze bedrijven om het vergaren van informatie van zijn gebruikers. Dit met als enige doel het doorverkopen. De gratis VPN zien er misschien wel hetzelfde uit, maar vaak hebben we te maken met een beperkte data mogelijkheid en een trage up en download speed. Dit is logisch want waar betalende VPN’s mogelijk nog betalen voor snelle datalijnen, zal een gratis VPN hier niet in investeren.

Wat is censuur? Ga maar naar deze vakantielanden 2024:

Hieronder treft je een tabel van 21 landen aan die hieraan schuldig maken!!

anoniem surfen Azerbaijan
wat is censuur India
Welke vakantielanden passen censuur toe Pakistan
wat betekent censuur Thailand
wat betekent censuur  Uzbekistan
anoniem surfenBahrain
Welke vakantielanden passen censuur toe Korea, Republic of
Welke vakantielanden passen censuur toe Saudi Arabia
Welke vakantielanden passen censuur toe Turkey
Welke vakantielanden passen censuur toe Vietnam
anoniem surfen Brazil
wat is censuur Morocco
betekenis censuur Singapore
wat betekent censuur Tunisia
Welke vakantielanden passen censuur toe Yemen
wat is censuur Ethiopia
Welke vakantielanden passen censuur toe Myanmar
Welke vakantielanden passen censuur toe Syria
wat betekent censuur United Arab Emirates
Welke vakantielanden passen censuur toe Iran
betekenis censuur Oman
wat betekent censuur Sudan
Welke vakantielanden passen censuur toe Uzbekistan

 

Welke overige landen censureren nog meer het internet? Meer dan je zou denken in 2024

Wat betekent censuur? Klik maar eens op de afbeeldingen en zie welke onderwerpen “taboe”. Anoniem surfen wordt daarom aanbevolen!!

anoniem surfen

anoniem surfen

anoniem surfen

Dit artikel over “wat is censuur en wat betekent censuur” heeft je mogelijk wel bang gemaakt en dit is ook de bedoeling. Onbeschermd het internet op kunnen we je niet aanraden zeker niet in de bovenstaande landen. Anoniem surfen is daarom geen fabel meer maar in veel landen een must om te kunnen bestaan vrijheid van meningsuiting is een gemeen goed wat we niet licht op moeten vatten.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl