<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Welke vakantielanden passen censuur toe - Dit zijn de vakantielanden

Welke vakantielanden passen censuur toe | Dit zijn de vakantielanden

Welke vakantielanden passen censuur toe en wat is censuur precies? Wat betekent censuur en welke invloed heeft dit op het individu of groep.


Welke vakantielanden passen censuur toe

Wat is censuur op vakantie

Censuur is simpel gezegd het tegenhouden of verbieden van publicatie van bepaalde informatie door individuen, bepaalde groeperingen of de overheid. Vaak wordt censuur gebruikt als onderdrukkingsmiddel.

Een goed voorbeeld is China, waar de overheid er alles aan doet informatie van buiten China tegen te houden of ten minste te filteren. Veel voor ons dagelijks toegankelijke websites als twitter en Facebook worden door de Chinese overheid geblokkeerd. Dit heeft grote impact op de bevolking doordat ze systematisch belangrijke informatie wordt onthouden.

Wanneer je kijkt naar de lijst van de 22 landen, zitten er maar 10 top vakantielanden tussen. Waar je ooit bent geweest, nog vaak bent of nog op de” bucketlist” hebt staan. Misschien verbaast deze lijst je, omdat je er niets van censuur hebt gemerkt toen je er was. Dit is logisch, omdat je op vakantie bent. De rest van de landen op de lijst proberen we te mijden. Een vakantie naar Yemen staat bij niemand op zijn verlanglijst.

Verblijf je langer op dit soort censuur locaties dan is het toch wel een groot probleem wanneer je bepaalde websites niet kunnen openen. Het blijft vaak niet bij blokkeren van informatie maar ook actief profileren van het internetgedrag. Je privacy is dan ook nog in het geding!!

TOP VPN voor ontwijken van censuur

Waarde en normen moderne internet samenleving

In onze huidige samenleving waar waarden en normen voorop staan heerst ook censuur. Ook hier wordt bepaalde informatie geblokkeerd op het internet. Het is dan wel niet vergelijkbaar met de lijst van 22 landen, maar het gebeurt ook hier in Nederland.

Welke vakantielanden passen censuur toe Een heel simpel voorbeeld waren de gokwebsites deze werden geweerd tot 2016. Er is nu (2017) inmiddels een wet aangenomen waarin het mogelijk wordt vergunning af te geven. In 2018 zullen de eerste spelletjes gespeeld kunnen worden online. In de UK hebben we bijvoorbeeld de “three finger rule” en dan hebben we het over de “Adult entertainment” industrie. Censuur vindt dus ook plaats in onze zogenaamde geciviliseerde samenleving. De censuur is dan meer gericht om ons, als onderdanen, te beschermen, zeggen ze….

Onze Privacy

Aan onze stoelpoot “privacy” wordt ook dusdanig gezaagd. De overheid dringt steeds dieper door binnen ons huiselijke sfeer. Ze willen precies weten wat we doen en met wie we het doen. Het excuus is om zo terroristische cellen en misdadigers beter te kunnen traceren. Vaak hoor ik van mensen dat ze niets te verbergen hebben, maar hier gaat het niet om: het gaat om de privacy. Niemand heeft het recht zonder je toestemming zomaar door je privézaken te gaan.

Gelukkig zijn er organisaties zoals “Bits of Freedom” die ons burgers probeert te beschermen en te informeren. Hetzelfde probeer ik met deze website, door verhalen over privacy te schrijven en over methodes hoe we ons tegen gevaren van buitenaf kunnen beschermen.
vakantielanden passen ook censuur toe

De VPN (Virtual Private Network)

Een van de middelen die we kunnen inzetten tegen censuur en bescherming van onze privacy op het internet is een VPN provider.

Het is een technologische applicatie die uitstekend werk doet om het datagebruik en de identiteit van de gebruiker te verbergen. De identiteit (IP-adres) en locatie worden dan ook afgeschermd wanneer de VPN aan staat. Het is nu mogelijk om censuur te vermijden door geografische blokkades te ontwijken en surfgedrag te versleutelen.

Een VPN provider biedt een versleutelde verbinding aan in de vorm van een tunnel, ook wel tunnelverbinding genoemd. Het is “bijna” onmogelijk voor derden, zoals de ISP (Internet Service Provider), overheid of hackers in te breken in deze verbindingen, waardoor je internetactiviteiten onzichtbaar worden.

De VPN provider applicatie is te downloaden, niet alleen op de pc maar ook op diverse randapparatuur zoals je iPhone, Android of tablets waardoor je anoniem en veilig bent op al je apparaten binnen je huiselijk netwerk. Maar hoe vaak maken we gebruik van zogenaamde openbare netwerken (Gratis Wifi netwerk)? Vaker dan je denkt, maar met een VPN aanbieder ben je hier ook veilig.

Een misvatting van VPN gebruik is dat de verbinding langzamer wordt. Dit klopt wel, maar vaak is de vertraging bijna niet te merken. Alles hangt natuurlijk wel samen met waar je bent en van welke internetprovider je gebruik maakt.
Welke vakantielanden passen censuur toeVoordelen van een VPN
De versleutelde verbinding o.a. bij bedrijven zeer populair omdat communicatie met de werknemers, buiten de deur, op een veilige manier tot stand kan komen. Het is ook een geliefd middel in de journalistiek wanneer men uitgezonden wordt naar een censuurland.

Het VPN gebruik wordt ook steeds populairder onder ons, “normale mensen”, omdat we steeds beter gaan realiseren aan welke gevaren we dagelijks bloot staan. De VPN kan ook worden gebruikt voor meer huiselijke zaken zoals het openen van tv of videostreaming websites, die normaal gesproken voor ons geblokkeerd zouden zijn omdat we buiten “die” bepaalde regio proberen in te loggen.

Wat kost een VPN?

“Voor niets gaat de zon op” en een VPN aanbieder is dan ook niet gratis. Een gemiddelde VPN kost 3 – 8 USD per maand. Gelukkig worden er vaak meerdere login mogelijkheden aangeboden waardoor de kosten mogelijk gedeeld kunnen worden. De VPN aanbieders streven het “plug en play” doel na, met een eenvoudige installatie en logische interface. De prioriteit van een betaal VPN is veiligheid en privacy.

Nu zijn er ook van die “gratis” VPN aan bieders op de markt. Deze raad ik aan te mijden. Waar de betaal VPN staan voor privacy en veiligheid, gaat het bij deze bedrijven om het vergaren van informatie van zijn gebruikers. Dit met als enige doel het doorverkopen. De gratis VPN zien er misschien wel hetzelfde uit, maar vaak hebben we te maken met een beperkte data mogelijkheid en een trage up en download speed. Dit is logisch want waar betalende VPN’s mogelijk nog betalen voor snelle datalijnen, zal een gratis VPN hier niet in investeren.

Wat zijn censuur vakantielanden:

Hieronder treft je een tabel van 21 landen aan die hieraan schuldig maken

Welke vakantielanden passen censuur toe Azerbaijan
Welke vakantielanden passen censuur toe India
Welke vakantielanden passen censuur toe Pakistan
Welke vakantielanden passen censuur toe Thailand
Welke vakantielanden passen censuur toe  Uzbekistan
Welke vakantielanden passen censuur toeBahrain
Welke vakantielanden passen censuur toe Korea, Republic of
Welke vakantielanden passen censuur toe Saudi Arabia
Welke vakantielanden passen censuur toe Turkey
Welke vakantielanden passen censuur toe Vietnam
Welke vakantielanden passen censuur toe Brazil
Welke vakantielanden passen censuur toe Morocco
Welke vakantielanden passen censuur toe Singapore
Welke vakantielanden passen censuur toe Tunisia
Welke vakantielanden passen censuur toe Yemen
Welke vakantielanden passen censuur toe Ethiopia
Welke vakantielanden passen censuur toe Myanmar
Welke vakantielanden passen censuur toe Syria
Welke vakantielanden passen censuur toe United Arab Emirates
Welke vakantielanden passen censuur toe Iran
Welke vakantielanden passen censuur toe Oman
Welke vakantielanden passen censuur toe Sudan
Welke vakantielanden passen censuur toe Uzbekistan

 

Welke overige landen censureren nog meer het internet? Meer dan je zou denken…

 

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl