Kijken naar wereldkampioenschappen atletiek [Guide 2024]

Als je ongeacht je locatie wilt genieten van live stream WK atletiek, lees dan gauw verder. Aan de hand van een makkelijk stappenplan, kun je overal genieten van je favoriete atletiekwedstrijden.

Mis deze geweldige promotie niet
Pak je kans om overal te genieten van WK atletiek live kijken, met ExpressVPN

Als je een abonnement van 12 maanden neemt, ontvang je maar liefst 3 maanden gratis cadeau. Daarbovenop kun je genieten van een niet goed, geld terug garantie. Daarmee kun je maar liefst 30 dagen lang een gratis VPN inzetten bij een uiterst excellente aanbieder, namelijk ExpressVPN.

Bijgewerkt op: 5 juli 2024

De beste betaalde streaming websites voor atletiek WK live stream

Voor het gemak, vind je hieronder de best betaalde streaming websites voor atletiek WK kijken.

Allereerst is Ziggo Sport Totaal een populaire betaalde streamingdienst in Nederland die een divers aanbod heeft op het gebied van wereldkampioenschappen atletiek. Hierbij kun je denken aan live uitzendingen, maar ook hoogtepunten en uitgebreide analyses. Wel is er een abonnement nodig en is deze streamingdienst beschikbaar op tv, via de browser en mobiele app.

Daarnaast is Eurosport Player ook een kwalitatief hoogstaande optie voor WK atletiek live kijken. Eurosport Player is een veelzijdige, op abonnementen gebaseerde streamingdienst. Ook is het net als Ziggo Sport Totaal beschikbaar om in Nederland te zien. Het is toegankelijk om te kijken op diverse apparaten, zoals de laptop, televisie en mobiele telefoon. Verder biedt Eurosport Player niet alleen live uitzendingen, maar ook herhalingen en exclusieve inhoud met betrekking tot verschillende atletiekevenementen. Dit zorgt voor een rijke kijkervaring voor de atletiekfans onder ons.

live stream wk atletiek

Tot slot is NPO Start Plus ook een mogelijkheid om live stream WK atletiek in Nederland te zien. Dit is een premium abonnementsdienst, aangeboden door de Nederlandse publieke omroep NPO. Het is net als de twee eerder genoemde opties ook beschikbaar op verschillende apparaten. Behalve live uitzendingen, kun je ook on-demand content en exclusieve verslaggeving van verschillende atletiekevenementen verwachten.

Wel is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de beschikbaarheid en vereisten voor een abonnement kunnen veranderen. Het is om die reden aan te raden om de meest recente informatie op de desbetreffende website van de streamingdienst te controleren.

Verder is het waardevol om te melden dat sommige fanatieke atletiekevenementen of delen van dergelijke sportevenementen ook gratis kunnen worden gestreamd. In het volgende onderdeel zullen de gratis opties worden besproken.

De beste gratis streaming websites voor WK atletiek live kijken

Hieronder staan de beste gratis streaming websites. Zo heb je een overzicht van opties die vriendelijk zijn voor je portemonnee.

Allereerst is NOS een uitstekende optie als je gratis live stream WK atletiek 2024 wilt kijken in Nederland. Mocht je in Zwitserland zijn, dan zijn de kosteloze kanalen SRF en RTS mogelijk. Verder kun je vanuit Oostenrijk kosteloos naar ORF kijken om een wm atletiek uitzending te zien.

Vanuit Duitsland kun je gratis atletiek WK 2024 kijken via ZDF en ARD. Verder kun je vanuit het Verenigd Koninkrijk kosteloos naar BBC iPlayer kijken, terwijl je in de Verenigde Staten gratis kunt genieten van NBC Sports. Vanuit Canada kun je je favoriete atletiekwedstrijden via CBC Sports zien, zonder ervoor te hoeven betalen.

Verder is het interessant om te weten dat Eurovision TV ook een mogelijkheid is. Dit is wereldwijd gratis beschikbaar. TVP Sports is tevens een optie om te kijken vanuit Polen, ook geheel kosteloos.

Wel is het zo dat gratis streaming opties niet altijd dezelfde kwaliteit bieden als betaalde streaming opties. Ook zijn sommige internationale sportstreamingsites, zoals FirstRow Sports en Stream2Watch, gratis streaming opties om WK atletiek live kijken mogelijk te maken. Echter zijn deze sites mogelijk niet altijd betrouwbaar en kunnen in sommige landen onderhevig zijn aan wettelijke beperkingen.

Wellicht zou je je afvragen vanuit waar WK atletiek kijken mogelijk is. De beschikbaarheid van deze kanalen en websites is beperkt tot bepaalde landen. Dit is dus afhankelijk van de uitzendregio. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de zojuist besproken gratis opties voor live stream WK atletiek, met de kanalen en bijbehorende landen waar het beschikbaar is.

Kanalen Landen
NOS Nederland
SRF en RTS Zwitserland
ORF Oostenrijk
ZDF en ARD Duitsland
BBC iPlayer Verenigd Koninkrijk
NBC Sports Verenigde Staten
CBC Sports Canada
Eurovision TV Wereldwijd
TVP Sports Polen

WK atletiek live kijken buiten de beschikbare geografische zone

Zoals bovenstaand overzicht laat zien, zijn kanalen en websites veelal gebonden aan hun geografische zone. Vanwege televisierechten die beschreven staan in contracten tussen programmamakers en uitzenders, dienen uitzenders de geografische restricties te respecteren.

wk atletiek live kijken

Wel is hier gelukkig een oplossing voor. Je IP adres laat namelijk zien waar je je bevindt. De oplossing zit echter niet in een buitenlands IP adres. Met een VPN kun je wel geografische blokkades deblokkeren. Dit komt doordat een VPN je voorziet van een volledig anoniem IP adres, waardoor je geografische locatie niet meer uitmaakt.

Zorg er wel voor dat je een betrouwbare VPN aanbieder selecteert. ExpressVPN is jarenlange een veilige en betrouwbare keuze gebleken. Zo kun je zorgeloos genieten van alle spannende atletiekwedstrijden.

Attentie. Trouwens, dit is je huidige IP adres:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Stappenplan om live stream WK atletiek te deblokkeren

Een VPN zorgt er dus voor dat je geografische restricties kunt omzeilen. Naast het genieten van eindeloos veel content, ben je ook op digitaal gebied veiliger. Met een anoniem IP adres, geniet je namelijk van meer online privacy en veiligheid.

Met onderstaand stappenplan kun je op een eenvoudige wijze overal genieten van de wereldkampioenschappen atletiek.

 1. Kies eerst voor een VPN aanbieder die je kunt vertrouwen. Om teleurstellingen te voorkomen, kun je het beste gaan voor ExpressVPN. Niet voor niets is deze VPN aanbieder de nummer 1 onder alle VPN’s. Kies ook gerust uit de lijst met andere betrouwbare VPN aanbieders, wat verderop in dit artikel te vinden is.
 2. Vervolgens kun je een desktop of app versie installeren. Het ligt eraan op wat voor apparaat je de uitzendingen wilt zien.
 3. Nadat de installatie is voltooid, dient er een verbinding te worden gemaakt met de juiste server:
  NOS: Nederlandse server
  SRF, RTS: Zwitserse server
  ORF, Eurosport Player: Oostenrijkse server
  ARD, ZDF: Duitse server
  BBC iPlayer: Britse server
  NBC Sports: Amerikaanse server
  CBC Sports: Canadese server
  TVP Sports: Poolse server
  Eurovision TV: wereldwijd platform
 4. De laatste stap betreft het klikken op de website: NOS, SRFRTS, ORF, Eurosport Player, ARDZDF, BBC iPlayer, NBC Sports, CBC Sports, Eurovision TV, TVP Sports

Probeer ExpressVPN gratis uit

Bij de excellente VPN aanbieder ExpressVPN kun je nu genieten van een niet goed, geld terug garantie. Daardoor kun je geheel kosteloos een maand lang genieten van de enige echte ExpressVPN.

Het proces is zeer simpel. De klantenservice van deze aanbieder kan namelijk al worden gecontacteerd door een simpel chatbericht. Er hoeft verder geen reden te worden opgegeven. Het enige wat belangrijk is om te onthouden, is dat de terugbetaling binnen 30 dagen wordt aangevraagd. Dan kun je 100% gratis genieten van ExpressVPN, een maand lang.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

waar wk atletiek kijken

De beste VPN’s

Op basis van onderzoek, zijn de beste VPN’s naar voren gekomen. In dit onderzoek zijn verschillende aspecten zoals de klantenservice en snelheid naar voren gekomen. Onderzoek heeft aangetoond dat ExpressVPN als beste uit de bus komt.

Lees hier gerust meer over ExpressVPN. Zo kom je meer te weten over deze uitstekende VPN aanbieder. Ook kun je je hier gerust meer inlezen over VPN’s in het algemeen. Bespaar jezelf het uitzoekwerk en vind hieronder de zorgvuldig opgestelde ranglijst met alleen de beste VPN’s:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Voordelen van VPN’s

Virtual Private Networks (VPNs) bieden verschillende voordelen voor gebruikers:

 1. Bypass geo-blokkades en bestrijd censuur: Met een VPN kunnen gebruikers geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot inhoud die anders niet beschikbaar zou zijn. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het bekijken van streamingdiensten zoals Netflix en Hulu in andere landen. Daarnaast kunnen VPN’s helpen bij het bestrijden van censuur door de toegang tot bepaalde websites en inhoud te ontgrendelen die door autoriteiten worden geblokkeerd. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van een VPN om Spaanse voetbalwedstrijden te kijken, die in sommige landen niet beschikbaar zijn. Hier kun je meer informatie vinden: Spaanse Voetbal.
 2. Verhoogde beveiliging en privacybescherming: VPN’s versleutelen gebruikersgegevens en verbergen hun IP-adres, waardoor het moeilijker wordt voor hackers en andere kwaadwillenden om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, die vaak onbeveiligd zijn en een verhoogd risico op datadiefstal met zich meebrengen.

Kortom, VPN’s bieden gebruikers een betere toegang tot inhoud en verbeterde beveiliging en privacybescherming.

Wereldkampioenschappen Atletiek 2023 Boedapest – Schema

Zaterdag 19/8/2023 (CET tijd)

Tijd M/V Evenement Fase
9:50 Heren 20 km race wandeling Finale
11:30 Heren Kogelstoten Kwalificatie
11:35 Seka 4×400 m Ronde 1
12:05 Dames 100 m horden Zevenkamp
12:35 Heren 3000 m hindernisloop Ronde 1
13:00 Heren Kogelslingeren Kwalificatie (A)
13:20 Dames Hoogspringen Zevenkamp
13:25 Dames Verspringen Kwalificatie
13:35 Heren 100 m Ronde 1
14:15 Dames 1500 m Ronde 1
14:40 Heren Kogelslingeren Kwalificatie (B)
20:05 Dames Kogelstoten Zevenkamp
20:05 Heren 1500 m Ronde 1
20:10 Heren Discuswerpen Kwalificatie (A)
20:35 Dames Hink-stap-springen Kwalificatie
20:40 Heren 100 m Ronde 1
21:30 Dames 200 m Zevenkamp
21:35 Heren Kogelstoten Finale
21:40 Heren Discuswerpen Kwalificatie (B)
21:55 Dames 10000 m Finale
22:47 Seka 4×400 m Finale

Conclusie

WK atletiek live kijken is mogelijk op verschillende kanalen en platforms. Zo zijn bijvoorbeeld de betaalde streamingdiensten Ziggo Sport Totaal, Eurosport Player en NPO Start Plus mogelijk om te kijken vanuit Nederland.

Ook kun je kosteloze opties inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar NOS kijken, in Zwitserland de kanalen SRF en RTS volgen, vanuit Oostenrijk ORF zien en vanuit Duitsland live stream WK atletiek mogelijk maken via ZDF en ARD. Vanuit Engeland kun je naar BBC iPlayer kijken en vanuit de Verenigde Staten is NBC Sports beschikbaar. Ook kun je vanuit Canada CBC Sports zien, terwijl TVP Sports vanuit Polen mogelijk is.

Ongeacht of je gaat voor een betaalde of gratis optie, krijg je veelal te maken met regionale beperkingen. Als je ongeacht je locatie wilt genieten van live stream WK atletiek, dan kun je dus het beste gaan voor een VPN. Mocht je willen gaan voor een zorgeloze ervaring, dan is ExpressVPN een erg goede optie – ook als het gaat om WK atletiek live kijken.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl