<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Wetsverandering privacy | Nieuwe wet | De Beste VPN Nederland

Wetsverandering privacy | Nieuwe wet

Wetsverandering privacy. Deze nieuwe wet beschermd je, aangezien er geen dataverkeer meer opgeslagen mag worden. Het reeds opgeslagen moet worden vernietigd.

Het is zover Nederland moet over gaan tot bescherming van zijn ingezetten. Dit betekend dat al het dataverkeer zowel op de telefoon als op het net bewaard door providers niet meer opgeslagen mag worden of vernietigd dient te worden.

Wetsverandering privacy

Een rechter in Den Haag, is overgegaan tot wetsverandering privacy mbt de bewaring van gegevens al dan niet het niet diende ter preventie van criminaliteit, het werd in algemene zin beschouwd als inbreuk op de privacy van de burgers.

Wetsverandering privacy
De oude wet vereiste voor zowel telecombedrijven als internet service providers (ISP) de records / log informatie van de klant bewaard moest worden voor maximaal een jaar. De vaste en mobiele telefoon records moesten worden opgeslagen voor maximaal een jaar en internet gebruikers voor zes maanden.

Echter  in Europese verband had een top rechter al een soortgelijke uitspraak ” Wetsverandering privacy” gedaan daterende, april 2014.  Toen werd er besloten dat de huidige wet privacy schending was en dat landen binnen de EU deze nieuwe wet moesten gaan implementeren.

Ook werden deze gegevens soms nuttig voor het bestrijden van misdaad, het was een nog grotere inbreuk op privacy.

Nederlandse wetgeving

Eigenlijk had , Rechter GP van Ham, dus niet veel keus en moest hij wel overgaan tot Wetsverandering privacy we zijn tenslotte aangesloten bij de EU. De rechter heeft nog geen datum ingesteld voor de vernietiging van de opgeslagen gegevens, maar het is een stap in de goede richting voor Nederland. Dit hebben we te danken aan de belangen organisatie Privacy First, die de Nederlandse overheid voor de rechter daagde na de uitspraak van de EU vorig jaar.

Natuurlijk beweerde de Nederlandse overheid dat ze er mee bezig waren, echter gelukkig zijn er organisaties als Privacy First die onze belangen dienen en soms zaken kunnen versnellen. Wanneer je denkt dat de Nederlandse overheid dan ook niet blij was met deze uitspraak heb je het goed 🙂

De openbaringen van Edward Snowden brengen nog steeds schokgolven over de hele wereld van veiligheid en privacy. Steeds meer en meer overheden ontvangen druk van buitenaf mbt de transparantie van het toezicht en gegevensregistratie.

Online beveiliging wordt steeds belangrijker in deze tijd en er zijn eenvoudige middelen die je kunt aanschaffen voor enige anonimiteit op het net. Er zijn vele VPN providers die je kunnen beschermen en de beste worden er besproken op debesteVPN.nl.

De versleutelde verbindingen

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

2 Comments
  1. Bedankt voor het artikel! Is nuttig om te weten. Goed dat er partijen zijn die echt om haar burgers geven!!!

    Stel een vraag

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    DeBesteVPN.nl