Wi-Fi-hotspot | Een VPN is een MUST

Wi-Fi-hotspot en smartphones zijn in deze tijd niet meer uit ons dagelijks leven te denken. We gaan als een vlinder van bloem naar bloem, onbeschermd.

Maar net als in het echte leven kan onveilige sex zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Smartphone en Wi-Fi-hotspot, wat we riskeren als we verbinden?

PureVPN is een van de populairste VPN-service provider. We hebben deze beoordeeld op deBesteVPN.NL. PureVPN ontwikkelde een statistische studie over de Smartphone in een Wi-Fi-hotspot omgeving, om de risico’s beter in kaart te brengen.

Een gedeelte van hun studie “Smartphone en Wi-Fi-hotspot” hebben we hier onder weergeven in de vorm van plaatjes. Ik zal dan ook een toelichting geven het gene wat we laten zien.

Wi-Fi-hotspot

 

 

SMARTPHONE EN WI-FI HOTSPOT: ZORGELOOS IN HET HOL VAN DE LEEUW

69% van de mensen heeft geen idee dat ze zijn aangevallen en mogelijk belangrijke privé informatie zijn kwijt geraakt. Wanneer je niet beschermd bent en contact maakt met een hotspot kan dit “levensgevaarlijk” zijn.

Het verschil zal je merken wanneer je wel beschermd bent door antivirus en firewalls en je maakt contact met je smartphone op Wi-Fi netwerk. Je zal externe verzoeken om software te installeren of meldingen van aanvallen krijgen.

 

 

Wi-Fi-hotspot

SMARTPHONE EN WI-FI-HOTSPOT: EERSTE SLACHTOFFER CREDITCARD

De 76% van de mensen surfen op het internet zonder bescherming, zonder een VPN, zonder een antivirus of firewall. Deze groep is zicht niet bewust van de gevaren die ze lopen en maken zicht absoluut geen zorgen om hun persoonlijke gegevens.

We zijn vergeten dat een smartphone/tablet net een computer is. In dit kleine handtelefoontje/ tablets. Deze apparaten zitten vaak vol met veel persoonlijke gegevens, e-mails, contacten, foto’s, winkel toepassingen met opgeslagen creditcard gegevens. Wanneer we dus gehackt worden is het dus te laat en kan dit ons uiteindelijk veel schade opleveren.

 

Wi-Fi-hotspot

 

 

SMARTPHONE EN WI-FI-HOTSPOT: SLECHTS EEN KLEINE AANTAL BESCHEMD HUN SMARTPHONE TERWIJL HUN PC VOLOP BESCHERMING GENIET

 

Slechts 14% van de mensen beschermd zich doormiddel van een VPN. Sommige VPN providers zoals  PureVPN, Hotspotshield, Private Internet Access kan je tot 5 gelijktijdige logins hebben (computer, de mobiele, tablet). Dit maakt het mogelijk te delen. Wat dan ook weer handig kan zijn omdat je mogelijk ook kan delen in de kosten.

Onze data wordt versleuteld/encrypted. Wanneer we data sturen in de vorm van e-mails, aankopen doen met een creditcard bijvoorbeeld het online boeken van een hotel of een vlucht vanuit een internet café. Dan is vanaf nu onze privé data veilig.

De VPN maakt gebruik van geo-gelokaliseerde applicaties, waardoor het onmogelijk wordt voor malware je dataverkeer te beïnvloeden. Verder is het mogelijk censuur tegen te gaan, beperkingen die het openen van websites soms onmogelijk maakt (Commerciële NL TV, marktplaats goederen aanbieden of het gebruik van Facebook in China ). Het surfen is echt anoniem.

 

Wi-Fi-hotspot

 

Alle VPN providers (niet alleen PureVPN) die we tot nu toe hebben behandeld (Hotspotshield, VypreVPN, Express VPN, Hidemyass, PIA, IPvanish) versleutelen de informatie die gestuurd wordt over de lijn. Niemand (uw provider of wel ISP) kan de informatie die u verstuurd via E-mail of andere gevoelige informatie meer inkijken.

Je bent niet een specifiek doel van de hacker. De hacker verzameld informatie bijv. waar veel mensen zijn en gebruik maken van een Wi-Fi hotspot. Ze onderschepen al deze data en deze wordt ingelezen en indien bruikbaar mogelijk doorverkocht ( je creditkaart gegevens). Nu beginnen pas echt de problemen!!

ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak, (juni 2017)

ExpressVPN is een van de vele VPN aanbieders in Nederland. De VPN provider heeft servers in vele landen en is een van ...

9.4
2 NordVPN | Zeer uitgebreid VPN en goedkoope, (juni 2017)

NordVPN | Zeer uitgebreid VPN en goedkoope, (juni 2017)

NORDVPN is een uitgebreid VPN providers en een van de goedkoopste voor de Nederlandse VPN markt. Top anonimiteit en ...

9.2
3 IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit, (juni 2017)

IPVanish | Gespecialiseerd in veiligheid en anonimiteit, (juni 2017)

IPVanish is al meer dan 15 jaar actief op de markt voor VPN-oplossingen. IPVanish is gespecialiseerd in veiligheid ...

9
4 VyprVPN  | Meer dan standaard,  (juni 2017)

VyprVPN | Meer dan standaard, (juni 2017)

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om u te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ...

9
5 AIRVPN | Is een VPN provider met bekende bedrijven als klant (jan.2017)

AIRVPN | Is een VPN provider met bekende bedrijven als klant (jan.2017)

AIRVPN is een VPN provider met bekende bedrijven als klant. Het dat zegt wel iets over hun service, gebruikersgemak en ...

8
6 Overplay VPN | De VPN + Smart DNS (feb. 2017)

Overplay VPN | De VPN + Smart DNS (feb. 2017)

Overplay VPN is een jonge Britse bedrijf die een VPN dienst aanbied en een Smart DNS-service om geografishe geblokkeerd ...

7.9

Ik raad je dus echt aan om er niet te makkelijk mee om te gaan. Wat is de behoefte? Simple of geavanceerd er is voor elke gebruiker/behoefte een VPN. Om de kosten hoef je het niet te laten.

Wi-Fi-hotspot

Laat ons uw gedachte weten

Laat een bericht achter