De Wi-Fi hotspot pas op!!

Een goede WiFi beveiliging is een noodzaak wanneer je veilig gebruik wilt maken van hotspots. In dit digitale tijdperk is het digitale condoom een must. Het wifi netwerk is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. We gaan als een techno-vlinder van netwerk naar netwerk, en dit alles doen we lekker makkelijk en dus vrijwel altijd onbeschermd.

Maar net als in het echte leven kan onveilige sex zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid en in dit geval kan je het vergelijken met het te grabbel gooien van onze privacy. In vele gevallen struikelen we over de gratis aangeboden hotspots, maar veilige wifi kunnen we dit niet noemen. Het digitale condoom oftewel de VPN aanbieder biedt protectie en bescherming in onze honger naar verbondenheid.

Test ExpressVPN nu!
Gebruik openbare WiFi netwerken met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS?

Normaal gesproken zijn openbare WiFi netwerken gevaarlijk. Maar met de ExpressVPN ben je goed beveiligd door de versleutelde servers. Inclusief bedenktijd! Krijg tot 49% KORTING met ExpressVPN.

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

Het onderzoek van CBS en Symantec

Uit onderzoek van Symantec blijkt dat 3 van de 5 ondervraagden denken dat het gebruik van een openbaar gratis netwerk veilig is. 75 procent van de in totaal 15000 ondervraagde maakt wel eens gebruik van een onveilige omgeving. Waarvan 35 procent niet een weet wat een VPN provider is. Deze cijfer geven maar weer al te duidelijk weer hoe belangrijk het is dat je even 5 minuten de tijd neemt voor dit artikel en je gaat realiseren aan welke gevaren je mogelijk elke dag bloot staat.

Wifi beveiliging:  Wat riskeren we als onbeschermd het net opgaan?

Een gedeelte van hun studie “Smartphone en Wi-Fi netwerken” hebben we hieronder weergeven in de vorm van plaatjes. Ik zal dan ook een toelichting geven het gene wat we laten zien. Nu we van het veilige draadloos internet thuis netwerk gaan naar het onbekende draadloze verbinding op straat.

 

Wi-Fi hotspot

 

Met wifi beveiliging zorgeloos internetten

69% van de mensen heeft geen idee dat ze zijn aangevallen en mogelijk belangrijke privé informatie zijn kwijt geraakt. Wanneer je niet beschermd bent en contact maakt met een hotspot kan dit “levensgevaarlijk” zijn.

Het verschil zal je merken wanneer je wel beschermd bent door antivirus en firewalls en je maakt contact met je smartphone op WiFi netwerk. Je zal externe verzoeken om software te installeren of meldingen van aanvallen krijgen.

 

gratis WiFi hotspot

 

SMARTPHONE EN WIFI-HOTSPOT: EERSTE SLACHTOFFER CREDITCARD

De 76% van de mensen surfen op het internet zonder bescherming, zonder een VPN, zonder een antivirus of firewall. Deze groep is zich niet bewust van de gevaren die ze lopen en maken zich absoluut geen zorgen om hun persoonlijke gegevens.

We zijn vergeten dat een smartphone/tablet net een computer is. In dit kleine hand telefoontje/ tablets. Deze apparaten zitten vaak vol met veel persoonlijke gegevens, e-mails, contacten, foto’s, winkel toepassingen met opgeslagen creditcard gegevens. Wanneer we dus gehackt worden is het dus te laat en kan dit ons uiteindelijk veel schade opleveren.

IS een WiFi hotspot veilig

 

 

SMARTPHONE EN WI-FI HOTSPOT: SLECHTS EEN KLEINE AANTAL BESCHERMT HUN SMARTPHONE TERWIJL HUN PC VOLOP BESCHERMING GENIET

 

Slechts 14% van de mensen beschermt zich doormiddel van een VPN. Sommige VPN providers zoals  PureVPN, Hotspotshield, Private Internet Access kan je tot 5 gelijktijdige logins hebben (computer, de mobiele, tablet). Dit maakt het mogelijk te delen. Wat dan ook weer handig kan zijn omdat je mogelijk ook kan delen in de kosten.

Onze data wordt versleuteld/encrypted. Wanneer we data sturen in de vorm van e-mails, aankopen doen met een creditcard bijvoorbeeld het online boeken van een hotel of een vlucht vanuit een internet café. Dan is vanaf nu onze privé data veilig.

De VPN maakt gebruik van geo-gelokaliseerde applicaties, waardoor het onmogelijk wordt voor malware je dataverkeer te beïnvloeden. Verder is het mogelijk censuur tegen te gaan, beperkingen die het openen van websites soms onmogelijk maakt (Commerciële NL TV, marktplaats goederen aanbieden of het gebruik van Facebook in China ). Het surfen is echt anoniem.

 

Wi-Fi hotspot

 

Alle VPN providers (niet alleen PureVPN) die we tot nu toe hebben behandeld (Hotspotshield, VypreVPN, Express VPN, Hidemyass, PIA, IPvanish) versleutelen de informatie die gestuurd wordt over de lijn. Niemand (uw provider of wel ISP) kan de informatie die u verstuurd via E-mail of andere gevoelige informatie meer inkijken.

Je bent niet een specifiek doel van de hacker. De hacker verzameld informatie bijv. waar veel mensen zijn en gebruik maken van een Wi-Fi hotspot. Ze onderscheppen al deze data en deze wordt ingelezen en indien bruikbaar mogelijk doorverkocht ( je creditkaart gegevens). Nu beginnen pas echt de problemen!!

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Ik raad je dus echt aan om er niet te makkelijk mee om te gaan. Wat is de behoefte? Simple of geavanceerd er is voor elke gebruiker/behoefte een VPN. Om de kosten hoef je het niet te laten.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

2 Opmerkingen
 1. kan ik ook vpn gebruiken met een mobile mifi router Huawei-3211 in het buitenland om nederlandse tv te kijken in het buitenland?

  • Hoi Harry,

   Het is mogelijk je zal moeten onderzoeken. Geen idee hoeveel je voor deze router hebt betaald, maar het makkelijkste zal zijn een router te kopen welke door de VPN aanbieder wordt aanbevolen.

   Ik heb dit zelf ook laatst gedaan en een artikel over geschreven. Het werkt prima en nu zijn al mijn apperaten automatische beschermd wanneer ze inloggen op deze router super handig en het bespaart mij een log in.

   Sorry dat ik je niet kon helpen mbt je vraag maar dit lijkt mij het handigst.

   Groeten,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl