<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Wifi tracking is om het klanten te volgen | De Beste VPN Nederland

Wifi tracking | Wifi tracking is om het klanten te volgen

Wifi tracking is een van de modernste methodes om het publiek te volgen en afhankelijk hiervan aanbiedingen te doen. Het is inbreuk op uw privacy, pas op!

Bijgewerkt: 21 januari, 2020

We hebben ons al meerdere keren druk gemaakt over het Wifi tracking van bedrijven en gemeenten. Gelukkig heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de instanties die hiervan gebruik maken en willen maken er nogmaals op gewezen wat de regels zijn. Deze regels zijn er om onze privacy te beschermen.

Wifi tracking

Bedrijven en gemeente die aan Wifi tracking doen moeten de privacy van de gevolgde mensen waarborgen. Hier is donderdag 16 juni 2016 een uitspraak over gedaan door de instantie die over ons privacy beleid waakt: de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer bedrijven gegevens verzamelen moet deze data zo snel mogelijk worden geanonimiseerd en het mag niet mogelijk zijn deze informatie terug te draaien. Ook moet het publiek erop attent worden gemaakt dat ze gevolgd worden met Wifi tracking.

 

Wifi trackingDe Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens doet deze uitspraak omdat steeds meer bedrijven en organisaties melden dat ze van Wifi tracking gebruik gaan maken. Daarbij wordt op basis van de wifi-functie van uw mobiele telefoon het unieke identificatienummer van de telefoon vastgelegd. Op deze manier kunnen ze zien welke route u door een winkelcentrum loopt of zelfs de route in een winkel. Wifi tracking is dus een middel om mensenstromen in een bepaald gebied vast te leggen.

De regels

De regels waar ieder bedrijf, dus ook winkels, zich aan moeten houden zijn simpel. Hier geldt dat zij de gegevens binnen 24 uur onomkeerbaar moeten anonimiseren of vernietigen. In openbare ruimtes moeten de gegevens zelfs direct onomkeerbaar worden geanonimiseerd.  Eenvoudiger kunnen deze regels naar onze mening niet worden gemaakt. We zijn echter wel van mening dat voor beide instanties dwz het bedrijfsleven en openbare ruimtes dezelfde regels moeten gelden. Niemand wil nu eenmaal gevolgd worden.

Het enige wat u kunt doen om niet traceerbaar te zijn is naar buiten gaan en uw Wifi-functie op de mobiele telefoon uit te zetten.

Voor meer veiligheid zult u zich ook eens moeten verdiepen in een VPN. Dit is een handig middel om u te beschermen tegen hackers en kwaadwillenden. Zie: Wat is een VPN

Tracking onschadelijk maken

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl