Wifi tracking is om het klanten te volgen 2024

Wifi tracking is een van de modernste methodes om het publiek te volgen en afhankelijk hiervan aanbiedingen te doen. Het is inbreuk op uw privacy, pas op! Gelukkig zijn er manieren om wifi tracking blokkeren mogelijk te maken.

Probeer Nu
Boetes omzeilen tijdens het streamen doe je met CyberGhost - 49% KORTING

Je kan CyberGhost GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

Bijgewerkt op: 19 april 2024

Wifi tracking blokkeren met VPN

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

We hebben ons al meerdere keren druk gemaakt over het Wifi tracking software van bedrijven en gemeenten. Gelukkig heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de instanties die hiervan gebruik maken en willen maken er nogmaals op gewezen wat de regels zijn. Deze regels zijn er om onze privacy te beschermen.

Hoe werkt wifi location tracking software

Wat is wifi tracking software. Bedrijven en gemeente die aan Wifi tracking doen moeten de privacy van de gevolgde mensen waarborgen. Hier is donderdag 16 juni 2016 een uitspraak over gedaan door de instantie die over ons privacy beleid waakt: de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer bedrijven gegevens verzamelen moet deze data zo snel mogelijk worden geanonimiseerd en het mag niet mogelijk zijn deze informatie terug te draaien. Ook moet het publiek erop attent worden gemaakt dat ze gevolgd worden met Wifi tracking software.

 

Wifi trackingDe Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens doet deze uitspraak omdat steeds meer bedrijven en organisaties melden dat ze van Wifi tracking software gebruiken gaan maken. Daarbij wordt op basis van de wifi-functie van uw mobiele telefoon het unieke identificatienummer van de telefoon vastgelegd. Op deze manier kunnen ze zien welke route u door een winkelcentrum loopt of zelfs de route in een winkel. Wifi tracking is dus een middel om mensenstromen in een bepaald gebied vast te leggen.

De regels

De regels waar ieder bedrijf, dus ook winkels, zich aan moeten houden zijn simpel. Hier geldt dat zij de gegevens binnen 24 uur onomkeerbaar moeten anonimiseren of vernietigen. In openbare ruimtes moeten de gegevens zelfs direct onomkeerbaar worden geanonimiseerd.  Eenvoudiger kunnen deze regels naar onze mening niet worden gemaakt. We zijn echter wel van mening dat voor beide instanties dwz het bedrijfsleven en openbare ruimtes dezelfde regels moeten gelden. Niemand wil nu eenmaal gevolgd worden.

Het enige wat u kunt doen om niet traceerbaar te zijn is naar buiten gaan en uw Wifi-functie op de mobiele telefoon uit te zetten.

Voor meer veiligheid zult u zich ook eens moeten verdiepen in een VPN. Dit is een handig middel om u te beschermen tegen hackers en kwaadwillenden. Zie: Wat is een VPN

Hoe blijf je veilig op de openbare Wi-Fi

Om wifi location tracking software blokkeren mogelijk te maken volg dan de volgende stappen op:

  1. Weet op welk netwerk u contact probeert te maken. Voordat u verbinding maakt, moet u weten met welk netwerk u verbinding probeert te maken maakt, zodat u niet ten prooi valt aan Wi-Fi-honingpotten…
  2. Bewaar je verbinding. …
  3. Gebruik een VPN. ...
  4. Gebruik een twee-factor authenticatie. …
  5. Schakel file sharing uit
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl