Wifi tracking is om het klanten te volgen 2023

Wifi tracking is een van de modernste methodes om het publiek te volgen en afhankelijk hiervan aanbiedingen te doen. Het is inbreuk op uw privacy, pas op! Gelukkig zijn er manieren om wifi tracking blokkeren mogelijk te maken.

Probeer Nu
Boetes omzeilen tijdens het streamen doe je met ExpressVPN - 49% KORTING

Je kan ExpressVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

Bijgewerkt op: 26 mei 2023

Wifi tracking blokkeren met VPN

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2023
9.8
2 CyberGhost, review 2023
9.5
3 Private Internet Access, review 2023
9.3
4 IPVanish, review 2023
9.1
5 NordVPN review 2023
8.9

We hebben ons al meerdere keren druk gemaakt over het Wifi tracking software van bedrijven en gemeenten. Gelukkig heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de instanties die hiervan gebruik maken en willen maken er nogmaals op gewezen wat de regels zijn. Deze regels zijn er om onze privacy te beschermen.

Hoe werkt wifi location tracking software

Wat is wifi tracking software. Bedrijven en gemeente die aan Wifi tracking doen moeten de privacy van de gevolgde mensen waarborgen. Hier is donderdag 16 juni 2016 een uitspraak over gedaan door de instantie die over ons privacy beleid waakt: de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer bedrijven gegevens verzamelen moet deze data zo snel mogelijk worden geanonimiseerd en het mag niet mogelijk zijn deze informatie terug te draaien. Ook moet het publiek erop attent worden gemaakt dat ze gevolgd worden met Wifi tracking software.

 

Wifi trackingDe Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens doet deze uitspraak omdat steeds meer bedrijven en organisaties melden dat ze van Wifi tracking software gebruiken gaan maken. Daarbij wordt op basis van de wifi-functie van uw mobiele telefoon het unieke identificatienummer van de telefoon vastgelegd. Op deze manier kunnen ze zien welke route u door een winkelcentrum loopt of zelfs de route in een winkel. Wifi tracking is dus een middel om mensenstromen in een bepaald gebied vast te leggen.

De regels

De regels waar ieder bedrijf, dus ook winkels, zich aan moeten houden zijn simpel. Hier geldt dat zij de gegevens binnen 24 uur onomkeerbaar moeten anonimiseren of vernietigen. In openbare ruimtes moeten de gegevens zelfs direct onomkeerbaar worden geanonimiseerd.  Eenvoudiger kunnen deze regels naar onze mening niet worden gemaakt. We zijn echter wel van mening dat voor beide instanties dwz het bedrijfsleven en openbare ruimtes dezelfde regels moeten gelden. Niemand wil nu eenmaal gevolgd worden.

Het enige wat u kunt doen om niet traceerbaar te zijn is naar buiten gaan en uw Wifi-functie op de mobiele telefoon uit te zetten.

Voor meer veiligheid zult u zich ook eens moeten verdiepen in een VPN. Dit is een handig middel om u te beschermen tegen hackers en kwaadwillenden. Zie: Wat is een VPN

Hoe blijf je veilig op de openbare Wi-Fi

Om wifi location tracking software blokkeren mogelijk te maken volg dan de volgende stappen op:

  1. Weet op welk netwerk u contact probeert te maken. Voordat u verbinding maakt, moet u weten met welk netwerk u verbinding probeert te maken maakt, zodat u niet ten prooi valt aan Wi-Fi-honingpotten…
  2. Bewaar je verbinding. …
  3. Gebruik een VPN. ...
  4. Gebruik een twee-factor authenticatie. …
  5. Schakel file sharing uit
star blog

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl