Windscribe review, review 2024

windscribe review

Windscribe review, veel plezier met mijn artikel. WindscribeVPN is een Canadese VPN Provider. Veel weten we er niet over, enkel dat het een jaar geleden op de markt kwam. En dat maakte heel wat tongen los door hun gratis aanbod, en dat maakte heel wat tongen los door hun gratis aanbod, toch was dit slechts beperkt tot een bepaald aantal landen en hoeveelheid data (10 Gig per maand). WindscribeVNP is goed ontvangen, deels door zijn zeer agressief marketingbeleid, maar ook door de interessante functies waarover ik zal schrijven in mijn Windscribe review

Test Windscribe nu
Wil je ook meer online privacy op het internet?

Maak dan gebruik van %name%. Met deze VPN kan je anoniem op het internet surfen. Ook beschikken ze over een strikt no log beleid. Met gratis test

Bijgewerkt: 3 apr, 2024

De WindscribeVPN test

In de WindscribeVPN test blijken encryptie en privacy enkele belangrijke kernzaken. Je hebt waarschijnlijk al een keer van deze aanbieder gehoord of tenminste gezien op sociale netwerken, waarin één van hun advertenties beloofd een levenslang abonnement. Ze hebben een speciale aanbieding (een tijdelijk aanbod), in samenwerking met een grote e-commerce website. Zoals ik al zei is WindscribeVPN provider erop gebrand de prijzen te verlagen en zoveel mogelijk het gespreksonderwerp te zijn!

Windscribe VPN heeft een strikt no-log beleid met als doel, zo weinig mogelijk data’s verzamelen. En het heeft servers om torrents te downloaden.

Windscribe review aanbiedingen en prijzen

Windscribe review interessante functies

Zoals uitgelegd in mijn introductie, zijn er 2 mogelijke opties: Limited (gratis) en Pro (3 opties). De limited versie is gratis, maar je zal slechts toegang hebben in 11 landen en 10 Gig/maand bandbreedte.

De Pro versie omvat alle functies van de VPN. Je kan een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen. Als je echt de VPNgaat gebruiken is het maandelijks abonnement niet gunstig omdat het veel duurder is dan het jaarlijks abonnement.

Windscribe
Windscribe review. Redelijk oplossing voor online bescherming.

In de Windscribe VPN test zal spijtig genoeg blijken dat de gratis versie niet voldoende is.

Ik denk dat er veel mensen op de gratis VPN server zijn, waardoor er problemen komen met de snelheid… De niet-goed-geld-terug-garantie heel kort want er zijn slechts 3 dagen om op je beslissing terug te komen wanneer je voor Windscribe gekozen hebt.

Ik doe mijn best om al de informatie up to date te houden, maar ik adviseer je hieronder op de foto’s te klikken om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen.

Windscribe VPN review

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix
Multi-login Unlimited gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome
Geld terug garantie 3 dagen
Protocols OpenVPN, IKEv2, Stealth, Wstunnel
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Windscribe VPN test in detail

Windscribe VPN en Netflix

Er zijn positieve punten en negatieve… Laten we starten met het negatieve: het is onmogelijk om Netflix Nederland te kijken met deze VPN. Ik heb de Nederlandse servers geprobeerd, zonder succes. Dus als je vaak onderweg bent buiten Europa, kan je beter voor een ander VPN aanbieders kiezen

Maar als je toegang wil tot de American Netfllix film bibliotheek kan dat. Ik probeerde contact te maken met een standaard server in de Verenigde Staten en dat werkte niet. Maar met de US Windscribe server was dat geen probleem. Hetzelfde voor de Engelse server, misschien weinig interessant, tenzij je gek bent op Britse series.

Windscribe VPN Netflix

Windscribe VPN test met torrents en P2P

Wanneer je bekend met VPN gebruik is torrent en P2P slechts mogelijk op de aangegeven servers. Dus als je een icoon ziet op de server, kies een andere. Er zijn er heel veel! Geloof me, ik moest even zoeken om te weten over welk icoon ze spraken.

Windscribe VPN icoon

Meer over het zeer strikte no-log beleid van WindscribeVPN. Je onlineactiviteiten zijn beschermd zelfs wanneer de autoriteiten informatie vragen. Alleen het absolute noodzakelijke wordt opgeslagen: gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres. Je kan een pseudoniem gebruiken en betalen met Bitcoin om je anonimiteit te garanderen als je de service gebruikt. Er worden je de mogelijkheden van P2P aangeboden maar zodra je je gaat bezig houden met illegale bezigheden hebben ze het recht volgens de algemene voorwaarde het abonnement te beëindigen.

Windscribe review functies in detail

Windscribe review general preferences

In dit gedeelte zal Schrijven over de functies van Windscribe VPN. Ik zal de extensie voor de browser nog niet gaan bespreken. Dat zal ik doen in een ander deel van mijn Windscribe VNP test.

Kill Switch

Omdat ze de privacy van hun gebruikers respecteren, zullen de pc klanten de kill switch gebruiken. Hier wordt het echter firewall genoemd, het is een standaard instelling. Wanneer je de VPN client start heb je internet. Maar het zal niet mogelijk zijn het internet op te gaan zolang je dit niet zal doen via de VPN. Erg slim, naar mijn mening.

Windscribe review

Maar het zal niet mogelijk zijn het internet op te gaan zolang je dit niet zal doen via de VPN

Ter opfrissing, deze functie voorkomt dat het IP-adres zichtbaar is in het geval van een onderbreking in de VPN-verbinding. De computer maakt doorgaans opnieuw verbinding zonder dat dit loopt via de VPN. Op dat moment kan iedereen het IP-adres zien waarvan je een video bekijkt of downloadt …

Bescherming tegen DNS lekken

WindscribeVPN biedt een bescherming tegen DNS lekker voor Ipv4 en Ipv6. Ik zal niet te veel in detail treden maar, het is goed om je privacy te beschermen online. Het voorkomt dat je ISP weet wat je doet. Er is niets speciaal te doen om deze service te verkrijgen.

Windscribe review general connection

Sluipmodus

Bij de instellingen kan je een lijst met de beschikbare kill switchvinden, een daarvan is de Stealth mode. Het interne protocol moet je gebruiken in landen met een hoge censuur (China, Iran, etc.). Omdat het de inspectie van de pakketten vermijdt via de app Stunnel. Maar het is minder snel dan OpenVPN (UDP en TCP).

Windscribe review general proxy

Veilige Hotspot en Poxy link

Dit is nogal ongebruikelijk, dus gaan we er even bij stil staan. Deze functie is enkel beschikbaar voor Windows.Hierdoor kan je een veilige WI-FI hotspot creëren onmiddellijk op je computer. Dankzij deze hotspot, kan je je andere apparaten of zelf die van vrienden en familie, aansluiten op de VPN. En iedereen kan genieten van je beveiligde connectie, zonder dat ze Windscribe moeten installeren op hun apparaat. Super handig!!!

De proxy-gateway maakt het mogelijk om een veilige HTTP- of SPCKS5-proxy verbinding te maken rechtstreeks op je Windows- of Mac-computer. Maar het is enkel beschikbaar op je lokale netwerk. Dankzij deze functie, kan je al je apparaten verbinden dat een proxyservers accepteren en profiteren van een veilige verbinding. Zoals je TV, console en andere apparaten.

Windscribe VPN test interface

Windscribe review: de Windows klant

Interface makkelijk in gebruik

Windscribe VPN is zeer gebuiksvriendelijk.Wanneer je de interface hebt gelanceerd, moet je een server kiezen en op de AAN/UIT knop klikken. En als je enkel wil verbinden, laat je het op Best location staan. Daarna knik je AAN/UIT in interface om je te verbinden tot de server die de beste prestaties heeft o.b.v. de locatie.

Windscribe VPN my account

In vergelijking met andere VPN providers kan je makkelijk van server veranderen, dat is een groot voordeel. Je hoeft niet af te melden. Selecteer gewoon de nieuwe gewenste server in het vervolgkeuze menu en de VPN verbindt je zodra je op de gekozen server klikt. Een ding is wel vervelend: de vertaling in het Nederlands… ik denk dat ze een automatische vertaler hebben gebruikt op hun website, iets als Google Translate. Soms had ik het moeilijk om te begrijpen wat er geschreven stond. En ik keerde terug naar de Engelse versie om er zeker van te zijn dat ik alles goed snapte…

Windscribe VPN test taal

De andere apps van Windscribe VPN

De interface zit goed in elkaar en is beschikbaar op vrijwel alle platforms: pc,  Windows en MacOS of smartphones (Android en iOS). En niet te vergeten DD-WRT en Tomato routers. Denk eraan dat je manueel de VPN op je apparaat kan regelen.

WindscribeVPN review voor Mac OS

Windscribe VPN test

Windscribe review voor Android

Windscribe VPN

Windscribe review voor iPhone

WindscribeVPN

Test voor Browsers

Anders dan de meeste VPNs, schenkt WindscribeVPN belang aan zijn extensies voor Chrome, Firefox en Opera. Inderdaad, ze bevelen hun bundel VPN + extensie aan elke keer als het mogelijk is. Persoonlijk vind ik het niet leuk om extensies in mijn browser te installeren. Ten eerste omdat ze mijn browser vertragen en ten tweede omdat er vaak bugs zijn die de gebruikers volgen of gegevens kunnen verdwijnen.

Maar voor Windscribe VPN zijn sommige extensies functies een voordeel:

-Cruise Control: bij het navigeren op een geblokkeerde website, gaat deze extensie automatisch van server veranderen om inhoud te deblokkeren.

-Double Hop (double VPN): je kan 2 servers verbinden op hetzelfde moment. De eerste met VPN client en de tweede met de extensie. Op die manier heb je een betere bescherming van je anonimiteit. Maar je zal wat snelheid verliezen…

-Ad Blocker:je kan al de reclame blokkeren, trackers en linken naar sociale netwerken. De voordelen zijn dat de websites sneller laden en er is een beter bescherming van je privacy.

-Timezone Spoofing: deze functie maakt het mogelijk te doen alsof je tijdszone dezelfde is als degene waar je VPN mee verbonden is. Om nog geloofwaardiger te zijn voor geografisch beperkte websites.

-Cookie Monster: om cookies te verwijderen als je een tab sluit, dit geeft opnieuw een betere anonimiteit.

-Split Personality: je kunt je user agent willekeurig veranderen om je tracks te verbergen.

-Secure.link: een server om URLs te beperken en de privacy op de webpagina kan analyseren. Je kan dus te weten komen traceer middelen er op een webpagina zijn voordat u deze bezoekt. Ik heb het geprobeerd met Wikipedia:

Samenvatting Windscribe review

Gecombineerd met een extensie is Windscribe VNP een redelijk volledige oplossing om je bescherming online te garanderen. Meer nog je kan de Netflix film bibilotheek in de VS en UK bezoeken, dankzij de Windflix servers. Maar zelf als het geweldig is om toegang te hebben tot deze inhoud blijft het zo dat je geen Netflix Nederland kan kijken. Dus als je buiten Europa werkt of vaak reist kies je beter een andere VPN provider kiezen.

Er is een no-log policy en de mogelijkheid om peer to peer (P2P) te gebruiken, op sommige servers is het een goede tool om torrents veilig te downloaden.

Als laatste, met hun erg agressief commercieel beleid is het vaak mogelijk hun Pro aanbieding te verkrijgen tegen een verlaagde prijs. Maar enkel bij een inschrijving voor een heel jaar. Het valt nog te bezien hoe deze recente VPN-service zal evolueren. Zullen ze hun gratis abonnementen nog langer kunnen aanbieden? Omdat een VPN-service kostbaar is om te onderhouden, en dit was waarschijnlijk slechts een manier om hun klantenbestand op te bouwen.

Dit was mijn Windscribe review! Houd ons in de gaten voor meer artikelen binnenkort!

Windscribe
Windscribe review. Redelijk oplossing voor online bescherming.
8.8 TOTALE SCORE
Samenvatting en Windscribe review 2018

Interessante VPN aanbieder vanuit technisch oogpunt, maar zeker nog niet vergelijkbaar met de top VPN.

KWALITEIT
7.5
GEBRUIKERSGEMAK
6.5
STABILITEIT NETWERK
7
RANDAPPARATUUR
7.5
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
5.5
PRIJS
6.5
Pluspunten
  • Zeer veilige codering
  • Native apps
  • Geen logs, P2P en BitTorrent beschikbaar
  • Makkelijk te gebruiken
Minpunten
  • Niet de goedkoopste VPN
  • Geen live chat
  • Matige of ontbrekende vertaling
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl