<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">WK schaatsen live stream - Vanuit het buitenland live kijken op NPO

WK schaatsen live stream | Vanuit het buitenland live kijken op NPO

WK schaatsen live stream zal van 9 maart tot en met 11 maart 2018 te ontvangen zijn bij de NOS. Mocht je in het buitenland zitten dan is dit geen probleem want met een zogenaamde VPN-aanbieder is het geen punt NPO live 1 WK allround schaatsten zien.

Beste VPN om NPO 1 live te streamen

Wat is een VPN

Een VPN is een versleutelde verbinding die ervoor zorgt je voortaan anoniem kan surfen op het internet. Je IP-adres en locatie zullen worden afgeschermd. Dit is ideaal wanneer je in het buitenland zit en zou willen inloggen op bijvoorbeeld de NPO om WK schaatsen live stream te kunnen ontvangen.

Het is niet voor iedereen weggelegd er live bij te zijn en daarom wordt het WK allround schaatsen ook live uitgezonden bij de NOS. Wanneer je in Nederland woont is het kijken van de wereldbeker schaatsen geen bezwaar. De uitzendingen zijn gewoon te zien op de tv of via een WK schaatsen livestream. De narigheid begint zoals ik al eerder schreef wanneer je in het buitenland zit. Het zal dan onmogelijk zijn NOS live schaatsen te zien via een livestream NPO omdat deze geografisch geblokkeerd zal zijn.

De geo-blokkade heeft te maken met de uitzendrechten van het evenement, buiten Nederland is het ontvangen van het WK schaatsen 2018 niet toegestaan.

Gebruik je een van de aanbevolen VPN-aanbieders dan zal er een wereld voor je open gaan. Niet alleen ontwijk je geografische blokkades waardoor je vanaf nu geen last meer zal ondervinden van hindernissen op het internet, omdat je nu alle mogelijke sites kan openen. Maar de versleutelde verbinding kan meer. Vanaf nu zal je ook beschermend zijn tegen pottenkijkers die willen inbreken op je verbinding om je gegevens te stelen of je surf gedrag te onderzoeken (onze eigen overheid). Zie artikel: Wat is VPN, TV kijken in het buitenland

WK schaatsen live stream

De wereldbeker schaatsen zal plaatsvinden in het Olympische Stadion in Amsterdam. Deze buitenbaan wordt ook wel de “Coolste baan van Nederland” genoemd. Het WK schaatsen 2018 is een historisch moment omdat het 125 jaar geleden ook in Amsterdam werd gehouden. Sven Kramer en Irene Wüst zullen hun titel verdedigen.

Programma gids WK schaatsen live stream

De NOS heeft in 2018 het uitzendecht voor het weekend van de WK schaatsen live stream. Wij als schaats fan hebben het geluk dat ze het gele weekend uitzenden.

Vrijdag 9 maart 2018 vanaf 19:15 uur

 • Dames 500 meter
 • Dames 3.000 meter

Zaterdag 10 maart 2018 vanaf 16:00 uur

 • Heren 500 meter
 • Dames 1.500 meter
 • Heren 5.000 meter
 • Dames 5.000 meter

Zaterdag 11 maart 2018 vanaf 15:00 uur

 • Heren 1.500 meter
 • Heren 10.000 meter

Geschiedenis wereldbeker schaatsen

Het WK schaatsen wordt gehouden sinds 1893. Het werd  georganiseerd door de Nederlandse schaatsbond en de locatie was het Museumplein. Het eerste officiële WK schaatsen werd in 1933 gehouden en ook gereden op het Museumplein. Een leuke detail is dat pas in 1936 het WK allround schaatsen voor vrouwen is georganiseerd. Pas na 1996 zijn beide evenementen samengevoegd.

WK schaatsen live stream op de coolste baan van AmsterdamWK allround schaatsen op de coolste baan van Nederland

De coolste baan van Nederland is dus het Olympisch station te Amsterdam geworden. De wereldbeker schaatsen zal worden gehouden op een speciale aangelegde ijsbaan (open lucht evenement). Al eerder werd op deze speciale locatie met groot succes het NK-sprint en NL allround georganiseerd.

Mocht het weer om een of andere reden niet meezitten dan kan er uitgeweken worden naar het Thialf stadion in Heerenveen. Dit is dan ook de zogenaamde reserve locatie.

Twee extra Nederlandse deelnemers WK allround schaatsen

Sven Kramer en Irene Wüst zullen er naar streven hun titel te prolongeren. Naast deze twee Nederlandse inschrijvingen heeft de KNSB, na het Olympische kwalificatie toernooi (OKT), twee ander deelnemers aangewezen om mee te doen aan het WK allround schaatsen. Dit zijn Marcel Bosker en Anouk van der Weijden.

MannenVrouwen
Sven Kramer Ireen Wust
Patrick Roest Antoinette de Jong
Marcel Bosker Anouk van der Weijden

De regels voor WK schaatsen live stream

Het gaat bij het WK allround schaatsen om de volgende afstanden. Hieronder een overzicht van de afstanden voor de vrouwen en de mannen.

MannenVrouwen
500 meter 500 meter
1.500 meter 1.500 meter
5000 meter 3.000 meter
10.000 meter 5.000 meter

Normaal gesproken zullen er medailles worden uitgereikt per afstand (WK afstanden) maar vanwege de olympische spelen zal dit in 2018 niet het geval zijn. Het zal gaan over het klassement van de vier afstanden. Deze worden bij elkaar opgeteld en op basis hiervan zal er een winnaar zijn, namelijk degene die de snelste was over deze vier afstanden.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:
Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl