Hoe kijk overal schaatsen live kijken in 2024

Livestream schaatsen zijn weer in volle gang. Dit wil je natuurlijk niet missen! Daarom hebben wij in dit artikel uitgelegd waar je live wk schaatsen kijken kan, overal ter wereld. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je overal op de wereld de schaats uitzendingen kan kijken door de uitzendrechten. Wij bieden jou hier de oplossing tegen deze restricties en blokkades zodat jij gewoon het schaatsen live kan volgen.

Test nu
Deblokkeer Schaatsen live bekijken met CyberGhost TOT 49% KORTING!

Met CyberGhost kunt u de geografische beperkingen van Schaatsen omzeilen! Schrijf je in en krijg 3 MAANDEN GRATIS. Gebruik hun geld-terug-garantie van 30 dagen om een volledige terugbetaling te krijgen als je niet tevreden bent.

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

De beste streaming sites voor livestream schaatsen

 • NOS

Als je live schaatsen kijken wilt kan je via de NOS het beste de stream volgen. De NOS is een Nederlandse nieuws platform dat ook veel zendtijd biedt aan sporten zoals voetbal, live schaatsen, hockey, etc. Hier worden ook diepte interviews voor opgenomen en kan je nog veel meer details vinden over de sport.

schaatsen live

De beste gratis streaming websites voor het live schaatsen kijken

 • NPO

Daarnaast heb heb je ook nog gratis alternatieven om schaatsen live te kijken. Alle opties zijn beschikbaar op de Nederlandse televisie en daarom heb je een Nederlandse VPN server nodig om deze sites te gebruiken.

 • Eurosport

Daarnaast hebt je ook Eurosport dat het live schaatsen uitzendt. Schaatsen live stream zal doorgaans te ontvangen zijn bij onze eigen de Eurosport via applicatie.

 • NLziet

Als laatste optie is er dan nog NLziet dat misschien het meest onbekende platform is voor een live stream wereldbeker schaatsen.

Een livestream schaatsen volgen buiten de beschikbare geografische zone

De zenders die we hierboven eerder behandeld hebben moeten zich houden aan uitzendrechten die in het contract staan. Deze uitzendrechten houden in dat de zender de livestream schaatsen maar in een bepaalde regio mogen uitzenden.

Hierdoor zijn er geografische restricties toegepast op de content zodat de uitzendrechten niet geschonden worden. Om dit goed bij te kunnen houden wordt het IP adres van de gebruikers apparaat gebruikt om te kunnen zien waar jij je begeeft. Als je je buiten Nederland, of in sommige gevallen Europa, begeeft is het onmogelijk om toegang te krijgen tot het live schaatsen kijken. Maar wij hebben de oplossing!

Het is niet voor iedereen weggelegd er live bij te zijn en daarom wordt het WK allround schaatsen ook live uitgezonden bij de NOS. Wanneer je in Nederland woont is het kijken van de wereldbeker schaatsen geen bezwaar.

Live schaatsen

De uitzendingen zijn gewoon te zien op de tv of via een WK schaatsen stream. De narigheid begint zoals ik al eerder schreef wanneer je in het buitenland zit, live schaatsen kijken zal dan onmogelijk zijn bijvoorbeeld via een livestream NPO omdat deze geografisch geblokkeerd zal zijn.

De NPO ook wel bekend als Nederland 1. Deze zender biedt het schaatsen aan met Nederlands commentaar. Dit is ideaal wanneer je in het buitenland zit en zou willen inloggen op bijvoorbeeld de NPO om WK afstanden of EK afstanden livestream schaatsen te kunnen ontvangen.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Het omzeilen van geografisch geblokkeerde schaatsen livestream

Om de geografische blokkades voor een livestream schaatsen te kunnen omzeilen heb je dus een VPN nodig. Met een VPN kan je jou IP adres veranderen naar een virtuele locatie ergens ter wereld. Zo kan je anoniem op het internet surfen aangezien jou ware locatie verborgen is. Een VPN is eigenlijk gewoon een hulpmiddel dat zijn gebruikers online privacy waarborgt.

Om het makkelijker te maken voor nieuwe gebruikers hebben wij een stappenplan opgesteld die je kan volgen om de VPN te installeren van begin tot eind.

VPN installatie stappenplan

 1. De eerste stap is om een VPN te kiezen die je wilt gaan gebruiken voor het live schaatsen. Later in dit artikel is een overzicht te vinden met de beste VPN providers. CyberGhost is als beste uit de test gekomen en wordt daarom aangeraden om te gebruiken.
 2. Daarna kan je de app van de bijbehorende VPN downloaden in de App Store of de Google Play Store op jou apparaat.
 3. Als de app is geïnstalleerd kan je een nieuw account aanmaken of inloggen als je al een account hebt.
 4. Dan kan je kiezen welk abonnement je wilt afsluiten. Er zijn namelijk meerdere betaalde opties mogelijk. Daarnaast CyberGhost.
 5. Check daarna eerst of de instellingen goed staan zodat alle functies die nodig zijn om jou privacy te waarborgen ingeschakeld zijn.
 6. Nu is het tijd om verbinding te maken met een van de servers. Er zijn meerdere zenders die je toegang geven tot live schaatsen. Zo kan je via de NOS, Eurosport, NPO of NLziet live schaatsen kijken. Hiervoor moet je verbinding maken met een Nederlandse server.
 7. Je bent klaar om het WK schaatsen live te kijken op een veilige manier met een uitstekende stream kwaliteit.
Probeer livestream schaatsen met de ExpressVPN tijdens de gratis proef periode

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om bij ExpressVPN eerst de diensten uit te proberen met schaaten live. Aangezien ze een 30 dagen, niet goed geld terug garantie bieden kan je gewoon je geld terug krijgen als je niet tevreden bent met de VPN. Daarnaast hebben ze op dit moment ook hoge kortingen.

Het is ook mogelijk om een gratis VPN te gebruiken voor het schaatsen live kijken, maar dit wordt ten zeerste afgeraden. Dit komt omdat gratis VPN’s niet dezelfde functies hebben als de betaalde versies waardoor je niet goed beveiligd bent.

De beste VPN aanbieders om livestream schaatsen te kunnen kijken

Ons team heeft een overzicht gemaakt met de beste VPN’s op de markt voor het live schaatsen kijken. Dit scheelt jou weer een hoop tijd dat je normaal gesproken zou moeten spenderen om te onderzoeken welke VPN van goede kwaliteit en betrouwbaar is.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

We hebben iedere VPN uitvoerig getest op meerdere aspecten en daarnaast ook nog een vergeleken met elkaar om zo een goed idee te krijgen over welke het beste is. De belangrijkste factoren voor het schaatsen live kijken die we hebben meegenomen in de tests zijn: betrouwbaarheid, veiligheid, verbindingssnelheid, aantal servers, prijs/kwaliteitsverhouding en klantenservice.

Verder wordt mogelijk ook data en informatie verkocht aan derde partijen, ook tijdens live schaatsen uitzendingen. Dit zou betekenen dat jou gevoelige gegevens en informatie zoals adressen, e-mail, inloggegevens, wachtwoorden, etc niet veilig zijn

De voordelen van een VPN voor livestream schaatsen

Het gebruiken van een VPN brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan je de schaatsen live geografische blokkades omzeilen om toegang te krijgen tot de content. Maar ook om censuur te omzeilen en een completer beeld te krijgen van de wereld. Op die manier zal je nooit meer de toegang geweigerd worden op websites of streaming platformen.

Daarnaast verbeterd het ook nog eens jou veiligheid online tijdens het live schaatsen kijken en is je privacy beter beschermd. Dat komt doordat de data versleuteld is en je IP adres onzichtbaar is. Daardoor kan je anoniem een live stream schaatsen kijken en kan niemand achterhalen wat je uitspookt of waar je bent. Verder ben je ook beter beschermd op openbare WiFi netwerken tijdens live schaatsen uitzendingen.

live schaatsen kijken

Conclusie – livestream schaatsen

Dus kunnen we uit dit artikel concluderen dat je op verschillende manieren live schaatsen kijken kan. Alleen kan dit niet overal ter wereld doordat de uitzendrechten van de zenders maar geldig zijn in een bepaalde regio. Daarom wordt het aangeraden om een VPN te gebruiken zodat je de schaatsen live geografische blokkades kan omzeilen.

Naast het omzeilen van de geografische restricties van het live schaatsen worden jou online activiteiten en privacy beter beschermd wanneer je een VPN gebruikt. Wij hebben veel VPN’s getest en daaruit kwam naar voren dat CyberGhost de beste provide is op de markt. Ze hebben momenteel ook nog eens hoge kortingen en een 30 dagen, niet goed geld terug garantie. Dus als je niet tevreden bent krijg je jou geld terug.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl