In 2019 is het weer zo ver: het WK voetbal vrouwen! Dit jaar wordt het door Frankrijk georganiseerd. De eerste wedstrijd wordt op 7 juni gespeeld. Op 7 juli wordt de finale gespeeld. In december 2018 is de loting geweest, dus het volledige speelschema is inmiddels bekend. Het WK voetbal vrouwen 2019 wordt niet alleen op TV uitgezonden, maar ook via livestreams.
Geld speeld geen rol….. Abonneer je voor niets op ExpressVPN. De VPN-verbinding levert een top dienst en kan makkelijk worden opgezegd binnen 30 dagen. Met andere woorden: je hebt een betrouwbaar, super veilige VPN helemaal voor niets 30 dagen lang. Met de 30-dagen geld terug garantie, kan het abonnement eenvoudig worden geannuleerd en krijg je snel het geld terug. Dit is meer dan een handige service waar van je kan profiteren wanneer je alleen maar een versleutelde verbinding wilt gebruiken voor een zeer korte periode. Vaak is er een bepaald evenement bijvoorbeeld een UFC gevecht, dames WK voetbal of formule 1 race.
Vanuit NL is het vaak makkelijk te vinden en te streamen maar het wordt al een stuk lastiger vanuit het buitenland. Dit is dus een tip voor iedereen die zich buiten Europa bevindt of opzoek is naar een stuk veiligheid wanneer je via een onbekend wifi aan het streamen bent, kies een super veilige VPN
Inhoudsopgave
WK vrouwenvoetbal streamen anno 2019. Geen wedstrijd missen
Hoewel het WK herenvoetbal al sinds de jaren 30 iedere 4 jaar wordt georganiseerd, is het WK vrouwenvoetbal relatief nieuw. Ook noemen we het WK herenvoetbal eigenlijk gewoon het WK voetbal. Zonder daarin ‘heren’ te vernoemen. Dat zegt genoeg over hoe diep dit kampioenschap geworteld is in onze samenleving.
Het vrouwenvoetbal heeft een grillige geschiedenis. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld, werd het vrouwenvoetbal begin vorige eeuw steeds populairder. Er was in 1920 zelfs meer interesse voor vrouwenvoetbal dan voor mannenvoetbal. In 1921 werd vrouwenvoetbal verbannen van de velden van de Britse voetbalbond. Omdat het ‘onsmakelijk’ zou zijn. De vrouwenteams weken uit naar de rugbyvelden. Pas in 1971 werd het verbod opgeheven.
In de jaren 70 werd er ook een aantal WK’s georganiseerd voor het vrouwenvoetbal. Officieus, want de toernooien werden buiten de FIFA om georganiseerd. In eerste instantie ging het meer om clubs, maar in 1971 ging het echt om een landentoernooi. Op 17 april 1971 werd de eerste internationale vrouwenvoetbal wedstrijd gespeeld: Mexico-Nederland.
Nederlandse vrouwenvoetbal
In Nederland werden er pas vanaf 1955 vrouwenvoetbalclubs opgericht. Ook zij mochten geen gebruik maken van de velden van de KNVB, want vrouwenvoetbal was in de ogen van de KNVB verboden. Ook hier veranderde dit in 1971. Toen werd de NDVB (Nederlandse Damesvoetbalbond) overgenomen door de KNVB en mochten vrouwen ook lid worden van de KNVB.
WK vrouwen voetbal
Het WK vrouwen voetbal (de officiële versie) werd in november 1991 voor het eerst georganiseerd. China was het gastland. Noorwegen en de VS stonden in de finale tegenover elkaar. Amerika won en was hiermee de eerste wereldkampioen vrouwenvoetbal. In de jaren die hierop volgde bewees Amerika een echt vrouwenvoetbal-land te zijn. In 1999 en 2015 werden ze weer kampioen en in 2011 waren ze tweede. Ook organiseerden ze het toernooi tweemaal. In 1999 en daarna ook direct weer in 2003. China zou eigenlijk gastland zijn dat jaar, maar vanwege de SARS uitbraak week de FIFA uit naar Amerika.
Duitsland won het toernooi ook tweemaal, in 2003 en 2007. Ook Noorwegen (’95) en Japan (2011) hebben zich wereldkampioen mogen noemen.
Populariteit van het WK voetbal vrouwen
Het WK vrouwenvoetbal is door de jaren heen steeds populairder geworden. De eerste twee jaar deden er slechts 12 landen mee. Het eerste jaar was ook eigenlijk een proeftoernooi, om te kijken of er interesse voor was. Vanaf 1999 waren er 16 landen van de partij en in 2015 werden dit er 24. Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder in de wereld. Niet alleen de landentoernooien, maar ook de clubcompetities winnen aan populariteit.
In 1991 kwalificeerde het Nederlandse team zich net niet voor het WK. Als ze één doelpuntje meer hadden kunnen scoren waren ze erbij. In de jaren daarna kwamen ze eigenlijk niet eens meer in de buurt van kwalificatie.
Pas in 2015 deden we voor het eerst mee. In de groepsfase zaten we in een poule met Canada, China en Nieuw-Zeeland. De Oranjeleeuwinnen wonnen van Nieuw-Zeeland, verloren van China en speelden gelijk tegen Canada. Hiermee eindigden ze op de derde plek in de poule. De 3 beste landen op de derde plek van de poules mochten door. Gelukkig zaten we daarbij.
In de achtste finale was Japan helaas te sterk voor Nedreland. Japan won met 2-1 en werd uiteindelijk tweede op het toernooi. Ze verloren in de finale van de USA.
Europees kampioenschap 2017
Het EK vrouwenvoetbal bestaat net iets langer dan het WK: sinds 1984. Dat was in eerste instantie maar een sober toernooi. In 1993 deden er bijvoorbeeld maar 4 landen mee. Pas in het begin van het nieuwe millennium werd het toernooi wat grootser opgezet. Nederland deed door de jaren heen een aantal keer mee. In 2009 schopte ons team het tot de halve finale. In de overige jaren lagen we er steeds vrij snel uit.
En ineens in 2017, toen Nederland notabene gastland was, werd Nederland kampioen! Omdat het mannenteam al enkele jaren weinig presteerde smulden de Nederlanders van deze overwinning. De stadions raakten uitverkocht en kleurden oranje. In één klap stond het vrouwenvoetbal in ons landje op de kaart.
Wereldkampioenschap 2019
De Oranjeleeuwinnen zijn tweede geworden in poule 3. Hiermee werden ze niet automatisch gekwalificeerd voor het WK, maar ze mochten wel naar de playoffs. Deze wedstrijden werden door Veronica uitgezonden op tv en via livestream. Via de playoffs kwalificeerde het Nederlandse vrouwenteam zich alsnog voor het WK in 2019. En de verwachtingen zijn hoog!
Groepsindeling en Oranje leeuwinnen speelschema
Hier zie je een overzicht van de poules:
Poule A
Frankrijk
Zuid-Korea
Noorwegen
Nigeria
Poule B
Duitsland
China
Zuid-Afrika
Spanje
Poule C
Italië
Australië
Brazilië
Jamaica
Poule D
Japan
Argentinië
Schotland
Engeland
Poule E
Nederland
Nieuw-Zeeland
Canada
Kameroen
Poule F
Verenigde Staten
Chili
Zweden
Thailand
Ik wilde eigenlijk het volledige oranje leeuwinnen speelschema hier neerzetten. Maar ik bedacht me dat mensen die mijn website lezen waarschijnlijk voornamelijk geïnteresseerd zijn in het Oranje leeuwinnen programma. Bij deze de tijden waarop zij poulewedstrijden spelen:
Dinsdag 11 juni om 15:00 Nederland – Nieuw-Zeeland
Zaterdag 15 juni om 18:00 Nederland – Kameroen
Donderdag 20 juni om 18:00 Nederland – Canada
Alles te volgen met een VPN aanbieder
Wat is een VPN aanbieder? Een VPN, ook wel versleutelde verbinding genoemd, zorgt ervoor dat je anoniem kunt surfen op het internet maar ook geografische blokkades kan ontwijken. Normaal gesproken wanneer je in dit voorbeeld gewoon in NL woont is het kijken van het WK voetbal vrouwen 2019 geen probleem. Het wordt een ander geval wanneer je je in het buitenland bevindt. Kijken op Nederlandse zenders is vrijwel onmogelijk, omdat je geblokkeerd zal worden. Juist om deze reden is een VPN verbinding heel handig. Een versleutelde verbinding is echter meer dan alleen maar geo-blokkades ontwijken. De VPN verbinding zal je ook beschermen tegen pottenkijkers zoals je ISP (internet service provider) die al je data kunnen opslaan. Torrent en P2P zijn van die bezigheden die je gewoon anoniem moet doen zodat je later niet in de problemen kan komen.
Hieronder zijn enkele zenders waar je terecht zou kunnen om voetbal vrouwen 2019 te kunnen kijken
WK 2019 live via NOS
Veronica zond de kwalificatiewedstrijden van de Oranjeleeuwinnen uit. Ook de oefenwedstrijden worden door hen uitgezonden. Zij zijn ook een belangrijk partner van het Nederlands vrouwenelftal.
Toch heeft de NOS de rechten voor het WK. Ze zenden het WK uit sinds 2015, omdat Nederland zich toen voor het eerst kwalificeerde. Ze zullen, net zoals bij het EK in 2017, de wedstrijden zowel op tv als via livestreams uit gaan zenden. De livestreams zijn gratis, maar er zijn wel geo-restricties aan verbonden. Als je vanuit het buitenland wilt kijken heb je dus wel een VPN verbinding nodig om dit te omzeilen.
Er zijn natuurlijk ook buitenlandse zenders die het WK voetbal vrouwen uitzenden. Als ik voetbal kijk heb ik persoonlijk altijd het liefst Vlaams commentaar. De Nederlandse commentators bevallen me gewoon niet, ik weet niet waarom. Helaas wordt het voetbal vrouwen niet in België uitgezonden. Waarschijnlijk omdat de vrouwelijke Rode Duivels zich nog niet hebben kunnen kwalificeren.
Meestal kijk ik voetbal op de BBC (ook BBC streamen met een VPN). Dit jaar ga ik de Amerikaanse commentators van FOX ook eens een poging geven. Of misschien de Australische zender Optus Sport. Ook als je in andere talen dan Engels of Nederland wilt kijken zijn er mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld het Franse TF1.
Een VPN verbinding is wel vereist voor de meeste van deze streams, ook weer om geo-blokkades te kunnen omzeilen.
Pas op ook illegaal live-streamen is niet zonder gevaar. Je kan geïnfecteerd worden door virussen en lastig gevallen worden door irritante reclames. Gebruik daarom altijd een versleutelde verbinding (VPN aanbieder)
Ziggo Go app
Ziggo klanten kunnen de wedstrijden ook via de Ziggo Go app bekijken. Via deze app kun je alle standaard zenders overal streamen (binnen de EU). De NOS is een natuurlijk ook een standaard zender. Dus je kunt deze app ook gebruiken om de Oranjeleeuwinnen in actie te zien.
Er zijn dus genoeg mogelijkheden. Je hoeft niks van het WK te missen. En hopelijk schoppen de Nederlandse vrouwen het ver! Het werd uiteindelijk de finale en nu op naar de olympische spelen!!
Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!
Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te verbeteren. Wij gaan ervan uit dat je bent ok met dit, maar je kunt dit ook weigeren. AanvaardenLees meer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.