WK Voetbal Vrouwen

In 2019 is het weer zo ver: het WK voetbal vrouwen! Dit jaar wordt het door Frankrijk georganiseerd. De eerste wedstrijd wordt op 7 juni gespeeld.  Op 7 juli wordt de finale gespeeld. In december 2018 is de loting geweest, dus het volledige speelschema is inmiddels bekend. Het WK voetbal vrouwen 2019 wordt niet alleen op TV uitgezonden, maar ook via livestreams.

Geen geld? Het maakt niet uit: ExpressVPN is GRATIS 

Geld speeld geen rol….. Abonneer je voor niets op ExpressVPN. De VPN-verbinding levert een top dienst en kan makkelijk worden opgezegd binnen 30 dagen. Met andere woorden: je hebt een betrouwbaar, super veilige VPN helemaal voor niets 30 dagen lang.  Met de 30-dagen geld terug garantie, kan het abonnement eenvoudig worden geannuleerd en krijg je snel het geld terug. Dit is meer dan een handige service waar van je kan profiteren wanneer je alleen maar een versleutelde verbinding wilt gebruiken voor een zeer korte periode. Vaak is er een bepaald evenement bijvoorbeeld een UFC gevecht, dames WK voetbal of formule 1 race.

Vanuit NL is het vaak makkelijk te vinden en te streamen maar het wordt al een stuk lastiger vanuit het buitenland. Dit is dus een tip voor iedereen die zich buiten Europa bevindt of opzoek is naar een stuk veiligheid wanneer je via een onbekend wifi aan het streamen bent, kies een super veilige VPN

WK vrouwenvoetbal streamen anno 2019. Geen wedstrijd missen

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

WK Vrouwenvoetbal door de jaren heen

Hoewel het WK herenvoetbal al sinds de jaren 30 iedere 4 jaar wordt georganiseerd, is het WK vrouwenvoetbal relatief nieuw. Ook noemen we het WK herenvoetbal eigenlijk gewoon het WK voetbal. Zonder daarin ‘heren’ te vernoemen. Dat zegt genoeg over hoe diep dit kampioenschap geworteld is in onze samenleving.

Het vrouwenvoetbal heeft een grillige geschiedenis. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld, werd het vrouwenvoetbal begin vorige eeuw steeds populairder. Er was in 1920 zelfs meer interesse voor vrouwenvoetbal dan voor mannenvoetbal. In 1921 werd vrouwenvoetbal verbannen van de velden van de Britse voetbalbond. Omdat het ‘onsmakelijk’ zou zijn. De vrouwenteams weken uit naar de rugbyvelden. Pas in 1971 werd het verbod opgeheven.

In de jaren 70 werd er ook een aantal WK’s georganiseerd voor het vrouwenvoetbal. Officieus, want de toernooien werden buiten de FIFA om georganiseerd. In eerste instantie ging het meer om clubs, maar in 1971 ging het echt om een landentoernooi. Op 17 april 1971 werd de eerste internationale vrouwenvoetbal wedstrijd gespeeld: Mexico-Nederland.

Nederlandse vrouwenvoetbal

In Nederland werden er pas vanaf 1955 vrouwenvoetbalclubs opgericht. Ook zij mochten geen gebruik maken van de velden van de KNVB, want vrouwenvoetbal was in de ogen van de KNVB verboden. Ook hier veranderde dit in 1971. Toen werd de NDVB (Nederlandse Damesvoetbalbond) overgenomen door de KNVB en mochten vrouwen ook lid worden van de KNVB.

WK vrouwen voetbal

oranje leeuwinnen speelschema 2019Het WK vrouwen voetbal (de officiële versie) werd in november 1991 voor het eerst georganiseerd. China was het gastland. Noorwegen en de VS stonden in de finale tegenover elkaar. Amerika won en was hiermee de eerste wereldkampioen vrouwenvoetbal. In de jaren die hierop volgde bewees Amerika een echt vrouwenvoetbal-land te zijn. In 1999 en 2015 werden ze weer kampioen en in 2011 waren ze tweede. Ook organiseerden ze het toernooi tweemaal. In 1999 en daarna ook direct weer in 2003. China zou eigenlijk gastland zijn dat jaar, maar vanwege de SARS uitbraak week de FIFA uit naar Amerika.

Duitsland won het toernooi ook tweemaal, in 2003 en 2007. Ook Noorwegen (’95) en Japan (2011) hebben zich wereldkampioen mogen noemen.

Populariteit van het WK voetbal vrouwen

Het WK vrouwenvoetbal is door de jaren heen steeds populairder geworden. De eerste twee jaar deden er slechts 12 landen mee. Het eerste jaar was ook eigenlijk een proeftoernooi, om te kijken of er interesse voor was. Vanaf 1999 waren er 16 landen van de partij en in 2015 werden dit er 24. Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder in de wereld.  Niet alleen de landentoernooien, maar ook de clubcompetities winnen aan populariteit.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Nederland op het WK

In 1991 kwalificeerde het Nederlandse team zich net niet voor het WK. Als ze één doelpuntje meer hadden kunnen scoren waren ze erbij. In de jaren daarna kwamen ze eigenlijk niet eens meer in de buurt van kwalificatie.

Pas in 2015 deden we voor het eerst mee. In de groepsfase zaten we in een poule met Canada, China en Nieuw-Zeeland. De Oranjeleeuwinnen wonnen van Nieuw-Zeeland, verloren van China en speelden gelijk tegen Canada. Hiermee eindigden ze op de derde plek in de poule. De 3 beste landen op de derde plek van de poules mochten door. Gelukkig zaten we daarbij.

In de achtste finale was Japan helaas te sterk voor Nedreland. Japan won met 2-1 en werd uiteindelijk tweede op het toernooi. Ze verloren in de finale van de USA.

Europees kampioenschap 2017

Het EK vrouwenvoetbal bestaat net iets langer dan het WK: sinds 1984. Dat was in eerste instantie maar een sober toernooi. In 1993 deden er bijvoorbeeld maar 4 landen mee. Pas in het begin van het nieuwe millennium werd het toernooi wat grootser opgezet. Nederland deed door de jaren heen een aantal keer mee. In 2009 schopte ons team het tot de halve finale. In de overige jaren lagen we er steeds vrij snel uit.

En ineens in 2017, toen Nederland notabene gastland was, werd Nederland kampioen! Omdat het mannenteam al enkele jaren weinig presteerde smulden de Nederlanders van deze overwinning. De stadions raakten uitverkocht en kleurden oranje. In één klap stond het vrouwenvoetbal in ons landje op de kaart.

Wereldkampioenschap 2019

De Oranjeleeuwinnen zijn tweede geworden in poule 3. Hiermee werden ze niet automatisch gekwalificeerd voor het WK, maar ze mochten wel naar de playoffs. Deze wedstrijden werden door Veronica uitgezonden op tv en via livestream. Via de playoffs kwalificeerde het Nederlandse vrouwenteam zich alsnog voor het WK in 2019. En de verwachtingen zijn hoog!

Groepsindeling en Oranje leeuwinnen speelschema

Hier zie je een overzicht van de poules:

Poule A

Frankrijk

Zuid-Korea

Noorwegen

Nigeria

Poule B

Duitsland

China

Zuid-Afrika

Spanje

Poule C

Italië

Australië

Brazilië

Jamaica

Poule D

Japan

Argentinië

Schotland

Engeland

Poule E

Nederland

Nieuw-Zeeland

Canada

Kameroen

Poule F

Verenigde Staten

Chili

Zweden

Thailand

 

Ik wilde eigenlijk het volledige oranje leeuwinnen speelschema hier neerzetten. Maar ik bedacht me dat mensen die mijn website lezen waarschijnlijk voornamelijk geïnteresseerd zijn in het Oranje leeuwinnen programma.  Bij deze de tijden waarop zij poulewedstrijden spelen:

  • Dinsdag 11 juni om 15:00 Nederland – Nieuw-Zeeland
  • Zaterdag 15 juni om 18:00 Nederland – Kameroen
  • Donderdag 20 juni om 18:00 Nederland – Canada

Alles te volgen met een VPN aanbieder

Wat is een VPN aanbieder? Een VPN, ook wel versleutelde verbinding genoemd, zorgt ervoor dat je anoniem kunt surfen op het internet maar ook geografische blokkades kan ontwijken. Normaal gesproken wanneer je in dit voorbeeld gewoon in NL woont is het kijken van het WK voetbal vrouwen 2019 geen probleem. Het wordt een ander geval wanneer je je in het buitenland bevindt. Kijken op Nederlandse zenders is vrijwel onmogelijk, omdat je geblokkeerd zal worden. Juist om deze reden is een VPN verbinding heel handig. Een versleutelde verbinding is echter meer dan alleen maar geo-blokkades ontwijken. De VPN verbinding zal je ook beschermen tegen pottenkijkers zoals je ISP (internet service provider) die al je data kunnen opslaan. Torrent en P2P zijn van die bezigheden die je gewoon anoniem moet doen zodat je later niet in de problemen kan komen.

Hieronder zijn enkele zenders waar je terecht zou kunnen om voetbal vrouwen 2019 te kunnen kijken

WK vrouwen voetbalWK 2019 live via NOS

Veronica zond de kwalificatiewedstrijden van de Oranjeleeuwinnen uit. Ook de oefenwedstrijden worden door hen uitgezonden. Zij zijn ook een belangrijk partner van het Nederlands vrouwenelftal.

Toch heeft de NOS de rechten voor het WK. Ze zenden het WK uit sinds 2015, omdat Nederland zich toen voor het eerst kwalificeerde. Ze zullen, net zoals bij het EK in 2017, de wedstrijden zowel op tv als via livestreams uit gaan zenden. De livestreams zijn gratis, maar er zijn wel geo-restricties aan verbonden. Als je vanuit het buitenland wilt kijken heb je dus wel een VPN verbinding nodig om dit te omzeilen.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Andere zenders

Er zijn natuurlijk ook buitenlandse zenders die het WK voetbal vrouwen uitzenden. Als ik voetbal kijk heb ik persoonlijk altijd het liefst Vlaams commentaar. De Nederlandse commentators bevallen me gewoon niet, ik weet niet waarom. Helaas wordt het voetbal vrouwen niet in België uitgezonden. Waarschijnlijk omdat de vrouwelijke Rode Duivels zich nog niet hebben kunnen kwalificeren.

Meestal kijk ik voetbal op de BBC (ook BBC streamen met een VPN). Dit jaar ga ik de Amerikaanse commentators van FOX ook eens een poging geven. Of misschien de Australische zender Optus Sport. Ook als je in andere talen dan Engels of Nederland wilt kijken zijn er mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld het Franse TF1.

Een VPN verbinding is wel vereist voor de meeste van deze streams, ook weer om geo-blokkades te kunnen omzeilen.

Pas op ook illegaal live-streamen is niet zonder gevaar. Je kan geïnfecteerd worden door virussen en lastig gevallen worden door irritante reclames. Gebruik daarom altijd een versleutelde verbinding (VPN aanbieder)

Ziggo Go app

Ziggo klanten kunnen de wedstrijden ook via de Ziggo Go app bekijken. Via deze app kun je alle standaard zenders overal streamen (binnen de EU). De NOS is een natuurlijk ook een standaard zender. Dus je kunt deze app ook gebruiken om de Oranjeleeuwinnen in actie te zien.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden. Je hoeft niks van het WK te missen. En hopelijk schoppen de Nederlandse vrouwen het ver! Het werd uiteindelijk de finale en nu op naar de olympische spelen!!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl