Youtube streaming, waar je ook bent met een VPN 2024

Youtube streaming zal worden besproken in dit artikel. Je kan het beste een versleutelde verbinding gebruiken wanneer je aan Youtube streamen doet. Ik zal je in dit artikel meer vertellen waarom je precies een VPN nodig hebt en de voordelen van zo’n verbinding. Ik zal je ook uitleggen wat de gevaren zijn van het niet gebruiken van een VPN.

Probeer nu
Youtube streaming kijken met ExpressVPN - Bespaar 49%

Met de diensten van ExpressVPN kun je de Youtube streams ontgrendelen in Nederland. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS.

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Wat maakt Youtube livestreams uniek?

Youtube streaming

Youtube is een platform dat al sinds 2005 bestaat. Hier kan je videos en filmpjes streamen en bekijken. Voor vele mensen is Youtube een deel van hun dagelijks leven en laten hierdoor de televisie links liggen. Er komt steeds meer content beschikbaar op Youtube. Ook de grote media zenders plaatsen steeds meer videos op de Youtube streamen omdat ze zien dat meer en meer mensen zich verplaatsen van televisie naar online.

Het is zelf mogelijk als nobody je eigen Youtube kanaal te starten en duizenden of miljoenen kijkers te trekken met je content. Vloggers zijn hier een goed voorbeeld van. Deze groep gebruikers verdienen honderd duizenden tot miljoenen dollars met Youtube dmv reclames en product placing.

Hierdoor is Youtube een van de meest populaire platformen voor kijkers en mensen die een boodschap willen overbrengen. Het is gratis en je kan er enorm veel verschillende soorten videos op vinden. Ook als je wilt abonneren op jouw favoriete youtube kanaal kan dit gratis en je help de youtube kanalen er mee.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Wat is een VPN?

VPN is de afkorting voor Virtual Private Network. Het is eigenlijk een server waarmee jouw apparaat (mobiel, computer, router, smart tv) kan verbinden waardoor anoniem surfen een makkie wordt. Je kan net doen alsof je in een ander land begeeft waardoor geblokkeerde content beschikbaar komt. Hiernaast geeft het je een betere beveiliging tegen hackers en dieven die proberen jouw gegevens en informatie te stelen. Stelen is onmogelijk doordat we het hebben over een versleutelde verbinden. Dit zijn militair achtige codes gebruikt door de NSA (Amerikaanse cyber politie). Je kan je voorstellen wanneer deze instanties dezelfde codering gebruiken dan moet het wel goed zijn.

Je kan een VPN applicatie downloaden in de Google Play Store of in de App Store. Dit maakt het erg gemakkelijk om jouw apparaat snel te verbinden met een VPN server. Zodat je zonder zorgen en ergernissen Youtube streaming kan doen.

Een voorbeeld van het gemak waarmee jouw gegevens online verzameld kunnen worden is hieronder te vinden. Zoals je kunt zien is er een IP adres, locatie en een netwerk provider te zien.

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Dit zijn jouw gegevens die met het gebruik van een simpele code verkrijgbaar zijn op deze website. De meeste mensen zijn niet op de hoogte van de schaal waarop dit gedaan wordt en hoeveel bedrijven weten over individuen. Als je liever niet hebt dat al jouw informatie op straat komt te liggen dan is het gebruik van een VPN echt nodig. Dus twijfel niet en probeer nu een van de VPN aanbieders die ik speciaal heb uitgetest voor dit artikel.

Hoe verbindt je de VPN met jouw apparaat?

Youtube streaming

Om de VPN te gebruiken op jouw apparaat moet je een aantal stappen volgen. Dit is zeer gemakkelijk en kost hooguit een paar minuten. Wanneer je de VPN hebt gedownload dan is het een kwestie van verbinden met de server en je bent klaar om veilig een livestream via youtube te bekijken.

  1. Download een van de VPN applicaties bijvoorbeeld ExpressVPN of een van de ander die ik speciaal heb getest voor dit artikel.
  2. Verbindt jouw apparaat met een server die toegang geeft tot de Youtube livestreams die jij wilt bekijken.
  3. Start met het kijken van jouw gewenste Youtube streaming.

Vanaf nu kan je snel en gemakkelijk live streamen Youtube terwijl je verbonden bent met een VPN. Later in dit artikel zullen we het hebben over welke VPN aanbieders het beste zijn om te gebruiken.

Waarom zou ik een VPN moeten gebruiken in combinatie met het Youtube streamen?

Youtube streaming

Het gebruik van een VPN wordt erg aangeraden omdat deze de gegevens beschermt wanneer je online activiteiten uitvoert. Zo is het IP adres niet traceerbaar wanneer je een VPN gebruikt. Ook de zoekgeschiedenis wordt niet opgeslagen, zodat de gegevens niet gelekt kunnen worden aan hackers, dieven of bedrijven.

Wat bedrijven doen wanneer ze jouw gegevens en informatie verzamelen is het verwerken van gepersonaliseerde advertenties. Zodat je sneller geneigd bent om de producten te kopen. Er is een enorme markt voor al deze informatie die zelfs te koop is. Je hebt het misschien niet zo snel door maar bedrijven weten meer over  de markt ( jij) dan je denkt.

Hiernaast is het zo dat Livestreamen op Youtube in sommige landen geblokkeerd is. Je krijgt dan de melding “Sorry, deze video is niet beschikbaar in jouw regio” te zien. Dit is natuurlijk super vervelend als je graag een video wilt kijken maar dit niet kan door deze geografische blokkade.

Door met de VPN te verbinden kan je jouw locatie veranderen naar een locatie die wel toegang heeft tot de Youtube livestream. Zodat je toch kan genieten van de content die jij graag wilt zien.

De voordelen van het gebruiken van een VPN voor Youtube streaming

Een VPN gebruik je natuurlijk niet voor niks. Het is eigenlijk een zeer simpele en technologische toepassing welke weinig geld hoeft te kost. De applicatie is essentieel voor veilig en beschermd (anoniem) surfen online. Maar, door een gebrek aan kennis over dit onderwerp en de gevaren zijn veel mensen zich niet bewust van de grote voordelen van een VPN.

Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet:

  • Meer Youtube livestreams beschikbaar.
  • Kijk anoniem Youtube livestreams, want jouw zoekgeschiedenis wordt niet opgeslagen zodat jouw gegevens niet gelekt kunnen worden aan bedrijven.
  • Beter beveiligd met VPN tegen hackers en dieven wanneer je livestreamen op Youtube bekijkt, aangezien jouw IP adres niet traceerbaar is.
  • Veilig gebruik maken van openbare WiFi netwerken wanneer je op Youtube livestreams aan het bekijken bent.

De beste VPN aanbieders op de markt voor livestreamen op Youtube

Uiteraard hebben wij ook uitgezocht welke VPN services goed werken in combinatie met Youtube streaming. We hebben vele verschillende VPN aanbieders getest op verbindingssnelheid, stabiele verbinding, betrouwbaarheid, etc. Hieruit kwam naar voren dat de volgende als beste uit de test zijn gekomen:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De VPN diensten zijn beschikbaar in verschillende smaken. Zo zijn er ook gratis diensten beschikbaar. Je kan het zien als een “freemium” service. Dit houdt in dat je gratis gebruik kan maken van beperkte functies en als je de andere functies wilt verkrijgen dan moet je een betaalde upgrade uitvoeren. In principe zou ik deze “freemium” afraden. De enige manier om een VPN te testen is om toegang te kunnen krijgen tot alle functies die deze aanbiedt. Anders zal het leiden tot ergernissen zoals geen bandbreedte meer afgeknepen connecties, weinig server landen….. Ook zijn uw persoonlijke gegevens vaak niet anoniem doordat uw gegevens worden door verkocht samen met je surf data.

Wilt u een VPN testen raden wij u aan gelijk met de beste aanbieder op de markt te beginnen ExpressVPN. De kan je 30 dagen testen en ben je niet tevreden krijg je  100% binnen enkele dagen je geld terug.

Conclusie

De belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken wanneer mensen een livestream yt (livestream youtube) bekijken zijn duidelijk na het lezen van dit artikel. Allereerst, is het zo dat bijna niemand goed op de hoogte is van de gevaren van privacy inbreuk.

Het gebruik van een VPN zorgt ervoor dat je anoniem Youtube streamen kan doordat jouw IP adres niet traceerbaar is. Ook is het zo dat de zoekgeschiedenis niet wordt opgeslagen waardoor jouw gegevens en informatie niet gelekt kunnen worden aan anderen. Het is een kleine moeite om de VPN te downloaden en in te stellen op jouw apparaat, maar het zorgt er voor dat je goed beschermt en zorgeloos kan livestreamen op Youtube.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

FAQ

Is een gratis VPN goed genoeg om te livestreamen op Youtube?

Het probleem van een gratis VPN is dat je niet alle functies tot je beschikking hebt. Het verschilt wel heel erg per VPN aanbieder of de gratis versie goed genoeg is. Vaak is het zo dat de betere VPN’s een prima gratis versie aanbieden. Maar, het beste is om voor jezelf de eerder genoemde aanbieders uit te proberen en dan voor jezelf te kiezen welke jij het fijnst vindt om te gebruiken. Na het gebruiken van een gratis VPN kan je later altijd nog kiezen om een upgrade te doen naar een betaalde versie met betere functies als je dat nodig hebt.

Welke VPN aanbieder is aangeraden voor het Youtube streamen?

Om een VPN aanbieder te kunnen kiezen moet je eerst onderzoek doen om uit te vinden welke het best jouw wensen vervuld. Maar, het is ook belangrijk dat de VPN een goede verbindings snelheid, stabiele verbinding en betrouwbare servers aanbiedt. Zodat je zorgeloos en zonder je te hoeven ergeren kunt genieten van Youtube livestreams.

Heeft iedereen een VPN nodig voor Youtube streaming?

Wij raden zeker aan om een VPN te gebruiken wanneer youtube streamen een van jouw bezigheden is. Dit komt doordat je extra Youtube livestreams beschikbaar krijgt die normaal gesproken in jouw regio misschien geen toegang vergeven. Maar, het allerbelangrijkste is toch wel dat het jouw gegevens online beschermt. Hiernaast ben je ook anoniem online en kan niemand jou zoek geschiedenis achterhalen. Dit komt doordat jouw IP adres niet traceerbaar is wanneer je een VPN gebruikt. Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen voor het gebruik van een VPN dus waarom zou je niet gewoon een gratis versie uitproberen wanneer je wilt livestreamen op Youtube.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl